שתף קטע נבחר

עכשיו טוב: אמירם טובים מתחבר לעבר

אמירם טובים כבר לא האמין שיצליח להתפרנס מסטנדאפ ובכלל עבד במשרה מלאה בפרויקט של משרד החינוך. אבל אז הגיעה במפתיע ההצעה מהריאליטי "מחוברים", והמופע שלו הפך ברגע לסיפור הצלחה. לקראת השתתפותו באירועי חמשושלים, הוא מספר איך הדחיק במשך שנים את מות אחיו בצבא ומסביר למה אין סיכוי שנראה אותו באח הגדול

 

אחד הדברים הכי חשובים שתוכנית הריאליטי "מחוברים" עשתה לאמירם טובים, הוא לגרום לו לדבר על אחיו אליחי, שנהרג לפני 22 שנים בשירותו הצבאי, דבר שלא הצליח לעשות עד אז. התוכנית כבר ירדה מזמן, אבל אנשים שהכירו את אליחי עדיין כותבים לטובים ומדברים איתו עליו. "'מחוברים' הייתה גם סוג של טיפול פסיכולוגי", אומר טובים, מדפדף בסלולרי ומראה הודעות צובטות לב על אליחי. "שמתי לי בתוכנית מראה מול החיים, ופתאום קלטתי מי אני ומה אני, והתחלתי לדבר על דברים שהדחקתי. עד אז אשתי דורין לא שמעה ממני כמעט כלום על אחי. לא ממני, לא מההורים שלי ולא מהאחים שלי. בכל פעם שהיא ניסתה לדבר איתי עליו, אמרתי לה, 'עזבי'. זה היה סוג של הדחקה. מאז התוכנית הוקל לי".

 

מלבד ההזדמנות להתבונן עמוק לתוך חייו, "מחוברים" גם הפכה את טובים בן ה־42 לסטנדאפיסט פופולרי. "עבדתי עד אז במשרד החינוך בפרויקט אומ"ץ (למניעת נשירת תלמידים - י"ב) והופעתי רק בסופי שבוע, אבל דורין אשתי אמרה לי, 'זהו, אתה צריך להחליט, אם אתה רוצה להתרכז בסטנד־אפ, אתה צריך לעזוב הכל'".

 

בבית הקפה שבו אנחנו יושבים כולם מזהים את טובים. את תשומת הלב הזאת אפשר להסביר בין השאר בזכות האישיות הבלתי אמצעית שלו, שחפה מכל פוזה, וגם בזכות החומרים שאיתם הוא מופיע. טובים הוא הבן של השכן מנס־ציונה, שבה הוא מתגורר. שום גסויות או חומרים בוטים מדי. פוליטיקה? נגיעה פה ושם, וזהו.

 

אמירם בן טובים. חיבור מחדש לעבר (צילום: ידיעות אחרונות) (צילום: ידיעות אחרונות)
אמירם בן טובים. חיבור מחדש לעבר(צילום: ידיעות אחרונות)
  

רוב הסטנדאפיסטים בארץ משתדלים לא להרגיז את הקהל.

"בארץ הסטנדאפיסטים פחות בוטים מאשר בחו"ל. בארה"ב אתה יכול להיות הכי בוטה והכי גס בעולם, ועדיין יהיה לך הרבה קהל. כאן אתה לא יכול לעסוק

רק בפוליטיקה. אם אני אעשה משהו על נתניהו והצוללות, בעוד כמה שבועות זה כבר לא יעניין. אנחנו מדינה קטנה, והקהל כאן מצומצם, ואתה לא רוצה להעליב או להרגיז. תרד על המזרחים - הם יקומו עליך. תרד על הטבעונים - והם ירצו לאכול אותך. בהופעות במועדוני סטנד־אפ בלילה גיל הכניסה הוא מעל 18, ואפשר לדבר גם על זיונים, לא כשאתה מופיע בצוותא או בהיכל התרבות ראשון־לציון, והקהל שלך מורכב מהורים והילדים שלהם".

 

ברלד הוא ההוכחה שאפשר להיות גם בוטה וגס ולהצליח.

"ברלד בוטה ומצחיק מאוד. הוא אחד שמפליץ, חושף תחת. הוא היחיד שעושה את זה. הקהל שלו מאוד צעיר. ברלד חי את הקומדיה 24 שעות. את מה שהוא עושה על הבמה, הוא עושה כל היום. אני תמיד אמרתי שהוא בן אדם קורע ומצחיק, ועכשיו גם 'ארץ נהדרת' גילו את זה".

 

אבל מה רע בקצת סאטירה?

"אנשים לא רוצים לשמוע על פוליטיקה בסטנד־אפ. רוב הקהל בא להופעות כדי לברוח מהמציאות. הוא כבר קרא בבוקר על פרשת הצוללות ועל ביבי ושרה, ונמאס לו מפוליטיקה וטרגדיות. תן להם לצחוק, לחשוב שהכל נפלא. כשיש משהו מעניין להגיד על פוליטיקה אנחנו כן אומרים, אבל בנגיעות קטנות".

 

ל"מחוברים" טובים הגיע בזכות רשף לוי, חברו הטוב. "הוא אמר להם, 'תשמעו, יש לי קולגה שהוא סטנדאפיסט מאוד מצחיק שיודע לספר סיפור, ויש לו גם סיפור חיים מעניין'", הוא מספר. "הרבה אנשים התחברו גם לזוגיות שלי ושל אשתי. אנשים אמרו 'הלוואי וגם לנו הייתה זוגיות כזאת עם כל כך הרבה אהבה'".

 

תלך לעוד תוכנית ריאליטי אם תתבקש?

"אין לי משהו נגד זה, אבל לבשל אני לא יודע, גם לא לשיר או לרקוד. 'האח הגדול' לא בשבילי, לחיות סגור בתוך הבית הזה חודשים עם כל המגבלות, היה מוציא ממני לפעמים דברים לא פשוטים. 'הישרדות'? אני לא מאמין שאצליח להתמודד עם המרחק מהבית - מדורין והילדים מיכאלה, עלמה ואיתמר. קשה לי נורא כשאני רחוק מהם".

 

טובים אהב להצחיק מאז שהוא זוכר את עצמו. "בבית הספר הייתי המצחיקן בכל טקס, וגם בבית בסלון. לא ידעתי מה זה סטנד־אפ עד הצבא. יום אחד, אחרי צניחה, ששיחררו אותנו לאפטר ואחד החברים אמר שיש ערב סטנד־אפ בצוותא, במה פתוחה. הלכנו, נקרעתי מצחוק, ואמרתי, 'גם אני רוצה'. עליתי, סיפרתי כמה קטעים מהצבא ובית הספר, ומאז בכל אפטר שהיה לי הייתי בא לשם".

 

למי אתה משמיע ראשון את החומרים שלך?

"קודם כל אני מנסה את החומרים על אשתי ורק אחר כך על הסטנדאפיסטים שקרובים אליי כמו רשף לוי וחנוך דאום. גם שחר חסון וירון ברלד הם חברים טובים, אבל אם זה לא יעבור את דורין, זה לא יעבור אף אחד כי היא צוחקת כמעט מכל מה שאני כותב. ככה זה כשאוהבים".

 

סטנדאפיסטים לא גונבים חומרים אחד מהשני?

"אני לא מתעסק בגניבות. בסופו של דבר הסטנד־אפ מביא את האישיות שלך, ואף אחד לא יגנוב את האישיות שלי. אם גנבו לי קטע, אני אכתוב עוד עשרים חדשים. יש קנאת סופרים, ברור שאני מקנא כשמישהו מביא אותה בפאנץ' גאוני. אבל זו קנאה שדוחפת אותך להמשיך ולייצר".

 

אמירם טובים יופיע במסגרת אירועי חמשושלים ב-16 בדצמבר (ו') בשעה 22:30 בבית שמואל בירושלים.

 

 

הכתבה התפרסמה במוסף "24 שעות" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ידיעות אחרונות
אמירם טובים
צילום: ידיעות אחרונות
לאתר ההטבות
מומלצים