שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    סיפורו של אלוף

    התגלית ברמת השרון. האופי הבעייתי שמנע ממנו להתקדם. התמיכה של האם ג'ודי. החיבור עם לנדל. השינוי שעבר כאבא. כך, בגיל 29, תפס אנדי מארי את כיסא המלכות של הטניס העולמי. השאלה כמה זמן הוא יצליח להישאר בשלטון

    לראשונה זה שלוש שנים לטניס העולמי יש מלך חדש – אנדי מארי – שהפך לבריטי הראשון שמדורג ראשון מאז הונהגה שיטת הדרוג של ה־ATP בשנות ה־70. המסע לעבר הגשמת החלום לא היה פשוט בכלל, וכלל ייסורים והרבה הקרבה מצדו ומצד האם ג'ודי, שתמכה בו ואימנה אותו מאז שהיה ילד.

     

    מארי הפך למקצוען ב־2005 כשהיה בן 18. כבר בתור נער סומן ככוכב גדול בעל פוטנציאל, כשזכה בטורנירים החשובים בגרנד־סלאמים לנוער. הוא התגלה לראשונה ברמת השרון כשעזר לנבחרת הבריטית לנצח את ישראל במשחק הזוגות מול אנדי רם ויוני ארליך. כבר אז הכישרון העצום בלט לעין עם מגוון חבטות עשיר ואתלטיות יוצאת דופן.

     

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     

    מארי התקדם במעלה הדירוג וזכה בטורנירים חשובים, אך רק ב־2010 הגיע לגמר הגרנד סלאם הראשון שלו באוסטרליה בו הפסיד לרוג'ר פדרר. בשש השנים האחרונות ביסס את עצמו בחמישייה הפותחת של הטניס העולמי, כשהוא חוסה בצילם של פדרר, רפאל נדאל ונובאק ג'וקוביץ'. היכולת תמיד הייתה שם, אך האופי הבעייתי, העצבים הרופפים, חוסר הסבלנות (כולל מריבות עם שופטים), הביקורת העצמית הגבוהה והקושי הפיזי – מנעו ממנו ללכת עד הסוף.

     

    מארי עבד קשה. הוא התאמן על כל סוגי המשטחים, כולל חימר, נסע לספרד ועבד על משחק הרשת שלו במשטחי הדשא, החליף מאמנים רבים שלא הסתדר איתם – עד שב־2013 מינה את איוואן לנדל האגדי. טניסאי העבר עזר לו רבות ושינה את הקו המחשבתי שלו. תחת לנדל מארי זכה כבר באותה שנה בווימבלדון והפך לבריטי הראשון מאז 1936 שעושה זאת במגרש הביתי.

     

    מארי זכה בגרנד סלאם הראשון שלו ב־2012 באליפות ארה"ב הפתוחה, כשגבר על חברו/יריבו ג'וקוביץ ואף חגג מדליית זהב באולימפיאדת לונדון. מאז הסקוטי אמנם התקדם בהדרגה והפך לטניסאי מספר 2 בעולם אחרי שנדאל ופדרר סבלו מפציעות ומירידה בכושרם עקב הגיל המתקדם, אך בגמרים המשיך להפסיד לג'וקוביץ שביסס את מעמדו כטניסאי הטוב בעולם. המהפך התחיל בסוף השנה שעברה, כשהוביל את בריטניה לזכייה היסטורית בגביע דייויס.

     

    גם בתחילת 2016 המשיך מארי את המומנטום הנהדר, אך עדיין נראה היה שחסר האופי והאגרסיביות כששוב הפסיד בשני הגראנד סלאמים הראשונים – באוסטרליה ובצרפת – לנולה. השינוי הדרמטי החל בקיץ, הן מבחינה אישית והן מקצועית, כשהפך לאבא בפעם הראשונה. התוצאה: מארי שקול יותר, רגוע יותר, רציני יותר ומתעסק פחות בשטויות. לקראת ווימבלדון הוא חזר לשתף פעולה עם לנדל בדרך לזכייה שנייה מול הקהל התומך. לאחר מכן הגיע זהב אולימפי נוסף בריו, זכייה בטורנירי בייג'ינג, וינה ופריז, ולראשונה בקריירה יצא כשידו על העליונה גם בטורניר המסכם של השנה מול ג'וקוביץ'.

     

    מארי סיים את השנה הטובה בקריירה עם מאזן של 78 ניצחונות ותשעה הפסדים בלבד, כולל רצף של 24 ניצחונות וזכייה בלא פחות מתשעה טורנירים. כעת מאזנו עומד על 44 תארים בסבב. מי שקיבע את מעמדו כסמל של האי הבריטי וכגאוות הממלכה הפך בגיל 29 לטניסאי מושלם מכל הבחינות, ובצדק הוא מדורג ראשון בעולם.

     

    אל תטעו. לא יהיה לו קל לשמור על כיסא המלכות, מאחר שפדרר ונדאל יחזרו מהפציעות וג'וקוביץ' יגיע עם כוחות מחודשים כדי להשיב לעצמו את הבכורה.

     

    להתראות בשנה הבאה.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים