שתף קטע נבחר

דרמה בחדר לידה: הבעל התמוטט מהתרגשות וכמעט מת

לידה שגרתית הפכה לדרמה שבמהלכה לקה הבעל בתסמונת "הלב השבור" ונזקק לפעולות החייאה ממושכות. חייו ניצלו בטיפול נמרץ קרדיולוגי בבית־החולים בילינסון

ההתרגשות מהלידה הצפויה כמעט גרמה למותו של איתן (27) מנתניה. לפני כשבועיים, ימים ספורים לפני ראש השנה אז הגיעו בני הזוג לבית־החולים מאיר בכפר־סבא כדי ללדת את בתם הבכורה, אבל מה שנראה היה כעוד לידה רגילה הפך במהרה לדרמה אמיתית.

 

"היינו בבית־החולים יום שלם והמתנו עד שהלידה תתחיל", הוא משחזר. איתן רק הניח את ראשו על המיטה כדי לצבור כמה דקות מנוחה, אבל אז התחוללה דרמה שהוא לא ישכח. "הפנים שלי התעוותו, התעלפתי והתחילו לבצע לי פעולות החייאה. אשתי צרחה, הגיעו המון רופאים ואחיות בעוד שהיא עצמה כורעת ללדת", משחזר איתן.

 

סבל מסתמונת הלב השבור. איתן עבר החייאה וניצל (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
סבל מסתמונת הלב השבור. איתן עבר החייאה וניצל(צילום: דנה קופל)

 

אל חדר הלידה הוזעק צוות החייאה והחל בתהליך של כארבעים דקות ובו עבר עיסויי לב, מתן שוק חשמלי ותרופות וטופל על ידי מחלקת טיפול נמרץ לב ובהמשך הועבר לבילינסון.

 

ניידת טיפול נמרץ פינתה אותו לבית־החולים בילינסון בפתח־תקווה עם תסמינים של דום לב תוך פעולות החייאה ממושכות ומתן טיפול באמצעות מכות חשמל.  זאת בשל העובדה שבבית חולים מאיר אין מכשיר אקמו, המחליף את פעולות הלב והריאה.

 

איתן הועבר למחלקה לטיפול נמרץ קרדיולוגי במרכז הלב של בית־החולים בילינסון כשהוא מונשם ומורדם. במקביל החלה אשתו של איתן ללדת.

 

"הייתי כוננית במחלקת קרדיולוגיה וקיבלתי טלפון שמגיע אלינו בחור צעיר שהתמוטט בלידה של אשתו", משחזרת ד"ר שירית כזום, קרדיולוגית בכירה בבילינסון, את רגעי הדרמה. "הידיעה שהמטופל מחוסר הכרה במצב קשה מאוד ובמקביל אשתו במהלך לידה הייתה לא פשוטה", היא מוסיפה.

 

בהתחלה שקלו הרופאים לחבר אותו למכשיר אקמו, המחליף את פעולות הלב והריאה וביצעו בדיקת אולטרסאונד ללב. "בממצאים ראינו שהלב שלו פשוט

לא פועם והבנו שהוא סובל מתסמונת הלב השבור", מוסיפה ד"ר כזום.

 

על פי ההערכה של הצוותים הרפואיים לקה איתן בתסמונת "הלב השבור"- תופעה שמאפיינת בדרך כלל נשים מעל גיל 60. "התסמונת הזו מדמה התקף לב שכוללת כאבים בחזה, קוצר נשימה ואזורים שלמים בלב שלא מתכווצים. ההבדל בין התסמונת הזו להתקף לב הוא שבצנתור רואים שהעורקים תקינים לחלוטין והלב חוזר לתפקוד תקין אחרי כמה ימים", אומרת ד"ר קטיה אורבין, רופאה בכירה בטיפול נמרץ לב.

 

קורה כשיש אירוע שגורם להתרגשות גדולה

"לרוב התסמונת מתרחשת כשיש אירוע שגורם לאדם להתרגשות רבה מאוד. הפרשה של חומרים בגוף גורמת לכך שללב מגיע בבת אחת פרץ של אדרנלין והוא לא עומד בזה", מוסיפה ד"ר אורבין. "אנחנו רואים את זה בדרך כלל במטופלות מעל גיל 60 שיש להן נטייה לחרדה או אחרי אירועים משמעותיים כמו מריבה או אובדן.

 

"אחרי כמה ימים ביצענו בדיקות נוספות וראינו שיש התאוששות של שריר הלב של איתן והוא חוזר לפעילות התקינה שלו", אומרת ד"ר כזום. "זה היה פשוט מדהים. קשה לתאר את ההתרגשות כשהגיעו התוצאות". הצוותים החליטו להפסיק את פעולות ההרדמה וההנשמה ולאפשר לאיתן להתאושש.

 

"הדבר הראשון שאני זוכר הוא ההורים שלי על יד המיטה. לא הבנתי כל כך איפה אני נמצא וראיתי שאני מחובר להמון צינורות. סיפרו לי בעדינות שאשתי ילדה וזה היה מרגש מאוד". על חוויית הלידה שהחמיץ הוא אומר: "לאשתי לא היה קל במהלך הלידה, היא התפללה לאלוהים וקיוותה שהכל יעבור בשלום וגם שיקרה נס שיציל אותי", הוא מספר.

 

את התינוקת הוא ראה רק לפני ימים ספורים כאשר השתחרר מבית־החולים. "אי־אפשר היה להביא אותה לבית־החולים. חיכיתי בכיליון עיניים לשחרור שלי. קראנו לה טליה והיא ילדה מדהימה ויפה. אני רוצה להודות לצוותים הרפואיים שטיפלו בי ועשו עבודה מדהימה שהצילה את חיי".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עבר החייאה במהלך הלידה של אשתו
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים