שתף קטע נבחר

עתירה בהודו: "פוקימון גו" מהווה פגיעה ברגשות דתיים

בית המשפט הגבוה בהודו נדרש להכריע האם לאסור את השימוש במשחק הפופולרי. הסיבה: מראה הביצה הווירטואלית במקדשים פוגע ברגשות דתיים של מליוני צמחונים

על אף שעוד לא הושק באופן רשמי בהודו, "פוקימון גו" מצליח להכעיס מליוני אזרחים: משחק המציאות הרבודה שהפך לתופעה תרבותית של ממש, מהווה פגיעה קשה ברגשות דתיים של מליוני צמחונים. זאת משום שהוא מציג את ה"ביצה" הווירטואלית במקרים רבים באזורים קדושים, ובכך מהווה חילול קודש בעיניהם.

 

 

עתירה בנושא הוגשה לבית המשפט הגבוה בגוג'ראט, לפיה המשחק הפופולרי מנוגד לאלמנטים מרכזיים של דתות הג'ייניזם וההינדואיזם, במסגרתן מרבית המאמינים נמנעים מאכילת בעלי חיים ומוצרים מן החי. הביצה הוירטואלית המוענקת כפרס במשחק, פוגעת ברגשות המאמינים. בנוסף, הם טוענים כי תחנות עצירה רבות במהלך המשחק (pokestops) נמצאות בסביבת מקדשים.

 

בטרם ניגש להכריע בסוגיה, ביקש בית המשפט מנציגי חברת "ניאנטיק" - שפיתחה את המשחק, להגיב להאשמות. לא ברור אם נציגי החברה ייענו לדרישת בית המשפט, שאמור להחליט האם לאסור את השימוש במשחק.

 

ברשתות החברתיות כבר מגיבים לסיפור הזה וטוענים כי לא ייתכן שלאור העומס על המערכת המשפטית בהודו - אלה המקרים שנשפטים בצורה דחופה. שר לשעבר צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי זה מסוג הדברים שיכולים לקרות רק בהודו.

 

זו לא הפעם הראשונה ש"פוקימון" מצליח להרגיז צמחונים וטבעונים. בשנת 2013, שחרר ארגון זכויות בעלי החיים PETA משחק פארודי החוקר את ההיבטים של "פוקימון" שמהווים פגיעה בזכויות בעלי חיים. לטענת הארגון, הפוקימונים הם מטאפורה לבעלי חיים, והנסיון ללכוד אותם, לאמן אותם ולשסות אותם אלה באלה - מדגים את היחס האנושי לבעלי החיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
ייאסר בהודו? פוקימון גו
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים