שתף קטע נבחר

ילדים נותקו מאביהם. שופטת: "כשל של האם"

בעקבות סכסוך בין ההורים גילו עובדות סוציאליות קשיי התפתחות אצל הילדים. השופטת שושנה ברגר נזפה באם ושלחה את כל הצדדים לטיפול

ילדים "בקו האש": החלטה של בית המשפט לענייני משפחה בחיפה חשפה לאחרונה מקרה עגום שבמסגרתו סירבה אם להציב את טובת שלושת ילדיה לפני האינטרסים שלה, ומנעה יישום הסדרי ראייה עם האב. השופטת שושנה ברגר, שקבעה שהאם כשלה בחובתה כהורה, שלחה את הצדדים לטיפול תוך חיובם בקנס כספי על כל הפרה של הנחיותיה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נפרדו במרס 2011, ומאז 2012 סירבה האישה לאפשר את קיום הסדרי הראייה בין האב לבין הילדים. היא התנתה את המפגשים בנוכחותה, וכתוצאה מכך המפגשים פסקו. חרף החלטות והתראות של בית המשפט, שחייבו אותה לשתף פעולה עם צוות מרכז הקשר, האם עמדה בסירובה ולא שעתה להסברים של העובדת הסוציאלית בעניין החשיבות של קיום המפגשים בלעדיה ולגבי הנזק הנפשי שנגרם לילדים בשל הנתק מאביהם.

 

תסקיר של העובדת הסוציאלית מ-2012, שהוגש לבית המשפט, התריע על מצב של ניכור הורי הפוגעת בהתפתחותם התקינה של הילדים. ב-2013 נדמה היה שהמצב משתפר והתקיימו כמה מפגשים בין האב לילדים, אולם כמה חודשים לאחר מכן שב המצב לקדמותו, לאחר שהבן הבכור חזר מביקור אצל אביו עם סימן אדום על צווארו. בעקבות האירוע האם סירבה לחדש את הקשר עד לתום חקירה משטרתית (שהסתיימה בסגירת התיק).

 

בפועל האב והילדים לא נפגשו מאפריל 2014, למרות החלטה מפורשת של בית המשפט המורה לאם לאפשר את הסדרי הראייה. העובדת הסוציאלית עדכנה את בית המשפט כי "האם מטרפדת כל ניסיון לחדש את הקשר בין האב לילדים" ו"ככל שהזמן עובר הילדים מתרחקים מהאב וחידוש הקשר ביניהם הולך ונעשה קשה יותר".

 

השופטת שושנה ברגר מינתה עובדת סוציאלית קלינית כמומחית לבחינת הפתרונות האפשריים למצב. היא הציגה שלוש המלצות: שהילדים יעברו טיפול רגשי שיתמקד בהוצאתם מ"קונפליקט הנאמנות" שאותו הם חווים, שיתקיימו מפגשים סדירים עם האב ושההורים יעברו הדרכה הורית רציפה.

 

בפסק הדין כתבה השופטת שהורה הפוגם באיכות הקשר של ילדו עם ההורה האחר, פוגע למעשה בהתפתחות הילד. להתרשמותה, האם כשלה בחובתה כהורה להבטיח קשר רצוף ושוטף בין הילדים לבין האב. בנסיבות אלה, החליטה, יש לאכוף על הצדדים טיפול תוך הטלת סנקציה שתבטיח את קיומו.

 

נקבע כי כל אחד מהילדים יעבור טיפול רגשי במכון מיוחד במרכז הארץ, והצדדים יישאו בהוצאות הטיפול בחלקים שווים. בנוסף, הצדדים הופנו להדרכה הורית. השופטת ברגר קבעה שאם אחד מההורים לא ישתף פעולה עם ההנחיות הדבר ייחשב כביזיון בית המשפט ויוטל עליו קנס של 750 שקל תוך חיובו במלוא עלות הטיפול הבא שיתקיים.

 

בנוסף מונה לקטינים אפוטרופוס לדין (עורך דין שייצג אותם בהליכים המשפטיים) לצורך בחינת הפתרונות האפשריים לחידוש הקשר בינם לבין האב ולאפשרות העברת המשמורת אליו בנסיבות הקיימות.

 

לבסוף מינתה השופטת ברגר פסיכולוג קליני על מנת שייפגש עם הקטינים ויערוך חוות דעת בנוגע למצבם ויבחן האם מתקיימת הסתה מצד אחד ההורים. גם מומחה זה הונחה לתת המלצות בנוגע לסוגיית המשמורת.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד גדי אפריאט
  • ב"כ הנתבע: עו"ד שמשון הלר
  • עו"ד איליה וייסברג עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד איליה וייסברג
מומלצים