שתף קטע נבחר

מבחן היערכות לגופים הפיננסיים: מלחמה כוללת בנובמבר

הפיקוח על שוק ההון באוצר יקיים תרגיל נרחב לבחינת היערכות הגופים הפיננסיים בישראל לאירוע מלחמה ומצב חירום. התרחיש: מלחמה כוללת, עשרות אלפי פצועים אלפי בתים שניזוקו, רבבות עקורים, פגיעה בתשתיות התקשורת ופניות רבות בדרישה למשוך את הכסף

האם הכסף שלנו מוגן במצב חירום? הפיקוח על שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד אוצר, יקיים בסוף חודש אוקטובר ובתחילת נובמבר תרגיל נרחב לבחינת היערכותם של הגופים הפיננסיים למצב מלחמה וחירום.

 

  • הושקה קרן פנסיה מוזלת: כך מצטרפים

 

במכתב שנשלח השבוע אל מנהלי הגופים המוסדיים, והגיע לידי ynet, נכתב כי בהמשך לתרגילי המשכיות עסקית (בעקבות אירועי קיצון) שנערכו בשנים האחרונות והיערכות לחירום, יתרגלו הגופים המוסדיים, בתחילת נובמבר, השלכות שונות של מלחמה כוללת.

 

על פי התרחיש של האוצר, "סדרת פיגועים בצפון הובילה לתגובה צבאית שהתרחבה למהלומה כוללת הכוללת טילי קרקע-קרקע לעומק יעדים במדינת ישראל לרבות על איזור המרכז. במקביל העימות התרחב ליו"ש ועזה שגם משם נורים טילים על מדינת ישראל וכן קיימים ניסיונות חדירה לישראל מהאוויר, היבשה והים". על פי התרחיש, המצב הופך למלחמה כוללת שמתחילה ב-28 באוקטובר.

 

עוד נכתב בתיאור התרגיל כי העימות נמשך בעוצמה גבוהה כשבוע ולאחריו "תקופת התשה" של כ-10 ימים הכוללת טילים ואירועי טרור פנים. כמו כן, במסגרת העימות, הממשלה מכריזה על "מצב מיוחד" בעורף וגיוס מלא של צה"ל.

 

על פי תרחיש האוצר, המלחמה גובה מאות הרוגים ועשרות אלפי פצועים בדרגות פציעה שונות וכן כ-110,000 עקורי בית, בנוסף ל-380 אלף אזרחים שצפויים להתפנות מביתם מרצון ובאופן עצמאי. "עקב פגיעות ישירות בצירי תחבורה ותנועת תושבים מהצפון והדרום לכיוון המרכז ישנה גישה מוגבלת לערים תל אביב, פתח תקווה רמת גן ובני ברק. מערך השירותים המוניציפאליים אינו עובד".

 

המתג המרכזי של בזק ייפגע

התרחיש מוסיף ומתאר מציאות לפיה כ-60 אלף מבנים ניזוקו קל עד קשה. פגיעה בתשתיות חברת החשמל במרכז ובחיפה, שיבושים באספקת מזון, תרופות ודלק עקב צירי תנועה שנפגעו ועוד. על פי התרחיש תחול פגיעה קשה בתשתיות התקשורת – "המתג המרכזי של בזק נפגע ולכן יש שיבושים קשים בקווי טלפון ואינטרנט, מתקפות סייבר על ישראל ופגיעה במערכות מידע של מוסדות פיננסיים".

 

המכתב מתאר את השפעות התרחיש בהיבטים הפיננסיים – "גידול במשיכת מזומנים ופדיונות של חסכונות, גידול בביקוש למט"ח (הדולר עולה בצורה חדה), מבנים של המערכת הפיננסית נפגעים והפעילות משתבשת. שיבושים במערכות סליקה, בגלל קשיי תקשורת וייתכן צמצום מהותי בשעות פעילות הבורסה".

 

על פי התרחיש אתר הפעילות הראשי של כל אחת מהחברות הפיננסיות שיתרגלו את האירוע - ספג פגיעה קשה שכתוצאה ממנה אינו זמין. בהקשר זה יבחן מעבר לאתר חלופי לתהליך ליבה שהוגדר בתכנית להמשכיות עסקית של החברה.

 

הגופים המוסדיים נדרשים לדמות מוכנות לעבודה בחירום שלושה ימים לאחר תחילת האירוע וכן 30 יום לאחר תחילת האירוע.

 

בין היתר, הגופים הפיננסיים ייבחנו במתן שירות בעקבות עומס פניות ותשתיות מחשוב ותקשורת לקויות. דרישה המונית למשיכת חסכונות וכן המשך ניהול שוטף של תשלום קצבאות, טיפול בתביעות, השקעות ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים