שתף קטע נבחר

כסה זאת בעצמך: תיקון סדקים בקיר

לא חייבים לקרוא לבעל מקצוע כדי לתקן סדק בקיר פנימי בבית. עם איזה ציוד לעבוד, מדוע חומר המילוי חייב להיות גמיש וכמה זמן לחכות לייבוש לפני שצובעים? אתר "המקצוענים" עם מדריך עשה זאת עצמך, שלב אחרי שלב

הערבים הארוכים של עונה זו משאירים לרבים זמן פנוי. אם אתם בוהים בקירות, ומבחינים בסדקים בקירות הפנימיים של הבית, ונחה עליכם רוח היצירה והתיקון, הנה מדריך שיסייע לכם לתקן את הסדק בעצמכם, שלב אחרי שלב. כי לא תמיד חייבים לקרוא לבעל מקצוע.

 

עוד כתבות בנושא:

9 טיפים לצבעים חובבים

ניקוי דירה אחרי צביעה

צבע טרי – מדריך מושגים לצבע המתחיל

 

השתמשו בחומר מילוי גמיש, כדי שהסדקים לא יחזרו, באדיבות נירלט.  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
השתמשו בחומר מילוי גמיש, כדי שהסדקים לא יחזרו, באדיבות נירלט. (צילום: יח"צ)

 

כך תזהו מה סוג הסדק והאם ניתן לתקנו  

"ישנם 3 סוגים עיקריים של סדקים", מסביר רפי גואטה, מנהל תחום חברות בנייה בנירלט. "לא כל סדק ניתן לתקן באמצעים ביתיים, ולכן חשוב לזהות לפני שניגשים לחנות באיזה סדק מדובר. הסוג הראשון, הוא של סדקים בצורת נימים, שנראים כאילו ציירו אותם עם עט על גבי הקיר. הם דקים יחסית, ולרוב הם נגרמים כחלק מתהליך ההתייבשות של הטיח ושל המים הכלואים שהיו בקיר ואשר רוצים לצאת החוצה. ברגע שנצבע את הקיר מחדש הם ייעלמו. לכן, אין צורך לתקן אותם לפני הצביעה. הסוג השני, הוא של סדקים קונסטרוקטיביים. גם אותם לא נוכל לתקן משום שלרוב הם נגרמים כתוצאה מתזוזות במבנה ומחייבות תיקון משמעותי יותר, שכרוך בהזמנת קונסטרוקטור. קל יחסית לזהות אותם, משום שלרוב הסדקים האלו יהיו ישרים (מלמעלה למטה), ויהיו בין עמוד הבטון לבין קיר הבלוקים. הסדק נובע ממצב של התנתקות בין הבלוקים לעמוד הבטון. הסוג השלישי, ניתן לתיקון בחומרי מילוי המיועדים לשימוש הצרכן הביתי. סדקים אלו הם כאלה שבקצה שלהם ישנה התרוממות כלפי מעלה לכל אורך הסדק".

 

כך תתקנו זאת בעצמכם

אם הסדקים הם מהסוג השלישי, תוכלו לתקן אותם בקלות רבה. כיצד נדע מה לרכוש בחנות לחומרי בניין? "כדאי לרכוש חומר מרק אקרילי שהוא חומר גמיש, שמגיע בתוך שפופרת ואשר מיוצר על-ידי כל מיני חברות בתחום זה", מסביר גואטה.

 

מה לא כדאי לקנות בתור חומר למילוי סדקים? "כל חומר אבקתי לא יהיה מתאים, מפני שהוא אינו חומר גמיש והסדקים יחזרו על עצמם תוך פרק זמן קצר יחסית", אומר גואטה.

 

מהם שלבי העבודה?  

"יש לקחת מברג קטן ועדין ולנעוץ אותו לאורך הסדק, כדי לפתוח אותו מעט", מסביר גואטה. "כדאי לעשות זאת בעדינות כדי לא לפצוע את הקיר", מציע אלירן נחמן ממעשה אומן באתר "המקצוענים".

 

"לאחר מכן יש לנקות בעזרת מברשת את כל הלכלוך", מוסיף גואטה. "לאחר שניקינו, יש למרוח בתוך הסדק פריימר (חומר מקשר על בסיס מים). לאחר שהפריימר התייבש יש למלא את הסדק עם חומר המילוי. לאחר שמילאנו את הסדק יש להמתין מספר שעות. החומר יתייבש וישקע מעט אל תוך הסדק. לאחר הייבוש, יש למלא את המרווח שנותר בחומר מילוי נוסף ולהחליק את פני השטח בעזרת שפכטל אמריקאי. כדאי להיעזר בנייר שיוף עדין ולהחליק את הקיר באזור התיקון". 
 

"חשוב להימנע משימוש בנייר שיוף שאינו מתאים, כדי שהתיקון לא יבלוט", מדגיש נחמן. "אם למשל הקיר חלק לגמרי (ובמקור עבר 'שפכטל אמריקאי'), כדאי להשתמש בנייר שיוף עדין. אם הוא מחוספס יותר, כדאי להשתמש בנייר שיוף גס יותר. כך, מגיעים למצב שבו התיקון מגיע למרקם אחיד עם הקיר".

 

גואטה: "לאחר הייבוש יש למרוח שוב פריימר ולהמתין כ-24 שעות לייבוש מלא. למחרת, יש לצבוע את כל הקיר שתיקנו (שמומלץ לצבוע עם צבע אקרילי), משום שצביעה רק של אזור הסדק תהיה מורגשת, בשל דהייה טבעית של הצבע המקורי".

 

ומה עושים אם מדובר בקיר גבס? "בקירות גבס לרוב אין סדקים על גבי לוח הגבס, אלא בחיבורים שבין הלוחות", אומר גואטה. "אם נוצרים סדקים, לרוב זה יהיה בגלל שהלוח קיבל תזוזה ונוצר מרווח בין הלוחות. פעולת התיקון היא זהה וכוללת את אותם חומרי מילוי לתיקון סדקים בקיר בלוקים. גם כאן, יש לצבוע את כל הקיר בסיום התיקון, לקבלת גוון אחיד".

 

מחפשים צבע? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים