קציצות דגים ברוטב אדום עם עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
3-2 מנות
- 500 גרם פילה דג טחון (השתמשתי ב-300 גרם לוקוס ו-200 גרם בורי)
- 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה, מתוקה או חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 5 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 עגבנייה מרוסקת
- 5 שיני שום פרוסות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות מים
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס
אופן ההכנה
- הקציצות: לשים יחד כל המרכיבים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל שזיף, מניחים במגש ומכניסים למקרר ל-20 דקות בערך.
- הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפל האדום, העגבנייה המרוסקת והשום, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה, הבזיליקום והתבלינים, ומבשלים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, הגזר והפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים בזהירות את קציצות הדג ומכסים באופן חלקי. מבשלים כ-20 דקות.
- יוצקים על הקציצות בזהירות מהרוטב בעזרת כף ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי.
- מגישים עם לחם טרי או חלה.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"