שתף קטע נבחר

העברת בעלות מליסינג לפרטי תהיה קלה יותר

מתחילת השנה הבאה תהיה העברת הבעלות על רכבי ליסינג בעת מכירה ללקוח פרטי, קלה משמעותית. ועדת הכלכלה אישרה תקנות חדשות שימנעו בירוקרטיה מיותרת

ועדת הכלכלה אישרה היום (ב') תקנות תעבורה חדשות שייכנסו לתוקף ב-1 בינואר 2017, ואשר נועדו למנוע את הבירוקרטיה הכרוכה בהעברת בעלות על כלי רכב, מחברות ליסינג גדולות ללקוחות פרטיים. עד כה נדרשו החברות לבצע את העברת הבעלות בסניפי הדואר, על כל רכב בנפרד ובנוכחות הלקוח. משרד התחבורה ציין כי בתהליך זה החברה אמנם צריכה ללכת "יד ביד" עם הקונה, אך בפועל זה לא תמיד קורה.

 

מכוניות מכוניות ועוד מכוניות (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מכוניות מכוניות ועוד מכוניות(צילום: אבי מועלם)

 

הנוהל החדש יחול בפועל על כ-20 חברות ליסינג שביצעו לפחות 1,500 העברות בעלות בשנה, במשך שלוש השנים האחרונות. תקנות אלה משחררות את החברות מחובת הנוכחות של הלקוח ברישום הבעלות, אבל דורשות מהן להתחייב ללקוח שהבעלות תועבר על שמו תוך שישה ימים מביצוע העסקה. החברות ידווחו ישירות לרשות הרישוי על ההעברה, וישלמו את האגרה בתשלום מרוכז אחת לחודש.

 

רשות הרישוי תעביר לחברה מיד מסמך אישור העברה, וזו תעביר ללקוח עותק ממנו תוך 7 ימים, ותוך חודש מביצוע ההעברה תשלח הרשות ללקוח אישור על רישום הבעלות על שמו. התקנות מחייבות את רשות הרישוי להפיץ לחברות הליסינג את פירוט אגרות העברת הבעלות שעליהן לשלם אחת לחודש.

 

סגנית היועצת המשפטית של משרד התחבורה, עו"ד חוה ראובני , אמרה כי "ההליך היום מסורבל וחלק מהעברות הבעלות מתבצעות שלא לפי הכללים. במציאות זה לא קורה, ואנחנו שומעים על כך סיפורים מסמרי שיער. לכן החלטנו לייצר הליך ממוחשב להעברת הבעלות רק ברכבי ליסינג שרשומים על שם הלקוחות". יצירת ההליך נמשכה כארבע שנים והתארכה בגלל תחלופה של בעלי תפקידים במשרד.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל (המחנ"צ), ביקש לוודא כי שינוי התהליך לא יפגע ביכולת הקונים לקבל הלוואה לרכישת הרכב. עו"ד ראובני השיבה כי מיד עם חתימת העסקה, המוכר חייב לדווח עליה לרשות הרישוי ועד להעברת הבעלות בפועל הרוכש יכול להגן על זכותו ב"העברת אזהרה". ראובני: "התקנות מבטלות את הבירוקרטיה הקשורה ברישום הרכב על שם הקונה, תוך הגנה עליו ממעשים לא ראויים ושמירה על כספו".

 

מנכ"ל הארגון להשכרת רכב וליסינג, נמרוד הגלילי, הוסיף כי השעבוד הקיים של חברות הליסינג במסגרת הקיימת של הלוואות, נועד למנוע הונאות. אבל ברגע שנחתמה עסקה של העברת בעלות, הן יכולות להסירו בלי בעיה. הלקוח יוכל לשעבד את הרכב לטובת ההלוואה שלקח מהבנק, ותוך שישה ימים הרכב עובר לבעלותו, על פי הנוהל החדש.

 

ח"כ כבל דרש ממשרד התחבורה ללוות את הנוהל החדש המעוגן בתקנות, כדי לוודא שהתהליך אכן יהיה מהיר וחלק ולא יפגע בלקוחות הליסינג. "עשרות אלפי לקוחות בישראל רוכשים רכבים דרך חברות הליסינג ואין שום סיבה וצורך להטריח אותם לסניפי הדואר או למשרד הרישוי רק כדי להעביר על שמם את הרכב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
בעתיד: העברת בעלות על רכב ליסינג תהיה קלה יותר
צילום: עידו ארז
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים