שתף קטע נבחר

אופס, נשפך: טיפים לניקוי שטיחים

כדי שתוכלו להתרווח בעונה הקרה בכיף על השטיח, כשהוא נקי מאבק ומכתמים, הנה כמה עצות לתחזוקה נכונה של השטיח. אז מה עושים כעזרה ראשונה, מהן הטעויות הנפוצות ובאילו מקרים אין ברירה אלא לשלוח לניקוי מקצועי במפעל? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

בקרוב מתחילה עונת השטיחים. אלו שאחסנתם במהלך הקיץ בבוידעם או בחדר צדדי. זה בדיוק הזמן להתרענן עם כמה טיפים שיעזרו לכם להציל את השטיח מכתמים או מנזקי רטיבות עם תחילת עונת הגשמים. אז הנה כל מה שצריך לעשות ולא לעשות בתחזוקת שטיחים. וגם: מתי אין ברירה וצריך לשלוח לניקוי מקצועי.

 

עוד כתבות בנושא:

טיפים למלחמה בקרדית האבק

שומרים על הריפוד

איך מנקים את השטיח והריפוד של הספה

 

איך מאווררים את השטיחים מהבוידעם

אם השטיח נארז היטב ואוחסן במקום שאין בו אבק, כדאי לאוורר אותו לכמה שעות בשמש בשעות אחר-הצהריים. השמש תסייע בנטרול של ריחות לא נעימים ותשמיד חיידקים. כדאי לשאוב אותו לפני תחילת השימוש ואף לדרוך עליו כשהא הפוך למשך יום-יומיים. "אם יש לשטיח ריח לא נעים גם לאחר האוורור או כשמטאטאים אותו במטאטא גס (מטאטא כביש) מתגלה כמות גדולה של אבק, ייתכן שיידרש ניקוי יסודי שלו", אומר אברהם שוקר מקלין כל באתר "המקצוענים". לרוב זה מכיוון שלפני אחסונו ניקו אותו אך לא ייבשו אותו היטב".  

כשמדובר בשטיח סינתטי ניתן לנקות לבד כעזרה ראשונה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כשמדובר בשטיח סינתטי ניתן לנקות לבד כעזרה ראשונה (צילום: shutterstock)

 

נשפך משהו על השטיח? כמה טיפים לעזרה ראשונה  

לפני הכל, הנה כמה טעויות נפוצות שכדאי לכם להימנע מהן. "אם נשפך נוזל על השטיח כדאי להימנע מלמהר ולשפשף אותו, בייחוד אם אתם לא יודעים אם מדובר בשטיח סינתטי או טבעי", מזהיר שוקר. "זה יכול לגרום להורדה של צבע מסיבי השטיח ולהפוך לכתם גדול יותר". כדאי לספוג את הנוזל עם מטלית בשלב ראשון וניתן לפזר על השטיח אבקת סודה לשתייה שתספח את הנוזלים. בסיום ולאחר שהשטיח מתייבש יש לשאוב אותו בעזרת שואב אבק.

 

אם השטיח נרטב במהלך ספונג'ה או בשל הצפת מים בבית, הטעות הכי גדולה שאתם יכולים לעשות היא לגלגל אותו ולהעמיד אותו לייבוש, שכן זה יגרום להתפתחות של עובש. כדאי לתלות אותו על משטח יציב (כמו מעקה) ולתת לו להתייבש כמה שיותר מהר. לא כדאי לתלות אותו על חבל כביסה, שכן צורתו יכולה להתעוות. במקרה של כתמי בוץ על השטיח כדאי לייבש את השטיח בשמש (לא חזקה מדי) או בעזרת פאן שיער (בעוצמת ייבוש נמוכה). לאחר שהבוץ יבש, יש לשאוב את החול מהשטיח.

 

אם זהו שטיח משי או כל שטיח יקר שנארג בעבודת יד כדאי שתמהרו לקחת אותו לניקוי מקצועי לפני שהוא מספיק להתייבש, כדי שלא תהיה גלישה של צבעים (מהכהה לבהיר). שוקר: "במקרה של שטיח בעבודת יד, קחו בחשבון שאם בעל חיים עשה עליו את הצרכים, חשוב לנטרל את החומציות מיד מסיבי השטיח ולשלוח את השטיח לניקוי מקצועי מיידית. אם תחכו, ייתכן שיהיה מאוחר מדי".  

לפני השימוש אווררו את השטיח בשמש בשעות אחר-הצהריים  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפני השימוש אווררו את השטיח בשמש בשעות אחר-הצהריים (צילום: shutterstock)

 

אם אתם יודעים בוודאות שהשטיח סינתטי או שהוא עשוי מצמר, תוכלו לנסות להסיר את הכתם בעצמך. "מלאו קערת מים עם כמות קטנה של אבקת כביסה ומים פושרים", מציע שוקר. "טבלו מטלית בהירה ובעדינות שפשפו בזהירות את אזור הכתם בעזרת מברשת עדינה. חזרו על הפעולה מספר פעמים ובסיום ספגו את המים בעזרת מגבת יבשה. היזהרו מכמות גדולה מדי של אבקת כביסה או סבון, שכן הוא עלול להיספג בשטיח ולהרוס את הסיבים לטווח ארוך".

 

כמה טיפים לתחזוקה נכונה של שטיחים

גם בעונת החורף ישנם ימי שמש. כדי שהשטיח לא ידהה, הקפידו לא למקם אותו תחת שמש ישירה. אם אין ברירה, דאגו לווילון מוגף בשעות השמש החמות. אם הרהיטים כבדים, הימנעו ככל הניתן מלהניח אותם על השטיח. ואם אתם עושים זאת, הקפידו על מיקום קבוע שלהם, אך קחו בחשבון שבאזור זה ייגרם נזק לסיבי השטיח. כמו כן, באזורים אחרים שבהם השטח שחשוף לדריכה גם יישחק, מבלי שתהיה לכם יכולת לסובב את השטיח מדי פעם.

 

אחת לשבוע כדאי להקפיד על שאיבה של השטיח, בייחוד אם מדובר בבית פעיל עם ילדים או בעלי-חיים. במהלך השאיבה היזהרו מלשאוב את הפרנזים ואת הקאנטים של השטיח בעוצמה גבוהה בייחוד כשמדובר בשטיח יקר. הם יכולים להיתפס במברשת השואב ולהיקרע. אחת לחודש וחצי הקפידו להפוך את השטיח למשך יום או יומיים כדי שהאבק והלכלוך שמצטבר בין הסיבים ייצאו החוצה. זאת, בייחוד בשטיחים בעלי סיבים ארוכים (כמו שטיחי שאגי).

 

כמה יעלה ניקוי מקצועי במפעל?

אחת לשנה-שנתיים (בהתאם לשימוש) כדאי לשלוח את השטיח לניקוי מקצועי במפעל. במקרה של שטיחים מקיר לקיר ניתן להזמין ניקוי מקצועי לבית, אך לקחת בחשבון שגם המכשור המתקדם אינו מעניק ניקוי יסודי כמו ניקוי במפעל. שם, יש מנערת חול שמוציאה בצורה יסודית יותר את האבק החול וכל הלכלוך שמצטבר בין הסיבים. בנוסף, ישנה אמבטיית מים שבה מושרה השטיח ועובר קרצוף. בסיום, מכונות שאיבה שואבת את כל הנוזלים ובשלב הסופי מתבצע ייבוש יסודי. כדאי לבחור בחברה שמעניקה אחריות כלפי נזק שייגרם לשטיח (בייחוד אם מדובר בשטיחים יקרים שנארגו בעבודת יד).

 

טווח המחירים בשוק ניקוי השטיחים רחב משנה בהתאם לסוג השטיח ולכמות השטיחים שתשלחו לניקוי. כדאי לזכור לברר כמה תעלה הובלה של השטיח (הלוך-חזור) כדי שלא יהיו הפתעות בשלב החיוב. ניקוי שטיחי מכונה (שאינם בעבודת יד) יתומחר בהתאם לגודלו ויעלה 35-45 שקל למ"ר. ניקוי שטיח שנארג בעבודת יד יעלה 50-80 שקל למ"ר, ניקוי שטיח ממשי יעלה 80-100 שקל למ"ר. ניקוי שטיח מקיר לקיר יעלה 14-17 שקל למ"ר. ניקוי בשטיח נגד ריחות של בעלי-חיים יעלה 100-150 שקל עבור שטיח בגודל סטנדרטי.

 

מעוניינים בניקוי שטיחים מקצועי? לרשימה המלאה

 

 ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים