שדרוג מתוק: עוגת דבש עם תפוחים ושמנת חמוצה
עוגת הדבש היא סמל לראש השנה ואף מככבת במהלך כל חודש חגי תשרי, לעיתים נשארות ממנו שאריות שלא תמיד מתאימות להגשה כקינוח - איך הופכים אותן למשהו מרגש? השף ברק יחזקאל עם הצעה משדרגת וכיפית
בשיתוף יד מרדכי
שאריות עוגת דבש, תפוחים ושמנת חמוצה
המרכיבים:
1/2 עוגת דבש בחושה שכבר התייבשה
2 תפוחים מהזן שאתם אוהבים, קלופים ופרוסים לפלחים
90 גר' חמאה
אבקת סוכר, כ-1 כף לכל פרוסה
1 מקל וניל
2 כפות ברנדי (לא חובה)
2 כפיות דבש
2 כפות שמנת חמוצה 15% להגשה
קליפת לימון מגוררת
2 כפות מעדן תפוח אגס
אופן ההכנה:
- במחבת, על אש בינונית, ממיסים 70 גרם חמאה.
- פורסים את העוגה ל-4 פרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים על נייר אפייה.
- מצפים את העוגות עם מברשת במעט מהחמאה המומסת מהמחבת.
- מפזרים על פרוסות העוגה מצד אחד כמות יפה של אבקת סוכר ומניחים את הפרוסה עם הפנים המסוכרים על המחבת.
- מפזרים אבקת סוכר על הצד השני וצולים עד להזהבה יפה, מוציאים ומניחים בצלחת הגשה.
- מוסיפים 20 גרם חמאה, צולים במחבת את פלחי התפוחים כ-2 דקות מכל צד ומוסיפים את מקל הווניל.
- מוסיפים את הברנדי ומבעירים (לא חובה).
- מוסיפים את 3 כפיות הדבש.
- בצלחת ההגשה מניחים את התפוחים על פרוסת העוגה, מוסיפים שמנת חמוצה, קליפת לימון מגוררת, 2 כפות מעדן תפוח אגס.
בשיתוף יד מרדכי
שאריות עוגת דבש, תפוחים ושמנת חמוצה
וידיאו: קוקורוזה. צילום: אפיק גבאי
מומלצים