שתף קטע נבחר

לקראת החורף: 4 טיפים לרכישה חכמה של פרקטים

איך להתאים את סוג הפרקט הנכון לחדר, האם כדאי להתקין לבד, מה לסכם מראש בשלב התמחור ועם איזה מידע כדאי להגיע לחנות. לפני שאתם מחפים את הרצפה בפרקט - אתר "המקצוענים" עם טיפים שיקלו על הבחירה

החורף כבר אוטוטו כאן ואם נמאס לכם ללכת יחפים על רצפה קרה ומתחשק לכם לחפות חלק מחדרי הבית בפרקט, זו העונה לעשות זאת. לרוב, מדובר בהתקנה פשוטה שמסתיימת תוך כמה שעות או ימים לכל היותר. אז כדי שלא תבזבזו זמן בניסיון להבין מה הסוגים הקיימים בשוק וכדי שלא תגיעו לחנות בלי כל הנתונים הנדרשים ותקבלו החלטה שגויה - לפניכם טיפים שיהפכו את הרכישה לקלה וחכמה יותר.

 

עוד כתבות בנושא:

הרצפה שתעשה מהבית שלכם צימר

איזה סוג פרקט מתאים לכם

פרקטים: מה חשוב לדעת

 

1. הגיעו מוכנים לחנות עם מידות וגוונים קיימים  

כבר כתבתם ביומן שהיום אתם הולכים לבחור פרקטים, ויצאתם מוקדם מהעבודה לשם כך. אל תגיעו עייפים וטרודים לחנות, כשאין בידיכם מידות וכשאתם סוגרים הזמנה באוויר. כדאי שתגיעו מוכנים מראש לאחר שסקרתם תמונות של סוגי פרקטים שונים באינטרנט ובמגזיני עיצוב, בהתאם לסגנונות עיצוב שונים.

 

חשוב להגיע עם מידות של כל החדרים אותם תחפו בפרקט (גודל שטח הריצוף, לרבות מידות מיוחדות, עיקולים וזוויות לא שגרתיות) חשוב לבדוק את מצב השטח לפני ולציין האם הוא מדורג או לא ואם כן לציין בכמה מדרגות מדובר. כדאי להגיע עם שרטוט של הבית ואף לצלם את החדרים כדי שתהיה לכם פלטה מדויקת ככל הניתן של גווני הבית. בחירת הפרקט אינה מנותקת משאר האלמנטים באותו החלל, וכדאי להגיע מראש עם כמה שיותר נתונים וגוונים של ריהוט, קירות, וילונות ושטיחים קיימים. זכרו שהתוצאה הסופית אמורה להיות הרמונית.

 

2. לקטו ידע בסיסי על סוגי הפרקטים הקיימים בשוק

כדי שהמוכר ידע שאתם בעניינים ולא ינסה לשכנע אתכם לדגם מסוים שרווחי עבורו, הגיעו לאחר שעשיתם שיעורי-בית. ברשת קיימים אינספור מדריכים ברורים ופשוטים להבנה שיעשו לכם סדר בבלגן. זכרו שהשיקול בבחירת פרקט הוא לא רק תקציבי, אלא גם התאמתו לסוג החדר אותו אתם מרצפים והשימוש שתרצו לעשות בו.

 

בקצרה נסביר לכם שקיימים ארבעה סוגים עיקריים. הסוג הראשון והפופולארי ביותר הוא פרקט רב-שכבתי שעשוי משכבות של MDF בשתי וערב ואשר חלקו העליון הוא מעץ (לרוב עץ אלון). ככל שהוא יכלול יותר שכבות הוא יהיה יותר איכותי ויציב לאורך זמן. הוא אינו הסוג הזול ביותר, אך היתרון הגדול שלו הוא שניתן לחדש אותו אחת לכמה שנים ובמקרה של תקלה ניתן לפרק את החלק הפגום ולהחליפו.  

כדאי לצלם את החדר ולקחת מידות שלו לפני ההגעה לחנות  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדאי לצלם את החדר ולקחת מידות שלו לפני ההגעה לחנות (צילום: shutterstock)
 

הסוג השני הפופולארי הוא פרקט למינציה. הוא עשוי מ-HDF ומעליו הדפס של עץ המצופה בניילון. טווח המחירים שלו רחב ומשתנה בהתאם לאיכות הרזולוציה של ההדפס. הוא מתאים לבעלי תקציב נמוך במיוחד המעוניינים לרצף חדרי ילדים ולהחליף אותו לעתים קרובות שכן הוא זול יותר גם בחומרים וגם בהתקנה.

 

הסוג השלישי והיקר מבין כולם הוא פרקט מעץ מלא (גושני) הן מבחינת החומרים (עולה פי 3 מפרקט למינציה) והן מבחינת עלות ההתקנה (יקר פי 2 מעלות התקנת פרקט רב-שכבתי). היתרון הגדול שלו הוא שניתן לחדש אותו כמות פעמים רבה יותר, הוא מעניק מראה מאוד טבעי והמדרך שלו הוא השקט ביותר מבין כל סוגי הפרקטים.

 

הסוג הרביעי הוא פרקט פולימרי. היתרון הגדול שלו הוא עמידותו למים ב-100%, מכיוון שהוא הכלאה בין פרקט למינציה לבין PVC. הוא יתאים לחדרים רטובים כמו חדר אמבטיה או מטבח (חוץ מלאזור המקלחון) משום שאין בו מרווחים המאפשרים מעבר מים.

 

3. סכמו מראש את המחיר ומה כוללת ההתקנה  

כדאי לסכם מראש בדיוק מה כוללת הרכישה, האם יידרשו השלמות נוספות של פאנלים, סף דלת, דבק, ספוגי בידוד וכו' ומה כוללת ההתקנה. חשוב מראש לסגור את סוג ההתקנה כך שיתאים לסוג הפרקט ולוודא שההתקנה כוללת קיצור של דלתות במידת הצורך. אם קיים שטיח מקיר לקיר בחדר, בררו האם ההתקנה כוללת הסרתו לרבות הסרת שאריות הדבק שנותרו על הרצפה ואם החדר אינו מפולס בדקו האם תידרש תוספת מחיר לעבודת הפילוס.

 

כדאי לערוך סקר שוק קצר לפני הרכישה ולקבל הצעת מחיר מיותר מבעל מקצוע או מחנות אחת. ניתן להיעזר במחירונים הנמצאים באינטרנט וכוללים תמחור לפי מ"ר של החומרים ותמחור של עלות ההתקנה. לפני הבחירה במתקין כדאי לקרוא את חוות-הדעת המופיעות עליו באתר האינטרנט. זאת, בייחוד כשמדובר בהתקנה של פרקט שעלותו גבוהה במיוחד ואשר אמור לשרת אתכם למשך שנים ארוכות. דאגו לכתוב את כל פרטי ההתקשרות וההחרגות האפשריות, כדי שלא תמצאו את עצמכם משלמים תוספות מחיר מפתיעות בסיום העבודה. אל תשאירו שום פרט פתוח למשא ומתן, שכן לאחר הליך ההתקשרות וביצוע ההזמנה, ידכם כצרכנים תהיה על התחתונה.

 

4. העדיפו חברה שמעניקה אחריות ארוכת טווח  

כדאי להעדיף חברה שמעניקה אחריות לטווח ארוך, כדי שלא תמצאו את עצמכם שנה לאחר ההתקנה עם תקלות שקשורות להתקנה בלתי מקצועית וללא מענה. חשוב שתהיה אחריות גם על קורות העץ (במקרה של התקנת עץ טבעי), כדי שאם למשל יתגלו תולעי עץ כעבור תקופה מסוימת, תהיה לכם כתובת לפנות אליה.

 

קחו בחשבון שאם תחליטו להתקין את הפרקט בעצמכם האחריות להתקנה תהיה עליכם, והחברה לא תעמוד מאחוריכם במקרה של נזקים שנגרמו בשל התקנה לא מקצועית. למשל, אם תתקינו מבלי להקפיד על מרווחים נדרשים מהקירות וכעבור זמן מסוים הפרקט יתנפח ויתרומם בשל התנפחות, לא יהיה לכם למי לבוא בטענות.

 

כמו כן, אם לא תדאגו לפלס את השטח לפני ההתקנה והחיבורים ייבקעו ויגרם נזק לפרקט, החברה תתנער מאחריות. אם אין לכם מושג איך לעשות זאת, ובייחוד כשמדובר בפרקטים שעלותם גבוהה יחסית, השאירו את העניין לבעל מקצוע שמתמחה בכך.

 

מחפשים מתקיני פרקטים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים