שתף קטע נבחר

קונים מחו"ל אונליין: טיפים לקנייה ללא תקלות

היזהרו בקניית שתי חבילות באותו היום מנקסט, כי יתכן שייאחדו לכם אותן ותשלמו מע"מ. חפשו מוכרים סיניים עם הרבה המלצות ודירוג מעולה. לקניית קוסמטיקה - נסו את האתר הפולני. את החולצה מאסוס - אולי כדאי להזמין דווקא בספרד או מאוסטרליה, כי יתכן שהיא תהיה זולה יותר. טריקים, טיפים ודגשים לקניות באינטרנט

חגי הקניות הגדולים של נובמבר-דצמבר כבר סומנו בלוח השנה שלכם ואתם מתכוונים לקנות אונליין מסין, אירופה או ארה"ב, אך חוששים מטעויות, אכזבות ותשלומי יתר. ואולי אתם סתם בתולי שופינג אינטרנטי, שמעוניינים לדעת כיצד לעשות את זה נכון: איך להישמר מפני תשלומי מס מפתיעים או מפריטים שהגיעו במידה לא מתאימה, איך לגלות את הקופונים הרלוונטיים ואת הדרכים היעילות ביותר לקנייה. אז הנה כמה עצות לחיי שופינג נעימים יותר.

 

יש לכם טיפים שלא הוזכרו? טקבקו או כיתבו לנו >>

 

הימנעות מתשלום מס - שימו לב מתי אתם מפצלים את החבילות

את הטיפים אספנו משועלי קניות ותיקים, בלוגים, קבוצות פייסבוק ובעיקר מניסיון חיים. הנה דוגמא מהחיים: הידעתם שאם קניתם שתי חבילות מהאתר הבריטי נקסט (NEXT), אחת אחרי השנייה, כל אחת בשווי פחות מ-75 דולר (כ-260 שקל) לא בטוח שתתחמקו מתשלום מע"מ? למרות שפיצלתם את הקנייה לשתי חבילות, כדי לא לשלם מע"מ, נקסט עשוי לאחד לכם שתי חבילות כאלה.

 

במקרה שלנו, הקונה נאלצה לשלם מע"מ, שכן לפי החוק בישראל, ייבוא בשווי הגבוה מ-75 דולר חייב במס והחבילות שהזמינה בנפרד אוחדו, לצערה. בשירות הלקוחות של נקסט הציעו שלהבא, לחכות עם החבילה השנייה עד שיגיע מספר מעקב לחבילה הראשונה. כלומר, אפשר לקנות שתי חבילות באותו היום, אבל צריך שהראשונה מביניהם "תתבסס" במערכת כחבילה בסטטוס משלוח ורק אז יש לרכוש את השנייה.

 

באסוס (ASOS) לשם השוואה, "לא מאחדים חבילות גם אם תזמינו בהפרש של דקה", כך אמרה לנו מכורה-לייט שקונה שם כבר למעלה משנה בתדירות של פעם בחודש ומעלה. "מה שכן", אמרה לנו הקונה המנוסה, "יתכן ששתי החבילות יגיעו יחד למכס ואז יראו שהן ממוענות לאותו אדם ולאותה כתובת וזה כן עלול להיות בעייתי. כדי למנוע זאת, כשהזמנתי שתי חבילות בהפרש מסוכן, מילאתי את השם של אמא שלי על אחת מהן ואז לא דאגתי והכל עבר חלק".

 

אל תזמיני 2 חבילות מאותו אתר תוך פרק זמן קצר מדי, אחרת יאחדו לך חבילות ותשלמי מע"מ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תזמיני 2 חבילות מאותו אתר תוך פרק זמן קצר מדי, אחרת יאחדו לך חבילות ותשלמי מע"מ(צילום: shutterstock)

 

לעומת זאת, איחוד חבילות לעיתים הכרחי בחברות שילוח שמסייעות בקנייה מארה"ב מאתרים שלא שולחים לארץ (על ידי הקצאת כתובת וירטואלית בארה"ב), שכן אז תחסכו דמי משלוח גבוהים על מוצר אחד. יש לוודא שחברת השילוח דואגת לצמצום נפח החבילות, במטרה לשלם כמה שפחות על מעבר במכס. שני השירותים האלה - עולים כסף.

 

שימו לב למשקל החבילות: חבילות קלות משקל ונפח נקראות בדואר ישראל צרורות. חבילות כבדות יותר, מיועדות למשלוח דרך חברות שמתמחות במשלוחי אקספרס. המחירים שלהן גבוהים יותר (גם לדואר ישראל יש שירות כזה, EMS, והוא זול משל המתחרות, אך חסרונו הוא אי ודאות לנוכח בעיות של איחורים בדואר, אם כי אלה התמתנו לאחרונה).

 

להשוות מחירים

לפני שאתם מזמינים מוצר מחו"ל – פתחו עוד לשונית בדפדפן וחפשו את מחירו בארץ. חבל להזמין מוצר ולחכות לו זמן רב אם יש בארץ מחיר זהה, יקר במעט או אפילו נמוך יותר.

 

חגי קניות? לא תמיד חגיגיים

האתרים הסיניים מתהדרים לקראת ה-11 בנובמבר (חג הרווקים הסיני) באחוזי הנחה מהבהבים ובצבעים זוהרים, אבל אחוז ההנחה לא רלוונטי עבורכם, שכן אתם לא יודעים מה היה המחיר לפני חודש.

 

ישראלית ששמרה "סל קניות" בעלי אקספרס, טענה באחת מקבוצות הפייסבוק שעוסקות בקניות אונליין, שהמוצרים ששמרה ב"עגלה" התייקרו פתע, לקראת 11 בנובמבר. אז בידקו אם המחיר טוב לכם והשוו מחירים, אל תסתנוורו מאחוזי הנחות.

 

באתרים הסיניים יש לא מעט זיופים.אפשר להבחין בכך דרך המחיר (אם הוא נמוך במיוחד - זה זיוף) ומקריאת הביקורות.

 

פשלות מידות ואיכות - קורה לעיתים כשמזמינים מסין, לכן לפני הקנייה, כדאי להתייעץ בקבוצות הפייסבוק המצוינות הרלוונטיות (ראו פירוט בהמשך).

 

בקניות מארה"ב: חשבו את העלות כולל עלויות משלוח, עמילות מכס (אם מזמינים חבילה כבדה). גם אחרי כל זה זה עשוי להיות משתלם בבלאק פריידי, סייבר מאנדיי ובמבצעי סוף השנה האזרחית.

  

זהירות: דמי משלוח

בכל האתרים: שימו לב לדמי המשלוח, שמייקרים את החבילה. הכי טוב, כמובן - משלוח חינם.

 

כדאי לשלם על משלוח רק כשעלות המוצר + דמי המשלוח + מסים אפשריים עדיין משתלמת יותר מאשר קנייתו בארץ.

 

באתרים אמריקניים ששולחים ישירות לישראל: לרוב דמי המשלוח הגבוהים עד מאוד, הופכים את הקנייה ללא רלוונטית ועדיף להשתמש בחברות שמספקות לקונה כתובת בארה"ב ושולחות משם לישראל. גם זה לא זול.

 

איפה עוקבים אחר החבילה?

אתרים שמכבדים את עצמם שולחים לכם מספר מעקב למייל, כדי שתוכלו לבדוק מדי יום איפה נמצאת החבילה שלכם. לא כל האתרים משתמשים במשלוח עם מספר מעקב (אתרים סיניים לעיתים לא מאפשרים לעקוב אחר החבילה, מה שמוזיל להם את הוצאות המשלוח).

 

פה אפשר לעקוב אחר החבילה בדואר ישראל, אם נשלחה בדואר רגיל ופה אם נשלחה ב-EMS.

 

לכל חברות שילוח האקספרס, כדוגמת פדאקס, DHL, TNT, UPS, i-parcel ואחרות, יש איזור מעקב אחר חבילות באתר שלהן.

 

לכל חברות השילוח, כולל החברות שמסייעות בשילוח מוצרים מארה"ב ואירופה (מאתרים שלא שולחים לישראל), יש שירות לקוחות וניתן לברר את אופציות המעקב אחר החבילות - דרכו.

 

תרגום אתרים

קונים מאתר סיני, קוריאני, יפני או פולני? תרגמו אותו. לחיצה על הכפתור הימני בעכבר ובחירה בתרגם בגוגל כרום תסייע מאוד להבין מה אתם קונים, גם אם התרגום לא ממש קולח.

 

יש אתרים מתורגמים לעברית

לאתרים נקסט, אלי אקספרס, איביי, צ'יינה ביי ואחרים - יש גרסאות בעברית.

 

נקסט. מתורגם לעברית ()
נקסט. מתורגם לעברית

 

חיפוש לפי תמונה

ראיתם מוצר נחשק בכתבה שפורסמה אונליין, או באתר אינטרנט? אם אתם משתמשים בכרום קל לחפש את שם המוצר, לפי התמונה. לוחצים קליק ימני על העכבר, או על משטח המגע בלפטופ. אחת האופציות היא "בצע חיפוש תמונה בגוגל". תקבלו תוצאות אינטרנט ובהן תוצאת החיפוש שהיא הניחוש הטוב ביותר עבור התמונה. רוב התוצאות אמורות להיות מאתרי קניות.

 

אפשר לחפש כך מוצר בעלי אקספרס לפי תמונה, באמצעות תוסף לכרום.

 

חיפוש על-ידי תמונה בעלי אקספרס ()
חיפוש על-ידי תמונה בעלי אקספרס

 

חיפוש באתרי אופנה

כדי שלא תלכו לאיבוד בגלקסיה של מוצרים, כדאי להיפטר מכמה שיותר מטען מיותר מתוצאות החיפוש שלכם: השתמשו ב-Refine your search - כלים שמאפשרים לדייק את החיפוש.

 

אתרי אופנה מאפשרים חיתוך חיפושים לפי המוני קריטריונים בין היתר, גובה, משקל, גיל, צבע, סגנון, מידה, מותג ומחיר.

 

גם באיביי אפשר לחפש לפי מחיר, קטגוריות ומה לא.

 

כדי שלא תיפלו עם מוצר נחות בעוד שאתם מחפשים מוצר איכותי, חפשו את המלה genuine (אמיתי). באתרים סיניים, זה לא תמיד עוזר. באתרים בריטיים: אין חיקויים.

 

עוד דרך לזהות מוצר נחות: חפשו ממה עשוי הבד. אם ההגדרה עמומה - ותרו.

 

מידות

המידות הסיניות קטנות. לארג' זה סמול לעיתים קרובות, כדאי להתייעץ עם קונות מנוסות לגבי מידות של פריט מסוים ולקרוא ביקורות לפני שקונים אותו במידה מסוימת.

 

שימו לב שהמידות הבריטיות שונות מהמידות האירופיות בהן עושים שימוש בישראל. הנה למשל טבלת המידות באסוס.

 

גם המידות האמריקניות שונות. גוגל עוזר מאוד בהמרה, אם אין אפשרות המרה באתר האמריקני ממנו אתם קונים.

 

חלקיק מטבלת המידות של אסוס ()
חלקיק מטבלת המידות של אסוס

 

מוצרי חשמל

שימו לב שמוצרים מארה"ב מגיעים עם תקע חשמלי שונה ומתאימים למתח חשמלי שונה.

 

קבוצות פייסבוק עם המלצות

כדאי לצלול לקריאה מרתקת ומשכילה בקבוצות פייסבוק של מכורי קניות אונליין. שם תוכלו למצוא דגמים שחיפשתם ונעלמו מהרדאר שלכם, מוצרים שאתם חושקים בהם ולא יודעים איפה לחפש, המלצות על מוכרים, המלצות על מוצרים ואיך להימנע מפספוסי קניות. מכל אלה אפשר ללמוד המון על איך לקנות ברשת. דוגמא אחת מיני רבות: קבוצת "המציאות שלי באיביי (:" שם כותבות (לרוב) בנות שקונות בעיקר באיביי ובעלי אקספרס.

 

בקבוצות יש מידע רב שיכול להיות לעזר. למשל, שם קונות רבות הכירו את הקוסמטיקה הקוריאנית (בעיקר מוצרים בצורת ביצים או מסיכות בד לפנים שהפכו ללהיט בארץ), שם יפנו אותך למוכרת שמציעה מעיל עור של זארה בגרושים ושם אפשר להרוויח מפספוסי קנייה של קונים אחרים, שקנו פריט נאה אך טעו במידה, בקבוצה שהוזכרה יש למשל שרשור קבוע של פספוסי קנייה, שמוצעים למכירה דרך הקבוצה.

 

עוד דוגמא לקבוצה שיכולה להיות לכם לעזר רב ביותר היא אסוס ישראל – Asos Israel. כמו רוב הקבוצות האלה - גם זו קבוצה סגורה. המידע בה על אתר הקניות הבריטי אסוס, שופע ורב, מושקע עד מאוד ולא פחות ממצוין.

 

הנה דוגמא לטיפ מהקבוצה: התקינו בלחיצה בדפדפן כרום תוסף בדמות לב לבן-סגול ששמו ASOS Lover. הכפתור מאפשר לסמן פריט נאה בו הבחנתם באינטרנט (בבלוגים, כתבות אופנה, רשתות מתחרות וכו') ולזהות מיד פריט דומה באסוס. 

 

קודי קופונים

קודי קופונים נהוגים בעיקר באתרים אמריקניים (אך גם בריטיים). יש אפשרות להוריד את מחיר הקנייה באמצעות הקשת קוד. הבקשה להקליד קוד קופון מגיעה לקראת סוף הליך הרכישה. לעיתים הקופונים קשורים לאתרי קופונים, לעיתים למדינות (לאסוס היו קופונים ייעודיים לישראל) ולעיתים לקנייה ראשונה (למשל באתר המתנות הבריטי iwantoneofthose, מציעים 10% הנחה עם הקלדת הקוד 10IW45 בקנייה מעל 45 ליש"ט. המשלוח: חינם בקנייה בסכום הגבוה מ-10 ליש"ט.

 

בארה"ב יש אתרים ייעודיים לקודי פרומו וקופונים. למשל זה שמאגדים קופונים לרשתות רבות. גםב ארץ יש אתרים שמפרטים לגבי קופונים. חלקם או רובם של התרים מקבלים עמלה על הפניית לקוחות לאתרי הקניות, דרך לינקים.

 

טיפים לקנייה בעלי אקספרס

בזירת הסחר הסינית אדירת הממדים עלי אקספרס, משלמים רק באמצעות כרטיס אשראי. אין תשלום דרך פייפאל.

 

חפשו מוכרים אמינים. קונה ותיקה אמרה לנו: "למדו לחפש פידבקים, כולל תמונות אמת של המוצר. אם אין פידבקים - אל תזמינו מהמוכר. גם אם זה עולה דולר. אני לא מזמינה מוצר שאין לו תמונת אמת בפידבקים".

 

חפשו מוכרים שמוכרים באתר למעלה משנה (אפשר לתת צ'אנס למוכרים חדשים, אבל זה מסוכן), שיש להם הרבה פידבקים חיוביים (לא שניים שלושה, הרבה יותר) ודירוג טוב, שמורכב משקלול ביקורות טובות, ותק ורייטינג (חפשו דירוגים של מאות ואלפי קונים), שניתן במדליות, יהלומים והטופ שבטופ: כתרים. קחו בחשבון שבעלי אקספרס הביקורת היא בעיקר על המוצרים ולא על המוכרים.

 

חפשו מוכר אקטיבי שעונה לפידבקים ועונה ללקוחות.

 

אפשר לבקש הנחה מהמוכרים. לקוחה סיפרה ל-ynet שביקשה לרכוש ברז שעולה כ-500 שקל. "ביקשנו הנחה בהודעה למוכר והוא נתן לנו 25% הנחה! ואמר שברגע שנבצע את ההזמנה, ניידע אותו והוא יוריד לנו את המחיר".

 

מוכרים בעלי דירוג גבוה בעלי אקספרס ()
מוכרים בעלי דירוג גבוה בעלי אקספרס

 

בִּדקו אם המשלוח חינמי, ובעיקר - אם הוא נשלח דרך דואר ישראל או בדואר חבילות, או בחברת שילוח אקספרס מה שמייקר את המוצר ומוסיף לעלות עמלות.

זמן המשלוח נע בין שבועיים לחודשיים, תלוי במוצר ובמוכר. קחו זאת בחשבון.

 

לא קיבלתם את המוצר? פותחים dispute על אי קבלת המוצר - הכוונה להודעה על מחלוקת עם המוכר שמועברת למחלקה בחברה שאחראית על יישוב סכסוכים כאלה. יש לכם 60 יום לעשות זאת (אפשר לראות זאת בעמוד הרכישה. ההליך מכוּנה: purches protection). קחו בחשבון שאם קיבלתם מוצר לא מתאים ועל זה המחלוקת עם המוכר המשלוח חזרה הוא עליכם, כמו כן כדאי לדעת שבעלי יש גם דירוג לקונה, אז אל תסתכסכו סתם.

 

האם שווה לקנות ביום הרווקים הסיני? רוב מומחי הקניות טוענים שרבים מהמוכרים מעלים מחירים לפני כן. קונה בשם שני, אמרה לנו ש"ההנחות לא באמת משמעותיות, אבל יש קופונים שווים, ושם החיסכון האמיתי".

 

למרות שזה נהוג, אל תבקשו מהמוכר לרשום מחיר לא נכון על הקבלה / החבילה. אמנם רוב החבילות לא נבדקות, אבל אם תיתפסו - תיקנסו.

 

טיפים לקנייה באיביי

כמו ברוב האתרים - גם כאן צריך להירשם, לכן כדאי להשתמש בכתובת אימייל ייעודית למטרת שופינג אונליין ולזכור סיסמאות (אם כי קל לשחזר את החשבון אם שכחתם).

 

באיביי יש מכירות פומביות בהן אפשר להשתתף, אבל למי שלא מעוניין בריגוש - עדיף לקנות במכירות רגילות, במחיר המוצע על-ידי המוכר (buy it now).

 

הקפידו לבדוק אם המוכר המוכר בכלל שולח לישראל, וודאו שמחיר המשלוח לא גבוה. לפעמים תיתקלו בעלות של מאות שקלים רק למשלוח.

 

פידבק למוכר: ביקורות של קונים מרוצים או מאוכזבים (מהמוצר, ממהירות המשלוח, מהיחס, מהנכונות לסייע כשהמשלוח לא מגיע) משפיעות על הציון שהמוכר מקבל. כדאי לקרוא את הביקורות, בעיקר את השליליות.

 

הפידבק מופיע בצורת אחוזים כך שכדאי לחפש מוכרים עם הרבה מכירות, כמה מאות לפחות ועדיף כמה אלפים כדי שהפידבק ישקף מספר קונים גדול ככל האפשר. קל לזהות מוכר מוצלח ופופולרי במיוחד, כי אלה מקבלים סימול של מדליה שלצידו הכיתוב: top-rated-seller.

 

יש גם דירוג בדמות כוכבים. כוכב צהוב אומר 49-10 דירוגים. כוכב נוסק בצבע כסף (נראה חסר צבע) - משמעו מיליון דירוגים ומעלה.

מוכר באיביי שקיבל מיליון ומעלה המלצות ()
מוכר באיביי שקיבל מיליון ומעלה המלצות

 

 

בכל מקרה חפשו מוכרים עם קרוב ל-100% פידבקים חיוביים שהם בעלי ותק באתר. 

 

קשר עם המוכר: חפשו פרטי פנייה, נסו לדבר איתו על פרטי המשלוח והמחיר, כדי שלא תופתעו בדיעבד.

 

חיפוש מוצר באיביי, כדאי לעשות דרך האתר עצמו. שימו לב שאיביי כמעט לא מופיעה בתוצאות בגוגל כשמחפשים שם מוצר בלבד, לכן אם מחפשים בגוגל צריך להוסיף את המילה איביי לצד שם המוצר.

 

אם בכל זאת משתתפים במכירה פומבית, בבלוג המפורט הזה אפשר למצוא טיפים לניצחון. חשוב לזכור שההשתתפות מחייבת. כלומר אם זכיתם - מחובתכם לקנות את הפריט.

 

למה לא לקנות בפולין?

האתר הפולני בעל השם הפולני לא פחות: ליידי מייקאפ, צבר מעריצות למכביר בקבוצות הפייסבוק של חובבות האיפור והשופינג בכלל. המחירים של רוב המוצרים פה (אם כי לא של כולם) נמוכים להדהים.

"האתר הפולני". אם תהיה ילד טוב תקבל סוכריה ()
"האתר הפולני". אם תהיה ילד טוב תקבל סוכריה

 

שער המטבע הפולני, הזלוטי, דומה מאוד לשער השקל (1 זלוטי שווה ל-0.9759 שקלים כרגע), כך שקל להבין כמה כל מוצר עולה.

 

מומלץ מאוד לתרגם את האתר באמצעות כרום (קליק ימני בעכבר; תרגם לעברית). יש המון מותגים שאין בארץ, או כאלה שנמכרים בארץ ביוקר.

 

חובה להירשם לאתר. עשו זאת תוך כדי תרגום שאתם בוטחים בו, או היעזרו בשירות הלקוחות הטלפוני.

 

שימו לב שאי אפשר לקנות דרכו מוצרי ספריי, אבל כן אפשר להזמין לאקים.

 

יש תוכנית צבירת נקודות לרכישות עתידיות. לפי "המדריך המושלם לאתר הפולני" ולפי הבלוג הזה, 1,000 נקודות שוות 2 זלוטי. על הרשמה לאתר מקבלים 100 נקודות, על הרשמה לניוזלטר מקבלים 500 נקודות, על הוספת תמונה לאתר מקבלים 250 נקודות.

 

המשלוח: דרך דואר ישראל. המשלוח נע בין 14 ל-32 זלוטי לחבילה שמשקלה נמוך מ-2 ק"ג. אפשר לשמור את הסל 10 ימים עד התשלום.

 

לפעמים יש צ'ופרים חינמיים בחבילות. למשל: סוכריית חלב פולנית.

 

דגשים לקנייה בסטרוברי נט

גם לאתר הקוסמטיקה סטרוברי נט, יש מועדון לקוחות שמציע הנחות מהקנייה החמישית על הקניות הבאות (החל מ-4% ועד 10% אחרי 20 קניות). יש גם הנחות על רכישת מספר גבוה של מוצרים.

 

המשלוח חינם בקנייה מעל 30 דולר.

 

בשמים ידרשו עלות נוספת של 10% מסך הקנייה. "כדי להימנע מהתשלום הזה, הוסיפי מוצר שאינו בושם להזמנה", כך ממליצים באתר.

 

מוצרים גדולים לטיפוח השיער נחשבים כ"סחורה כבדה" ועל כן הם דורשים טיפול מיוחד המצריך חיוב נוסף: 2 דולר מ-250 מ"ל ועד 15 דולר ל-1,500 מ"ל.

 

טיפים לשופינג באסוס

למי שלא מכיר: אסוס זה אתר בריטי שמוכר מותגים כמו ליוויס, קלווין קליין, אלדו, הוליסטר ריבר איילנד ואחרים, לצד מותגי אסוס.

 

 

החלה עונת בגדי המסיבות. אסוס ()
החלה עונת בגדי המסיבות. אסוס

בקנייה מעל 20 ליש"ט - המשלוח בחינם.

 

אסוס הפסיקה לאחרונה לעבוד עם דואר ישראל והחלה לעבוד עם i-parcel ו-EPOST. חלק מהחבילות נשלחו לבתי עסק משונים כמו פיצוציות בשכונה של המזמין, במטרה לחסוך תורים בדואר. עדכון על קבלת חבילה מתקבל ב-SMS וניתן לעקוב אחר החבילה באתר אסוס.

 

עקב כך, אם אתם צריכים לשלם מע"מ – תשלמו אותו באתר לפני המשלוח.

 

לאסוס 8 אתרים המיועדים למדינות שונות ובכל אתר יש מחירים שונים. כך שאם אתם רוצים לקנות בזול, אתם יכולים להשוות את מחיר המוצר שבחרתם באתר הבריטי למחירו באתרים האחרים של אסוס ולקנות מהאתר הכי זול, גם אם מדובר באסוס האוסטרלי, למשל.

 

הנה אתר שמספק כלי להשוואת מחירי אסוס ב-13 מטבעות והנה עוד אתר מצוין שמאפשר חיפוש המחיר הכי נמוך באתרי אסוס, לפי תמונה וקריטריונים נוספים.

 

בכל אחד מאתרי אסוס, כדאי לקנות בליש"ט (פאונד) כדי לחסוך שערי המרה.

 

רוצה לקבל מידע על קופונים וסיילים? הירשמי לקבלת הודעות במייל

 

נמוכה? קני פטיט. גבוהה? קני tall 

 

ניתן להחזיר מוצרים תוך 28 יום מיום קבלת המוצר, אך עלות המשלוח של מוצר תקין - על חשבון הלקוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים