קציצות דגים ברוטב
אדום עם עשבי תיבול

אינס שילת ינאי מכינה קציצות דגים אווריריות ושולחת אותן לצלול במעמקי רוטב עשיר, שכיף לנגב עם לחם טרי

אינס שילת ינאי

|

07.08.16 | 01:05

קציצות דגים ברוטב אדום עם עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
קציצות דגים ברוטב אדום עם עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 500 גרם פילה דג טחון (השתמשתי ב-300 גרם לוקוס ו-200 גרם בורי)
  • 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה, מתוקה או חריפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 עגבנייה מרוסקת
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: לשים יחד כל המרכיבים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל שזיף, מניחים במגש ומכניסים למקרר ל-20 דקות בערך.
  2. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפל האדום, העגבנייה המרוסקת והשום, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה, הבזיליקום והתבלינים, ומבשלים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את המים, הגזר והפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים בזהירות את קציצות הדג ומכסים באופן חלקי. מבשלים כ-20 דקות.
  4. יוצקים על הקציצות בזהירות מהרוטב בעזרת כף ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.
  5. מגישים עם לחם טרי או חלה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג