שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    כך באר שבע הכניעה את הענקית מאיטליה

    טוק מאתר האוהדים קיק: החילופים משני הצדדים, היעילות במחצית השנייה, האוהדים ובעיקר שני שחקני-על סייעו לניצחון הענק

    הניצחון של ב"ש על אינטר היה דרמטי ומדהים. לא כל יום רואים משחק עם חזרה מפיגור 2:0 לניצחון 3:2 בטווח זמן של חצי שעה, אף פעם לא עשתה את זה קבוצה ישראלית על קבוצת פאר עם עבר עשיר שכולל כל תואר אפשרי ושהשווי שלה גדול פי 30 לערך. הסנסציה קרתה ונרשמה בדפי ההיסטוריה, אך חשוב לא פחות להבין למה ואיך היא הושגה.

     

    חילופי אסון של פיולי - השער המצמק של לוסיו נכבש בדקה ה-58 וסלל את הדרך למכבש הלחץ שהפעילה ב"ש עד סוף המשחק. שתי דקות מאוחר יותר מאמן אינטר הוציא מהמגרש דווקא את אדר שתרם 2 בישולים לשני השערים של אינטר. הוצאתו של אדר הפחיתה משמעותית את האפקטיביות של אינטר בשלב מאוחר יותר כשניסתה להשיג ניצחון. כעבור 3 דקות ביצע פיולי החלטה שגויה נוספת כשהוא מוציא את ה"גרזן" עתיר הניסיון פליפה מלו ומכניס במקומו לאותה עמדה שחקן צעיר בן 20 - גנוקורי, כשב"ש כתשה ואינטר הייתה זקוקה לשחקנים מנוסים שיפחיתו את מד הלחץ, פליפה היה חסר מאוד. פיולי השתלח בשחקניו בסיום המשחק, ראוי שיבדוק את צעדיו.

     

     (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    (צילום: EPA)

     

    חילופי אס של בכר - בכר החליט לפתוח במערך של שלושה בלמים ולא בפעם הראשונה במסגרת האירופית, לדאבונו, טהא כבלם שלישי נקלע למשחק חלש ב-36 דקות שהיה על המגרש. טהא גרם ל-3 עבירות, שתיים מהן באזורים קרובים לרחבה שמייצרים בעיטות חופשיות מסוכנות, טהא לא חסם אף בעיטה והצליח לחטוף רק כדור אחד. במקום טהא נכנס מהראן ראדי שהכניס רוח חדשה ואיפשר למשחק של ב"ש לזרום. ראדי החל לנווט כדורים לאגפים, לאיים על השער ולתרום מבחינה הגנתית.

     

    ראדי בישל את השער הראשון ללוסיו שהחל את המהפך במשחק והגיע בדקה מוקדמת מספיק (58). הוא חטף 4 כדורים במרכז המגרש ומסר 3 מסירות מפתח ליצירת מצב לשער. הכניסה של ראדי למגרש הביאה לשינוי מגמה, אך בכר לא הפסיק להשפיע על המשחק ובמצב של שוויון 2:2 הכניס את שני הסילונים בן שהר ומוחמד גדיר תוך ויתור על לוסיו שכבש את אחד השערים, בכר זיהה שאינטר מנסה לכבוש שער משלה ולהכריע את המשחק והבין שניתן יהיה בקלות יתר לצאת במהירות להתקפות מתפרצות, קל וחומר ביתרון המספרי שהיה לב"ש. גדיר בבישול ענק בעקב ושהר בגלגול לרשת סידרו את השלמת המהפך המדהים. מאמן חושב, מאמן משפיע.

     

    האפקטיביות של ב"ש - המשחק התחלק באופן ברור בין שתי מחציות. במחצית הראשונה אינטר שלטה בכדור ובמאבקים במרכז המגרש, הניעה את הכדור כמעט ללא לחץ מצד ב"ש שפתחה במשחק נרפה יחסית והשערים שלה הגיעו מהר מאוד, כאמור 2-00:2 כבר בדקה ה-25. במחצית הראשונה אינטר בעטה לשער 4 פעמים, מתוכן 2 למסגרת שהולידו את שני השערים, מסרה 3 מסירות מפתח, חטפה לב"ש את הכדור 7 פעמים וניצחה ב-3 קרבות אוויר.

     

    לעומתה, ב"ש שעלתה באנרגיות אחרות למחצית השנייה (ראו סעיף קהל) נתנה מחצית טובה משלה אבל הרבה יותר אפקטיבית מאינטר. הלחץ על הכדור של שחקני ב"ש השתפר, הכדורים הלכו פחות אחורה לגורש ויותר לחלק המגרש הקדמי וגרמו לעליית המחץ בהתקפה. ב"ש בעטה לשער במחצית השנייה לא פחות מ-17 פעמים כשאינטר משחקת בתפקיד הפועל חיפה מתחילת השבוע, 9 מהבעיטות הלכו למסגרת. ב"ש מסרה במחצית השנייה 13 מסירות מפתח (מתוך 15 בסה"כ). בצד ההגנתי ב"ש חטפה לאינטר את הכדור לא פחות מ-13 פעמים במחצית השנייה וזכתה בכדור ב-7 קרבות אויר. אם אחוזי הדיוק של ב"ש מול השער היו כמו של אינטר, תוצאת 0:0 באנגליה היתה מספיקה לב"ש.

     

     (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
    (צילום: עוז מועלם)

     

    האנרגיות מהקהל - כדי שהקבוצה על המגרש תרגיש שהכל אפשרי ורגלי השחקנים ייטענו באנרגיות גבוהות, הקהל של ב"ש עשה משהו יוצא דופן מבחינתו במחצית השנייה. בתחילת המשחק האוהדים פרסו את דגל הפריסה ביציע הדרומי אך משום מה חלקו לא נפתח, ורבים מהאוהדים עסקו בזה, כך או אחרת, כל שלב העלייה למגרש של ב"ש לוותה בעידוד יחסית אנמי למעמד. גם בהמשך המחצית הראשונה ובהתאם לפיגור  על הדשא האנרגיות שבקעו מהיציעים היו חלושות באופן יחסי. בפתיחת המחצית השנייה היציע כמו ביקש להעביר מסר - התחלנו ברגל שמאל, בואו נתקן. האוהדים החליטו לפרוס שוב את הדגל, אקט חריג מבחינתם, אבל הפעם באנרגיות ובעוצמות המתאימות לטרנר ולמעמד, השחקנים קיבלו את הדחיפה שהיו זקוקים לה והתחילו לשחק בטירוף על הדשא. הקהל של ב"ש בטרנר יכול לקחת קרדיט על הניצחון.

     

    שחקן על (1) - ווקאמה הוכיח מול אינטר כמה עוצמות יש במשחק שלו מבחינה פיזית, יכולת הכדרור שלו וסיכון השער במסירות מפתח או בעיטות. משלב מסוים במשחק כבר במחצית הראשונה מגיני אינטר הבינו את האיכויות שלו ואת פוטנציאל הסכנה ושמרו מרחק ממנו בכל פעם שהיה עם הכדור ולא העזו לתקוף אותו עד לקבלת עזרה משחקן נוסף. ווקאמה סיים את המשחק עם שער השוויון מפנדל, 4 מסירות מפתח (הכי הרבה בקבוצה) מהאגף השמאלי, 3 בעיטות לשער ו-5 דריבלים מוצלחים (הכי הרבה בקבוצה).

     

    שחקן על (2) - לקבוצה חזקה חשוב שתהיה הגנה חזקה, ולב"ש יש את מיגל ויטור שמוביל את ההגנה בשקט ובחוכמת המשחק שלו. ויטור חסם רק כדור אחד במשחק מול אינטר אבל אולי את הבעיטה הכי קריטית שנבעטה בתוך תוספת הזמן מקו ה-16 הוא הדף כשהוא פגוע ממפגש חזיתי עם קאריסו השוער (פונה מאוחר יותר לבדיקת שבר בעצם הבריח). בשני השערים שספגה ב"ש הוא לא היה מעורב ואת השערים סיפקו שחקנים שלא הוא שמר. ויטור שסיים משחק מעולה נוסף הצליח לבצע במהלך המשחק לא פחות מ-6 חטיפות (הכי הרבה בקבוצה), רובן רחוק מהשער, אחת מהן מעבר לקו החצי רק כדי להראות כמה רחוק מהשער של ב"ש הוא בולם את התקפות היריב.

     

    נקודה למחשבה - כל השערים של ב"ש ואינטר בשני המפגשים ביניהן נכבשו בשער הדרומי, מוזר, לא? אולי לארגון האוהדים של ב"ש (UltraSouth) הפתרונים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עוז מועלם
    הפועל באר שבע
    צילום: עוז מועלם
    מומלצים