שתף קטע נבחר

בתכנון: מופע מטאורים מהחלל באולימפיאדת טוקיו

חברה יפנית מתכוונת לשגר לחלל לוויין, שיוכל לדמות מטר מטאורים מרהיב. הוא יחל לפעול בעוד שנתיים, אבל רגע השיא יהיה בפתיחת המשחקים האולימפיים בעוד ארבע שנים

יפן מתכננת הפתעה שלא מהעולם הזה לטקס הפתיחה של האולימפיאדה בטוקיו ב-2020. כך דווח בכמה כלי תקשורת בעולם ובהם אתר האינטרנט של ה-CNN. חברת הסטארט-אפ Star-ALE פיתחה טכנולוגיה המדמה מטר מטאורים מרהיב, ידי אדם כמובן, שיכול להיות שכולנו נצפה בו בפליאה עוד ארבע שנים במסגרת המשחקים הבינלאומיים.

 

 

לפי החברה, יהיה ניתן לראות את מופע הפירוטכניקה, הנקרא "קנבס שמיים" ממרחק של כ-200 קילומטרים. "'כוכב נופל' טבעי מתרחש כאשר חלקיק בחלל, שגודלו לא עולה על כמה מילמטרים, נכנס לאטמוספרה ונשרף בבהירות באמצעות תהליך שנקרא פליטת פלזמה", מוסבר באתר הרשמי של החברה. "המטרה שלנו היא לייצר מחדש את התהליך הזה באופן מלאכותי".

 

כדי לייצר את זיקוקי החלל הללו, החברה תשלח לוויין זעיר לחלל, ועליו 5,000-1,000 כדורים קטנטנים ודליקים. לפי אתר Gizmodo, הכדורים האלה יורכבו ממתכות ויסודות שונים, כך שיבערו בצבעים שונים. צבע הבעירה של אשלגן, למשל, הוא סגול, בעוד האש של צֶזְיוּם היא כחולה וזו של נחושת בוערת בצבע ירקרק. הכדורים יבערו במרחק של 80-55 קילומטרים מעל כדור הארץ.

 

לפי החברה, "מספר רב של חלקיקים יכולים להיפלט ברציפות, כך שלא רק שאנחנו יוצרים כוכב נופל אחד, אלא מטר של מטאורים".

 

אם הכול ימשיך כמתוכנן, הלוויין הראשון של החברה ישוגר בחצי השני של שנת 2017, יהיה ניתן למסחר את הפרויקט כבר ב-2018, וב-2020 - יהיה לנו מטר מטאורים בפתיחת האולימפיאדה. התכנון הוא כי ניתן יהיה לראות את המטאורים בכל טוקיו, וכי לא פחות מ-30 מיליון יצפו במחזה. עלות הייצור של כל אחד מתוך אלפי החלקיקים שיהוו "מטאורים" הוא 8,000 דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים