שתף קטע נבחר

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח מעל 1.6%

יו"ר הפד, ג'נט ילן, אמרה בכינוס הבנקים המרכזיים כי בחודשים האחרונים גברו הנימוקים להעלאת ריבית; הנפט נחלש השבוע ב-3%, הזהב איבד 1.5%

מסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב (ו') במגמה מעורבת שערים, כשברקע נאומה של יו"ר הפד ג'נט ילן בכינוס הבנקים המרכזיים בג'קסון הול. מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, מדד S&P 500 איבד 0.2% ואילו מדד נאסד"ק הוסיף לערכו 0.1%. תשואות האג"ח התחזקו ל-1.62%. הזהב נחלש השבוע ב-1.5%. לפי מדד בייקר היוג'ס, מספר בארות הנפט הפעילות ירד השבוע ב-2 והוא עומד על 489.

 

הנפט התחזק היום ב-0.7% ומחירו נקבע על 47.34 דולר לחבית. בסיכום שבועי נחלש הנפט ב-3%. הזהב למסירה בדצמבר עלה ב-0.1% ונקבע על 1,325.9 דולר לאונקיה. החוזים על הזהב ירדו בסיכום שבועי ב-1.5% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז ה-15 ביולי.

 

לדברי פישר, נאומה של ילן מאותת כי אכן שתי העלאות ריבית עוד השנה הן אפשרות מעשית. כשנשאל פישר בראיון ברשת CNBC אם המשקיעים צריכים להיות מוכנים להעלאת ריבית כבר בפגישת הפד בספטמבר הקרוב, והאם יש אפשרות לשתי העלאות ריבית השנה, ענה פישר כי הוא חושב שדבריה של ילן ענו 'כן' על שתי השאלות האלו.

 

עם זאת, פישר הדגיש כי לא תתקבל החלטה בטרם יראו בפד את הנתונים (הכוונה לנתונים של שוק התעסוקה שיתפרסמו ביום שישי הבא). פישר אמר כי הוא מסכים עם ילן לגבי הטענה כי הנימוקים להעלאת ריבית גברו בחודשים האחרונים. "המספרים 'הגדולים' של הכלכלה טובים יותר משהיו בעת האחרונה", אמר פישר. "אנחנו קרובים למצב של תעסוקה מלאה והאינפלציה גבוהה יותר משהייתה בשנה שעברה", הוסיף.

 

"כל מה שהיא אמרה הוא שהנימוקים להעלאת ריבית גברו בחודשים האחרונים", אמר וורד מקארת'י, מנהל השקעות בכיר בבנק ג'פריס. "אבל עושה רושם שזה הולך לקרות מאוחר יותר מאשר מוקדם יותר".

 

"אני סבור שזה יהיה מטופש להתעלם מכך שנתון תעסוקה מעודד בשבוע הבא, אם יהיה כזה, זה דבר שעלול הלכה למעשה להשפיע על המהלך של הפד בנוגע לריבית. אני חושב שהשווקים יקחו זאת ברצינות אם יתפרסם נתון טוב", הוסיף ג'יין טנוזו, מנהל השקעות בכיר נוסף.

 

"בעוד שהיא יותר בטוחה, אני לא מקבל את התחושה של המיידיות, אף על פי שספטמבר לא יצא מכלל אפשרות (של העלאת ריבית). אז כל עוד לא יהיו זעזועים חזקים כלפי מטה, הכלכלה נעה בכיוון של העלאת ריבית", ציין ג'ון בריגס מנהל האסטרטגיה ב-RBS.

 

מוקדם יותר פרסם משרד המסחר האמריקאי את נתוני הצמיחה המעודכנים לרבעון השני וכן את נתוני המאזן המסחרי. הצמיחה ברבעון השני עמדה על 1.1%, בהתאם לתחזיות ונמוך יותר מהנתון הראשוני שעמד על 1.2%. הגירעון המסחרי התכווץ ביולי ל-59.3 מיליארד דולר לעומת 64.6 מיליארד דולר ביוני.

 

בתוך כך, המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב בעליות שערים - פוטסי על ב-0.3%, דאקס התחזק ב-0.6% וקאק הוסיף לערכו 0.8%. לפי נתונים שפורסמו היום, כלכלת בריטניה צמחה ברבעון השני ב-0.6%. מדובר באישור נתונים שכבר פורסמו בעבר, והם עומדים על הצפי. כלכלת צרפת חוותה קיפאון ברבעון שעבר.

 

במקביל, מרבית בורסות אסיה נסגרו במגמה שלילית, לאחר שרוב שעות המסחר המגמה היתה מעורבת. ניקיי איבד 1.2%, קוספי - 0.3%, אוסטרליה - 0.5%. האנג סנג עלה ב-0.3%.

 

מניות במרכז

מניית חברת התרופות מיילן איבדה 12% מערכה מתחילת השבוע, כשהחברה ממשיכה לעמוד במוקד הביקורת הציבורית על מחירי התרופות בארה"ב. היום ממשיכים כלי התקשורת האמריקאיים לעסוק בסיפור, גם לאחר שהחברה ניסתה אתמול להרגיע את הרוחות עם הודעה על תוכנית הוזלות במחיר תרופת האנטי אלרגנית אפיפן. ביום שני החל הסנאט לחקור את מחיר התרופה, כאשר בהמשך השבוע הצטרפה המועמדת לנשיאות הילרי קלינטון לביקורת על החברה.

 

לפי דיווחים, קרל אייקן שוקל למכור את חלקו בחברת תוספי התזונה הרבלייף לקבוצת משקיעים, הכוללת את יריבו המר וויליאם אקמן. אייקן מחזיק 18% מהחברה, בשווי של כמיליארד דולר. בעבר ניהלו אקמן ואייקן ויכוחים קולניים בשידור חי על הרבלייף, כאשר אקמן האשים את החברה בכך שהיא הונאת פירמידה - האשמות שהוכחשו על ידי החברה.

 

אמון הצרכן בצרפת רשם עלייה קלה בלבד באוגוסט, כך על פי סוכנות הסטטיסטיקה "אנסי" (Insee) היום. הסקר החודשי של הסוכנות מראה עלייה של האמון ל-97 נקודות באוגוסט, לעומת 96 נקודות ביולי. הממוצע ארוך הטווח למדד עומד על 100 נקודות, רמה שלא נראתה מאז 2007.

 

מדד סנטימנט הצרכנים בגרמניה צפוי להראות בספטמבר עלייה לרמה של 10.2 נקודות לעומת 10 נקודות באוגוסט. גם צפי האנליסטים עמד על 10. הדבר מוכיח למעשה כי החששות במדינה לגבי הברקזיט היו קצרי טווח בלבד. "נראה כי החלטתם של הבריטים לעזוב את האיחוד האירופי גרמה לאי ודאות זמנית בלבד בקרב הצרכנים הגרמנים", נכתב בדו"ח של חברת Gfk שפרסמה את הנתונים.

 

באוגוסט ציפיות ההכנסה של הצרכנים בגרמניה עלו ל-58.3 נקודות, לעומת 49.7 נקודות ביולי, ואילו הנטייה לצריכה - מדד משנה המצביע על נכונותם של הצרכנים לרכוש מוצרים יקרים - עלה ל-57.3 נקודות, לעומת 55.4 נקודות. הצרכנים "באופוריה מוחלטת" נוכח המצב הכלכלי שלהם, נאמר בדו"ח. כמו כן, על פי כותבי הדוח, סנטימנט זה "מוצדק לחלוטין" בהינתן "המצב המצוין והיציב של התעסוקה", העלאות שכר נכבדות ושיעור אינפלציה כמעט אפסי.


פורסם לראשונה 26/08/2016 22:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: A
ג'נט ילן, נגידת הבנק הפדרלי האמריקאי (הפד)
צילום: A
מומלצים