שתף קטע נבחר
אתם שיתפתם
    זירת הקניות
    פסטיבל הקובה הראשון בישראל
    במבשרת ציון נחטפו אלפי כדורים מכל סוגי המאכל העממי של העדה הכורדית. השף מאיר אדוני היה בין השופטים בתחרות. מה סוד הקובה המנצח?
    אלפי בני אדם השתתפו בשבוע שעבר בפסטיבל הקובה הראשון שנערך ברחבה של המועצה המקומית מבשרת ציון שליד ירושלים.

     

    במסגרת הפסטיבל הוצבו עשרות דוכני קובה מסוגים שונים ומגוונים רובם במתכונים של יוצאי העדה הכורדית: קוב חמו, קובה חמוסטה, קובה דוכא-ואה, קובה חלאבי, קובה חלאבי פסח, קובה מטפונייה, קובה סגולה (סלק), קובה בורגול (נבלוסיה), קובה במיה, קובה שיפטה, קובה חילוואה (קישואים), קובה סופרה (צהובה), קובה פטריות ועוד.

    מגוון מרקים
    מגוון מרקים

    קובה סלק
    קובה סלק

    בדוכנים הגישו אלפי כדורי קובה שנגמרו בתוך פחות משעה. מארגני הפסטיבל לא שיערו שתהיה התנפלות כל כך גדולה על המאכל הזה. המועצה הפכה את פסטיבל הקובה להפנינג פולקלור כורדי. על הבמה שרו וניגנו זמרים ולהקות יוצאי העדה הכורדית שהמפורסמת ביותר בהם היתה "מלכת השושנים" עדן בן זקן. עוד שרו: אבנר זקן, ראובן ימין, משה ימין, תומר עג'ם ולהקת המחול הכורדית "גוננים" ועוד.

     

    ראש מועצת מבשרת ציון יורם שמעון אמר: "פסטיבל הקובה הוא הפסטיבל הראשון בארץ וגם בעולם שנועד לקרב בין התרבויות ובין המאכל העממי של העדה הכורדית. הוא בא להראות לכל אלה שמגיעים, גם לתושבים שלא מכירים את הקובה, וגם לאורחים הרבים שבאו למבשרת, להכיר את המאכל העממי, לשמוע את הזמרים הנפלאים של העדה הכורדית שאני גאה להיות אחד מהם. ובסך הכל לעשות פה שמח וליצור קהילה חברתית מעורבות, ולהעשיר את תרבות הפנאי במבשרת ציון".

     

    בשיאו של הפסטיבל התקיימה גם תחרות בין הדוכנים השונים: השופטים השף מאיר אדוני גם הוא בן העדה הכורדית, השף רונן אביחיל ונוי מיכאל מתמודדת העונה הקודמת של משחקי השף.


    הזוכה איתי יששכר. "בלי אבקות"
    הזוכה איתי יששכר. "בלי אבקות"

    במקום הראשון בפסטיבל זכה השף איתי יששכר מהיישוב קידר שליד מעלה אדומים שהכין קובה חמוסטה ממתכון סודי שעובר במשפחה שלו. יששכר, בן העדה הכורדית, חי ונושם קובה מילדות. "יש לי קירבה מיוחדת לקובה. אני הכנתי לפסטיבל קובה חמוסטה עם מילוי מסורתי שנקרא סיסקה שכולל בשר בבישול איטי נורא ארוך, שום וסלרי. הציפוי עשוי מסולת וג'ריש. לקראת הפסטיבל שיפרתי מאוד את המתכון כדי להגיע לתוצאה הכי טובה שיש וזה גם הקובה הכי טוב שיצא לי אי פעם", אמר יששכר.

     

    יששכר גבר לפחות על 16 נשים ממוצא כורדי שבישלו קובה אסלי בדוכנים המתחרים.

     

    מה הביא לך את הנצחון?

    "אני לא משתמש באבקות, רק בחומרים טבעיים, כגון אבקת מרק ומלח לימון. המרק של הקובה הזה חמוץ. הרבה משתמשים באבקת לימון ואני לא מאמין בזה. גם לימון צריך לדעת איך משתמשים ואם לא משתמשים נכון זה יכול להפוך את המרק למר".

     

    יששכר, אגב, הכין לפסטיבל לא פחות מ-500 כדורים: "כולם עפו מיד. אם היה עוד 20 אלף חתיכות זה היה נגמר. זה היה פשוט מטורף. זאת היתה יוזמה אדירה ונכונה לקיים את הפסטיבל הזה. הוא הוכיח שזה נכון ופתח אופקים חדשים לאנשים שאוהבים ממש קובה. לקובה בישראל יש יותר מדי מיתוג: הבעיה שלא כולם יודעים לעשות אותו".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פסטיבל הקובה הראשון בישראל"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים