שתף קטע נבחר

כוכבים על הצלחת

בדיוק בשבוע שבו מסעדות ניו יורק זוכות בכוכבי מישלן ניסינו להבין למה הכוכבים נוצצים כל כך ואיך, ממש לצד אבק הכוכבים תוכלו להינות בימים הקרובים מארוחה שווה בלי לפתוח ת'ארנק

בחמישי הבא כמה מהמסעדות בניו יורק יזכו להתעטף באבק כוכבים שישתווה להרבה כבוד ומזומנים. כוכבי מישלן יחולקו למסעדות בתפוח הגדול.

132 המסעדות המועמדות השנה לכוכב הנחשק חייבות להציע לפחות ארוחה אחת בת 2 מנות עם כוס יין וקינוח בעבור 40$ או פחות, לפני מס.

השמועות מספרות שהפעם, מתכוונים בצוות השיפוט להעניק את הכוכבים לכמה מסעדות מפתיעות. בשנה שעברה היו אלו מסעדות כמו MáLà Project,, Olmstead ואחרות. השנה יכול להיות שיכנסו כמה מסעדות חדשות יחסית כמו Faro, Bar Primi או Oiji

 

כוכב מישלן מיד מעלה את ערכה של מסעדה. אנשים מוכנים להוציא מאות דולרים במסעדה רק כי היא מעוטרת בכוכב או שלושה, הם יחכו ברשימת המתנה ויביטו בכל מנה כאילו הייתה יצירת אמנות. כשמבינים איך הכל התחיל, זה אפילו מעט מפליא.

 

האחים אדוארד ואנדרה מישלן, האחים והצמיגים, חשבו אי שם לפני למעלה מ-100 שנים על דרך לפנק את לקוחותיהם ורצו ליצור מדריך שימליץ לנהגים ברחבי צרפת על תחנות חשובות ומועילות בדרך. מסעדות כמובן, אבל אז הוא כלל גם מוסכים, מלונות וחדרי אירוח. מה שהתחיל כחבילה שיווקית לקידום מכירות של חברת הצמיגים שלהם "מישלן" הפך לקודש הקודשים של עולם המסעדות.

 

 (צילום: יח"צ ראונד טייבל) (צילום: יח
(צילום: יח"צ ראונד טייבל)

 

המדריך פורסם לראשונה בשנת 1900 ומשם, עם השנים, הלך והתפתח. המדריך חולק חינם לכל דורש וחברת מישלן הרוויחה פרסומת לא רעה בכלל. ב-1911, החברת הרחיבה את פעילותה גם לאנגליה והפיצה מדריך מותאם שהפך פופולארי גם שם. באותם ימים, מסעדות פריז לא נכללו במדריך, כאשר כותביו הניחו שהמסעדות איכותיות מדי ומסוקרות מספיק. כמובן שמאז שהמדריך וכוכביו הפכו להיות סמל היוקרה, גם מסעדות עיר האורות ביקשו לקחת חלק. מהר מאוד הגיע המדריך גם למדינות כמו אירלנד ואוסטריה, , אוסטריה, שווייץ, הולנד, בלגי הונג קונג, גרמניה, לוקסמבורג, איטליה, ספרד, פורטוגל, ניו יורק, טוקיו ועוד.

 

מאז שהגיליון הראשון שפורסם, לקחו עוד 50 שנה עד שהחל לדרג את המסעדות המוזכרות בו. את דירוג המסעדות מבצע מבקר מקצועי של מדריך "מישלן" שמגיע לביקורי פתע אל המסעדות המועמדות לפרס. הוא מגיע מבלי להודיע וגם בעת הארוחה נמנע מלחשוף את זהותו האמיתית. הוא בעצמו זוכה לתפקיד היוקרתי (רווי הפריבילגיות) רק בתום הכשרה ארוכה וקפדנית. המבקרים של חברת מישלן שומרים על הקו השמרני שאפיין מבקרי מסעדות בראשית המאה הקודמת, וזה נראה ממש כמו שאתם מדמיינים. הופעה מוקפדת של חליפה מחויטת אפורה והזדמנות, כך על פי דיווחים די צפויות ומסגירות. שפים רבים הודו עם השנים שהיה קל למדי לזהות את המבקרים של מדריך המישלן.

 

כוכב אחד מסמל "מסעדה טובה מאוד ברמתה", כוכב שני הוא האות ל"בישול מצוין", או כפי שהם מגדירים "ראויה לעיקוף בדרך" והכוכב שלישי הנחשק והנדיר הוא הגביע של "מטבח יוצא מן הכלל ומתאים לנסיעה במיוחד". אלו כמובן מושגים שתואמים עדיין את מדריך הדרכים, אך למרבה האירוניה, מייצגים את שיא האיכות והיוקרה.

 

הנוהג המקובל הוא די קשוח, בכל שנה, מסעדה אחת יורדת מגדולתה ומוצאת ממועדון שלושת הכוכבים בזמן שאחרת מועלית במקומה. כך, מבטיחים במדריך, יוכלו לחדש ולשנות מדי שנה.

 

בשנה שעברה מסעדות ניו יורק אשר זכו לשלושת הכוכבים הן: Chef's Table at Brooklyn Fare, Eleven Madison Park, Jean-Georges, Le Bernardin, Masa, Per Se.

 

 

עם השנים קמו לא מעט מתחרים למדריך המדובר, אך מישלן נשאר סמן האיכות האולטימטיבי. ועדיין, למרות הדירוגים וההשוואות, איכות לא נמדדת אצל כל אחד בכוכבים ולא כולנו נוהרים בהמונינו כדי לשלם יותר עבור כוכב. למעשה, רבים מאיתנו אפילו נהנים לשלם פחות. ואם זה בחינם, לפעמים זה אפילו טעים לנו יותר.

 

בדיוק כשכוכבי מישלן יחולקו למסעדות נסביב כמה מסעדות אחרות יתנו לנו את התחושה שאנחנו הכוכבים שלהן ויזמינו את כולם לאכול בחינם.

בשבת למשל, תוכלו להינות בין השעות 4-6 מפיצה ללא תשלום בווסט ווילג' בpizza portafoglio.

בבושוויק, במסעדה הטבעונית Pine Box Rock Shop, תוכלו להינות מפיצה טבעונית סנדוויצים ועוד.

ואם תספיקו, ממש היום, ביום רביעי עד השעה 2 בצהריים תוכלו להינות ממנות הודיות קלאסיות של רולים של עוף ללא תשלום ב- Kati Roll Rolls שנפתח השבוע ממש באיסט ווילג' בשדרה השנייה. יקר או זול, העיקר שיהיה טעים.

 


פורסם לראשונה 16/11/2016 14:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הכוכבים בדרך.
צילום: shutterstock
מומלצים