שתף קטע נבחר

נקי ומבריק: מדריך לבחירת מדיח כלים

איזה סוג מדיח מתאים לכם ומה צריך להיות הגודל שלו? וגם למה חשוב להקפיד על עוצמת הרעש והדירוג שלו. אתר "המקצוענים" עם מדריך

החגים מתקרבים ובאים ואיתם ערימות הכלים להדחה. אז אם אתם לא מתכוונים להשתמש בכלים חד-פעמיים כנראה שהמדיח שלכם יעבוד שעות נוספות. בין אם המדיח התקלקל, ישן מדי או שאתם בשלבי הקמה של מטבח חדש - קבלו מדריך שיסייע לכם בבחירות מדיח כלים חדש.

 

עוד כתבות בנושא:

פרק הדחה: איך שומרים על המדיח לאורך שנים

שימוש נכון במדיח כלים

צרכנים חכמים משלמים פחות (גם בקיץ)

 

סוג המדיח והתאמתו למיקום: עומד, אינטגרלי או חצי אינטגרלי

קיימים ארבעה סוגים עיקריים של מדיחים. הראשון, הוא מדיח עומד שמתאים למטבחים קיימים. הוא יכול להיכנס בתוך נישה המתאימה למידותיו, אבל הוא בולט וחזית המדיח המקורית נותרת גלויה לעין.

 

השני הוא מדיח קטן יותר המונח על גבי השיש, מתחבר לברז המים ויציאת המים שלו היא לתוך הכיור. הוא מתאים למטבחים קטנים במיוחד שבהם אין הכנה למדיחי כלים גדולים יותר.

 

המדיח השלישי הוא מדיח חצי אינטגראלי. הוא משתלב בחזית המטבח, אבל רואים את פאנל ההפעלה שלו שהוא ברוחב של 10 ס"מ. על חזית מדיח זה מדביקים חזית הזהה ליתר חזיתות המטבח.

 

המדיח הרביעי הוא מדיח אינטגרלי מלא. הוא נסתר לגמרי וגם פאנל ההפעלה שלו מכוסה בחזית המטבח. רק בעת פתיחת דלת המדיח מתגלה הפאנל בחלקו הפנימי.

 

קיבולת ומידות המדיח

הקיבולת נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהמדיח מסוגל להכיל בהדחה אחת. "מערכת כלים אחת כוללת סט של שלוש צלחות (צלחת מרק, צלחת בינונית וצלחת גדולה)", אומר שלום יזרייב משלום תיקונים למוצרי הבית באתר ה'מקצוענים'. כלומר, אם נאמר לכם שהמדיח יכול להכיל 5 מערכות כלים, הוא יכיל 5 צלחות מרק, 5 צלחות בינוניות ו-5 צלחות גדולות. אם הוא מכיל 12 מערכות כלים, הוא יכיל 12 צלחות מרק, 12 צלחות בינוניות ו-12 צלחות גדולות.

 

קיבולת המדיח משפיעה גם על מידותיו. מדיח בקיבולת של 12-13 מערכות כלים, יהיה לרוב ברוחב 60 ס"מ, בעומק 55-60 ס"מ ובגובה 84.5-87.5 ס"מ, בעוד שמדיח בעל קיבולת של 9-10 מערכות כלים, יהיה ברוחב 45 ס"מ, בעומק 55-60 ס"מ ובגובה 80-85 ס"מ.

 

נוחות השימוש וכמות התוכניות

מדיח כלים אמור להיות קל ונוח לשימוש. כדאי לבדוק בחנות את קלות השימוש במדיח ולבחור בכזה שיהיה לכם קל להפעיל. יזרייב מסביר: "תחילה בדקו ששיטת סידור הכלים במדיח נוחה לכם מבחינת עיצוב הסלסלות. כדאי למשל להעדיף סלסלה שניתן לשנות את מיקומה בהתאם לסוג הכלים שממלאים במדיח".

 

בנוסף, בדקו את נוחות השימוש בלוחות הבקרה. "קיימים שני סוגים עיקריים של לוחות בקרה: לוח מכאני, שבנוי מכפתורים ולוח דיגיטאלי שמאפשר שליטה חכמה יותר וקל יותר לניקוי, ולרוב יגיע עם דגמים אינטגרליים", אומר איציק וכלר, מרשת TEKA. "חשוב שיהיו במדיח 3 תוכניות הפעלה עיקריות שמתאימות לרוב צורכי הניקוי. התוכנית הרגילה שמיועדת לניקוי כלים ברמת לכלוך סבירה. זהו המצב האוטומטי שינקה את הכלים בחום של 45-64 מעלות. התוכנית השנייה החשובה היא תוכנית המותאמת לניקוי לכלים מלוכלכים במיוחד, אשר תנקה את הכלים בחום של 70 מעלות ומעלה. תוכנית נוספת שהיא חיונית הא תוכנית הפעלה מאוחרת שתאפשר לכם להפעיל את המדיח בשעה שתגדירו מראש. כך תוכלו להפעיל אותו בשעות הלילה או לקראת הקימה בבוקר".

 

עוצמת הרעש של המדיח

עוצמת הרעש משתנה ממדיח למדיח. וכלר: "זהו נתון שלא רבים זוכרים להתייחס אליו בשלב הרכישה. מדיח רועש יכול להיות מטרד אמיתי, במיוחד אם נרצה להפעיל אותו בשעות הלילה. לכן, כדאי לבחור במדיח שעם בידוד איכותי שרמת הדציבל שלו היא 39-42. מעבר לכך, המדיח יהיה רועש מדי ולכן לא מומלץ".

 

מה זה דירוג טריפל A

"דירוג טריפל A הוא דירוג שמבטיח לכם שבשלוש קטגוריות המדיח שלכם מצטיין", מסביר וכלר. "3 הקטגוריות הן: רמת ניקיון הכלים, חיסכון בחשמל ובמים ורמת ייבוש הכלים (הדירוג הוא מ-A ל-G, כש-G הוא הדירוג הנמוך ביותר). אם בכל זאת תרצו להוזיל עלויות ותתפשרו על חלק מהקטגוריות, הקטגוריה שלא כדאי להתפשר עליה היא קטגורית צריכת המים. מדיח שצורך 7-9 ליטר מים לכל מחזור ניקוי נחשב לטוב ולחסכוני. מדיח הצורך 12 ליטר למחזור ניקוי נחשב לסטנדרטי ומדיח שצורך מעל 14 ליטר לכל מחזור ניקוי מאוד בזבזני ולא משתלם".

 

גוף חימום, מסנן ומייבש

"כדאי להעדיף מדיח עם גוף חימום נסתר, שיהיה עמיד יותר לאורך זמן", אומר יזרייב. "גופי החימום הישנים נוטים להתקלקל ולגרום לקצרים. ברגע שהם גלויים הם באים במגע עם אבנית, אבקה, שיירי מזון ולעתים הם אף נפגעים בשל עוצמת המים. לכן, המדיחים החדשים מגיעים עם גוף חימום נסתר ומומלצים יותר לרכישה". כמו כן, חשוב שהמסנן (פילטר) יהיה קל לפירוק ולהרכבה. יזרייב: "גם אם המסנן כולל אופציה לניקוי עצמי חשוב מאוד שהוא יהיה ניתן לשליפה ולניקוי עצמי שכן הניקוי האוטומטי לא תמיד יסודי".

 

גם לשיטת הייבוש חשיבות רבה. וכלר: "שתי השיטות העיקריות הן: ייבוש טורבו אקטיבי - ייבוש שמתבסס על חום שהמדיח מייצר בסיום העבודה וייבוש בשיטת הקונדנסור (משלב טורבו ומעבה), שמגיע במדיחים המשוכללים יותר. בשיטה זו האדים לא יתפזרו במטבח בעת פתיחת המדיח ותוכלו לאחסן את הכלים מיד בסיום פעולת המדיח".

 

אחריות

יזרייב: "מרבית המדיחים יגיעו עם אחריות של שנה מהיצרן ועם אפשרות להאריך את האחריות בתשלום לשנתיים נוספות". וכלר מוסיף: "ישנן חברות שיציעו לכם אחריות של 3 שנים ללא תוספת תשלום, וכמובן שכדאי להעדיף אותן".

 

כשבודקים את עניין האחריות חשוב לוודא גם האם היא כוללת החרגות מסוימות. יזרייב: "כמובן שככל שהאחריות יותר מלאה, כדאי להעדיף אותה. חוץ מגומי ופלסטיק, חשוב שהחברה תכסה לגבי כל יתר החלקים. הקפידו לשאול אילו סוגי תקלות וחלקים האחריות מכסה והאם ביקור הטכנאי ועלות העבודה כלולה במחיר, ואם לא מה גובה התשלום שתידרשו לשלם במקרה של תקלה".

 

טכנאי מדיחי כלים - לרשימה

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים