תפוח אדמה, כרובית ועגבניות
בתנור עם ציפוי קראמבל אגוזים

לא יישאר פירור מהפירור: במקום להכין סתם ירקות בתנור, פזרו מעליהם פירורי בצק פריכים בתוספת אגוזים - ותראו איך שהתבנית חוזרת למטבח ריקה

תפוח אדמה, כרובית ועגבניות בתנור עם ציפוי קראמבל אגוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
תפוח אדמה, כרובית ועגבניות בתנור עם ציפוי קראמבל אגוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

6 מנות בתבנית בגודל ‭30X20‬ ס"מ

 

  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס לפלחים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה

 

לקראמבל
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות עלי תימין, טריים או יבשים
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס אגוזי מלך, טחונים
  • קצת פחות מ-1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים את כל הירקות עם שמן הזית והתבלינים. מפזרים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים
  3. 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות.
  4. בינתיים, מכינים את הקראמבל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים היטב לפירורים דקים.
  5. מוציאים את התבנית, מפזרים את הקראמבל על הירקות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
  6. מוציאים ומגישים. אפשר לשמור את המנה עד 3 ימים במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג