שתף קטע נבחר

הליך מזורז בהוצל"פ: הסכום יגדל ל-25 אלף ש'

חייבים לכם? תיקון בחוק ההוצאה לפועל שאושר היום, יגדיל את תקרת הסכום בהליך גביית חוב במסלול המקוצר, בו המערכת היא זו שעושה את רוב הפעולות עבור הזוכה, מ-10,000 שקל כיום ל-25 אלף שקל

תיקון בחוק ההוצאה לפועל שאושר היום (ג') בכנסת מעלה את התקרה של גביית חובות במסלול המקוצר מ-10,000 שקל ל-25,000 שקל. התיקון אושר לקריאה שנייה ושלישית במסגרת חוק ההסדרים בוועדת חוקה חוק ומשפט לפי הצעת האוצר.

לשכת הוצאה לפועל ברמלה (צילום אילוסטרציה) (צילום אילוסטרציה)
לשכת הוצאה לפועל ברמלה(צילום אילוסטרציה)
 

המסלול המקוצר הוקם כמנגנון לגביית חובות בסכומים נמוכים, שמפעילה מערכת ההוצאה לפועל ברשות האכיפה והגבייה. המסלול הזה מתאפיין במעורבות מינימאלית של הזוכה. המערכת היא זו הפועלת לגבייה מזורזת של החוב, מבלי שהזוכה או בא כוחו יבקשו אותה. המסלול המהיר נחקק במקור כהוראת שעה זמנית שנהפכה להוראת קבע לפני מספר חודשים.

 

הקביעות ניתנה לתהליך הגבייה המקוצר לאחר שהוכח כמסלול יעיל לגביית חובות נמוכים המאפשר לסגור תיקי גבייה בהיקף רחב ובזמן קצר מהמסלול הרגיל. מתוך 158,505 תיקים שנפתחו מיום הפעלת המסלול נסגרו 102,293 עד נובמבר 2015, כלומר 65% מהתיקים לעומת 53% מהתיקים שנפתחו והתנהלו במסלול הרגיל בתקופה המקבילה.

 

עוד נמסר לוועדה כי משך הטיפול בתיק שמתנהל במסלול הקצר הוא 203 ימים בממוצע עד גביית החוב במלואו, לעומת 393 יום במסלול הרגיל. קיצור תקופת הגבייה מיטיב עם שני הצדדים: עם החייב, אשר משלם על החוב ריבית נמוכה בהשוואה לריבית המצטברת במסלול הרגיל, ועם הזוכה שחובו נפרע יותר מהר. הוא הדין בהוצאות הגביה שמתווספות לחוב שהן גבוהות במסלול הרגיל לעומת ההוצאות הנמוכות במסלול הקצר.

 

מנהל רשות האכיפה והגביה. תומר מוסקוביץ, ציין כי המסלול הקצר משפר את מיקומה של ישראל במדד של קצב עשיית עסקים שמודד הבנק העולמי ברוב מדינות העולם. הוא הדגיש כי נוכח היתרונות שהתגלו במסלול המהיר ב-3 שנות הוראת השעה, הוחלט להפוך אותה להוראת קבע והיום להגדיל את תקרת סכומי החובות המיועדים לגבייה בהליך המקוצר מ-10,000 שקל ל-25,000 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים