שתף קטע נבחר

זהירות, שלא יעבדו עליכם: טעויות בהתקנת פרקטים

הפרקט מתנפח ומתרומם, הפאנלים נופלים, יש חשמל סטטי או רעש כשדורכים על הפרקט? ייתכן שהתקינו לכם את הפרקט בצורה לא נכונה. אתר "המקצוענים" עם רשימת הטעויות הנפוצות, כדי שבהתקנה הבאה תדעו למה לשים לב

הפרקט שלכם התרומם, החיבורים נשברו, אתם דורכים עליו והוא מרעיש במיוחד? כל אחת מתקלות האלו יכולה להיגרם בשל התקנה לא מקצועית של הפרקט. כדי למנוע בעיות בעתיד כדאי שתהיו מודעים לתקלות הנפוצות שנגרמות במועד ההתקנה, ודאגו לעמוד על המשמר בפעם הבאה. אז מהן הטעויות הנפוצות? לפניכם הרשימה.

 

עוד כתבות בנושא:

הרצפה שתעשה מהבית שלכם צימר

איזה סוג פרקט מתאים לכם

פרקטים: מה חשוב לדעת

 

התקנת פרקט על רצפה לא מפולסת

בעל מקצוע לא יסודי יתקין לכם פרקט על רצפה שאינה ישרה. "הבעיה היא שאם הרצפה לא ממש מפולסת, הפרקט יהיה כמו טרמפולינה, ובגלל הפרשי הגבהים הוא יעלה וירד עד שהחיבור בין הפרקטים יישבר", מסביר אברהם גולדה מאברמל'ה גולדה פרקטים ושטיחים בע"מ באתר "המקצוענים". גם אם הצרכן מעוניין לחסוך כסף ולקצר הליכים, לבעל המקצוע אסור להימנע מפילוס הרצפה לפני כן. אחרת, יצטרכו לפרק את הפרקט בסופו של דבר ולהרכיב חדש, מה שרק יגרור עלויות נוספות.

 

לכן, גם אם מפרקים שטיח מקיר לקיר ומתקינים במקומו פרקט חשוב לדאוג לפילוס. אין בעיה להתקין שטיח על משטח שאינו ישר לגמרי, אבל פרקט זה כבר סיפור אחר". כיצד מפלסים את הרצפה? גולדה: "באמצעות מדה מתפלסת או על-ידי ריצוף מחדש תוך שימוש באריחי סוג ב' (שכן ממילא מתקינים עליהם פרקט)".

 

אי-הקפדה על מרווח מהקירות

"אחת הטעויות הנפוצות היא לא לשמור על מרווח מספק בין הפרקט לקירות", מסביר גולדה. "אם לא מקפידים לשמור רווח של 8-10 מ"מ בין הפרקט לקירות, הפרקט יכול להתרומם. זאת, מפני שיש לו נטייה להתרחב בשל שינויי מזג-האוויר וכשלא משאירים מרווח בשלב ההתקנה, הקירות יוצרים לחץ שגורם לו להתרומם".

 

האם הותקן לכם ספוג איכותי שימנע רעשים וחשמל סטטי?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם הותקן לכם ספוג איכותי שימנע רעשים וחשמל סטטי? (צילום: shutterstock)

 

לא שמים סף דלת כשצריך

"יש סוגי פרקטים שמחייבים חוצץ במעבר בין החדרים לפרוזדורים", מסביר גולדה. "אולם ישנן כאלה שמוותרים על הסף שלטובת העיצוב. הבעיה היא שפרקט שאינו איכותי מספיק מתפשט ומתרחב - מה שיכול לגרום להתרוממות של הפרקט. נכון שהתוצאה הרבה יותר יפה לעין כשיש מעבר מהחדר לפרוזדור, אבל לא תמיד זה אפשרי. הכל בהתאם לסוג הפרקט ואיכותו. בכל מקרה, בין מטבח לסלון אין צורך לעשות סף (כשמדובר במשטח מחובר של עד 40-50 מ"ר) אבל חשוב להקפיד על מרווחים נכונים מהקירות".

 

מדביקים פאנלים רק עם סיליקון ומוותרים על דבק חם  

"אם השתמשו בסיליקון מתאים והדביקו אותו בנוסף בעזרת דבק חם, הפאנל לא אמור ליפול מהקירות ", אומר גולדה. "לרוב, אם הוא נופל סימן שהליך ההדבקה לא היה מקצועי או שהדביקו אותו על קיר עם רטיבות. חשוב להשתמש בסיליקון איכותי ובנוסף למרוח עליו דבק חם. זאת, מפני שתהליך הייבוש של סיליקון איטי יותר. אם מוותרים על הדבק הוא יכול להתנתק מהקיר לפני שהוא התייבש, מפני שאין לו תמיכה".

 

חיתוך לא אסתטי באזור המשקופים

"ישנן שתי שיטות לרצף בפרקט סביב אזור המשקופים", אומר גולדה. "שיטה אחת ואסתטית יותר היא לחתוך בעזרת מסור ייעודי את המשקוף, בצורה מקצועית, עד לגובה הפרקט. האפשרות השנייה, לחתוך את הפרקט סביב המשקוף. הבעיה עם שיטה זו שהיא מחייבת עבודה מדויקת וברמה מאוד גבוהה, אחרת יכולים להיווצר מרווחים שיידרש לאטום אותם בעזרת חומר אקרילי צבעוני בגוון הפרקט.

 

"אם יש אפשרות לחתוך את המשקוף, עדיף לעשות זאת. לעתים אין ברירה כמו במשקופי מתכת, ואז חשוב לעבוד ברמת גימור הרבה יותר גבוהה שמחייבת עדינות רבה. בכל מקרה, כדאי שאנשי המשקופים והדלתות יגיעו לבצע את עבודתם בסיום התקנת הפרקט".

 

דאגו לבדוק שנשארו מרווחים תקינים מהקירות, מתחת לפאנלים  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דאגו לבדוק שנשארו מרווחים תקינים מהקירות, מתחת לפאנלים (צילום: shutterstock)

התקנת פרקט על פרקט אחר שהותקן בהתקנה צפה  

"אם מרצפים מחדש על פרקט שהותקן במקור בשיטת הדבקה, אין בעיה", מציין גולדה. "הוא מהווה כמו בסיס של ריצוף ואין שום בעיה להוסיף עליו שכבה נוספת של פרקט. הבעיה היא שאם שכבת הפרקט הראשונה מותקנת בהתקנה צפה, היא לא מהווה בסיס טוב. למעשה, ייווצרו לנו 2 שכבות שאינן דבוקות. וזה פוטנציאל לחוסר יציבות לטווח ארוך. אי אפשר להדביק על משטח שאינו יציב. אם רוצים לעשות פרקט חדש ולהתקין אותו בהדבקה, חשוב לעשות ריצוף מחדש או לפלס את המשטח לפני כן".

 

התקנת ספוג לא גמיש מתחת לפרקט

"הספוג הסטנדרטי בעובי של 2.5-3 מ"מ", מציין גולדה. "חשוב שזה יהיה ספוג גמיש שלא יתכווץ במשך הזמן. כך שכשלוחצים עליו הוא יתכווץ ויחזור חזרה למעלה לאחר מכן. הוא חייב להיות גם אנטי סטטי כדי שלא יאגור חשמל סטטי ויגרום למי שדורך עליו לתחושת עקצוצים. בנוסף, אם בוחרים בספוג שאינו גמיש ואינו איכותי מספיק לעבודה עם פרקטים, הפרקט ירעיש אחרי תקופה מסוימת כי לא תהיה לו שכבת בידוד. כדאי להיזהר גם מבחירה בספוג עבה או גמיש מדי, שכן גם הוא יכול לגרום לרעשים בעת הדריכה על הפרקט".

   

מחפשים מתקיני פרקטים? לרשימה המלאה

http://bit.ly/2bkLtxh

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים