שתף קטע נבחר

שדרוג מתוק: עוגת דבש עם תפוחים ושמנת חמוצה

עוגת הדבש היא סמל לראש השנה ואף מככבת במהלך כל חודש חגי תשרי, לעיתים נשארות ממנו שאריות שלא תמיד מתאימות להגשה כקינוח - איך הופכים אותן למשהו מרגש? השף ברק יחזקאל עם הצעה משדרגת וכיפית

בשיתוף יד מרדכי

 

 

שאריות עוגת דבש, תפוחים ושמנת חמוצה 

המרכיבים:

1/2 עוגת דבש בחושה שכבר התייבשה

2 תפוחים מהזן שאתם אוהבים, קלופים ופרוסים לפלחים

90 גר' חמאה

אבקת סוכר, כ-1 כף לכל פרוסה

1 מקל וניל

2 כפות ברנדי (לא חובה)

2 כפיות דבש

2 כפות שמנת חמוצה 15% להגשה

קליפת לימון מגוררת

2 כפות מעדן תפוח אגס

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת, על אש בינונית, ממיסים 70 גרם חמאה.
  2. פורסים את העוגה ל-4 פרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה.
  3. מצפים את העוגות עם מברשת במעט מהחמאה המומסת מהמחבת.
     (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי) (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
    (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
  4. מפזרים על פרוסות העוגה מצד אחד כמות יפה של אבקת סוכר ומניחים את הפרוסה עם הפנים המסוכרים על המחבת.
     (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי) (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
    (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
  5. מפזרים אבקת סוכר על הצד השני וצולים עד להזהבה יפה, מוציאים ומניחים בצלחת הגשה.
  6. מוסיפים 20 גרם חמאה, צולים במחבת את פלחי התפוחים כ-2 דקות מכל צד ומוסיפים את מקל הווניל.
     (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי) (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
    (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
  7. מוסיפים את הברנדי ומבעירים (לא חובה).
  8. מוסיפים את 3 כפיות הדבש.
  9. בצלחת ההגשה מניחים את התפוחים על פרוסת העוגה, מוסיפים שמנת חמוצה, קליפת לימון מגוררת, 2 כפות מעדן תפוח אגס.
     (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי) (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
    (וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי)
     

 

בשיתוף יד מרדכי 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי
שאריות עוגת דבש, תפוחים ושמנת חמוצה
וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי
מומלצים