שתף קטע נבחר

"בהזדמנות, נסדר": כך תיפטרו מהתיקונים המעצבנים בבית

כשאין לכם כוח "לעשות זאת בעצמכם" אבל מרגישים שזו לא פעולה שמחייבת הזמנה של בעל מקצוע, מה אתם עושים? מזניחים. מהם התיקונים המעיקים שאתם כבר כמה שנים מבטיחים לעצמכם לטפל בהם? אתר "המקצוענים" עם רשימת התיקונים ועם כמה טיפים לבחירה מושכלת של הנדימן

הם שם. הם תמיד שם. התיקונים האלה שמחכים לרגע שיהיה לנו זמן מיותר. אנו דוחים אותם לתקופת החגים, וכשמגיעים החגים הם נדחים ל"אחרי החגים" ואז ל"קיץ" וכך חולפות כמה שנים. הגלגלים של החלון עדיין שבורים, הסדק בקיר כבר מרגיש כמו חלק מהעיצוב, המדף השבור נשען על הקיר ומחכה שנתלה אותו מתישהו וכבר שכחנו שניתן להדליק את הנורה בפרוזדור. פשוט כי שנים לא החלפנו אותה.

 

לרוב, בעל מקצוע ספציפי באותו התחום ינסה להתחמק מכם מפני שהעבודה קטנה מדי ולרוב לא משתלמת עבורו. אך גם לכם לא. כל תיקון בנפרד לא באמת מצדיק פרידה מכמה מאות שקלים. מצד שני, לא נעים לנו לבקש מחבר או מקרוב משפחה שיקדיש לנו כמה שעות מזמנו. אז מה עושים? לפני הכל, רשימה.

 

עוד כתבות בנושא:

פתרונות אחסון ושירות למטבח

שנה חדשה הגיעה והתיקונים עדיין כאן

לבד זה מסוכן

 

הגיע הזמן להיפטר מהתיקונים שמחכים כבר כמה שנים  (shutterstock) (shutterstock)
הגיע הזמן להיפטר מהתיקונים שמחכים כבר כמה שנים (shutterstock)

 

מהם התיקונים הקטנים והמציקים בבית שהיינו שמחים להיפטר מהם?  

עברו בבית עם דף ועט וערכו רשימה. כדי לדייק אתכם, הנה רשימת התיקונים הקטנים והמעיקים שסביר להניח(חלקם לפחות)  מחכים גם אצלכם לטיפול:

דלתות – סביר להניח שדלת הכניסה, דלת פנימית בבית או אחת מדלתות הארונות בבית, זקוקה לכיוון ולשימון. ייתכן שהידית נתקעה או נשברה ושהגיע הזמן להחליף מנעול.

 

חלונות– אם מזמן לא החלפתם גלגלים בחלונות, סביר להניח שהגלגלים כבר שחוקים או שבורים ואתם נאבקים על פתיחת וסגירת החלונות. אם יש לכם רשתות בבית, ייתכן שהגיע הזמן להחליף אותן. אם הסיליקון האוטם את פתחי החלונות התייבש, יש צורך להחליפו.

 

תריסים – בין אם מדובר בתריסי שלבים חסרים, תריסי גלילה ידניים או תריסים חשמליים – סביר להניח שמשהו שם לא עובד כשורה.

 

אינסטלציה – סתימה במקלחת או באחד הכיורים בבית או החלפה של ברז שנדחית זמן רב.

 

רהיטים – הרכבת ארונית, תליית מדפים או הוספת מדפים בתוך ארון קיים. השולחן גבוה מדי ותרצו לקצר אותו? להזמין נגר בשביל זה, לעתים יעלה יותר מלרכוש שולחן חדש.

 

אביזרים – בית מנורה שבור, תמונה שרציתם לתלות, מראה שמחייבת עיגון לקיר, תלייה של שעון כבד במיוחד, תליית מסך טלוויזיה או רמקולים, תליית וילונות.

 

קירות – תיקון סדקים וצביעת הקיר מחדש, הסרת עובש וצביעה בחומרים מתאימים.

 

רצפה – לעתים אחד האריחים חסר או שבור, והרובה כבר מזמן התפוררה ויש צורך לחדש אותה.

 

ניקיון – ניקוי יסודי של מסילות של חלונות, ניקוי פילטרים של המזגן, ניקוי מקלחונים והסרת עובש ואבנית מהם, ניקוי רובה בצורה יסודית.

 

אם הגעתם למצב שיש לכם 3 תיקונים ומעלה, כנראה שאין ספק. הנדימן יהיה הרבה יותר משתלם מאשר אם תזמינו לכל תיקון את בעל המקצוע המומחה לו. מעבר לכך שהוא לא יגבה מכם דמי ביקור עבור כל תיקון בנפרד, אתם לא תצטרכו להפסיד זמן וימי עבודה ותיפטרו מכל התיקונים בבת אחת.

 

 

מתי לא כדאי להזמין הנדימן?

אם מדובר בתיקון גדול יחסית, ולא בתיקון שמצריך ידע בסיסי באותו התחום, כדאי להזמין בעל מקצוע. כלומר, לצביעת קיר אחד בבית הנדימן יוכל להספיק. מצד שני, אם אתם מתכננים לצבוע את כל הבית, לא בטוח שהנדימן יחסוך לכם כסף וסביר להניח שהעבודה תצא הרבה יותר מקצועית אם תבחרו במישהו שעוסק אך ורק בצביעת בתים. אם אתם מעוניינים לנקות פילטרים במזגן ולא מעוניינים לעשות זאת לבד (למרות שמדובר בפעולה פשוטה יחסית) שווה להזמין הנדימן.

 

לעומת זאת, אם תרצו להחליף רכיב במזגן, סביר להניח שטכנאי מזגנים יהיה האיש המתאים לכך. אם ישנם כמה תיקוני איטום קלים שמצריכים עבודה עם מוצרי 'עשה זאת בעצמך' הנמכרים בחנויות לחומרי בניין, אין מה להזמין איש איטום. אם לעומת זאת, אתם מעוניינים לאטום את הגג, לא כדאי לתת להנדימן לשים לכם זפת על הגג. פעמים רבות, לבעלי מקצוע בתחום ספציפי יש הנחות משמעותיות יותר על חומרים, משום שהם רוכשים אותם בכמויות גדולות.

 

ויש מקרים שלא קשורים לגודל התיקון הנדרש אלא לעובדה שבעל המקצוע אותו אתם מזמינים אמור להיות מומחה בתחומו ובעל רישיון. בתחומים כמו חשמל, גז, הדברה ועבודות בגובה יש לקחת אך ורק את מי שהוסמכו לכך. כאן, אין כלל מקום להתלבטות.

 

כיצד לבחור את ההנדימן המתאים?  

זה נחמד שיש הנדימן קבוע שאתם קוראים לו בכל פעם שמשהו בבית משתבש. ועדיין, לאחר שערכתם את רשימת התיקונים, כדאי שתבדקו מה עיקר התיקונים הנדרשים ולפי זה תבחרו את ההנדימן המתאים.

 

אמנם הנידמן הוא בעל הכשרה בסיסית במגוון תחומים, אך לא בכולם. אם עיקר המשימות שלכם אליו קשורות בנגרות בדקו איתו האם זה בתחום המומחיות שלו. שאלו אותו אם ביצע כבר עבודות כאלו בעבר, ואם הוא אומר לכם שהוא 'מאמין' שהוא יצליח, תבינו שאתם שפני הניסיונות שלו. לעומת זאת, אם הוא עבד מספר שנים בשיפוצים, ומתמחה בצבע, בתיקוני שפכטל, בהחלפת רובה ובהדבקת קרמיקה, דעו כי הוא יותר יתאים לתיקונים מסוג זה. פשוט שאלו אותו.

 

לפני שאתם קובעים איתו יום ושעה, תקריאו לו את רשימת התיקונים ובדקו האם אתם תצטרכו לספק את החלקים הנדרשים לשם ביצוע העבודה. כך תחסכו זמן וכסף. אל תהיו חכמים ותגידו שיש רק 2 תיקונים ותסגרו איתו על מחיר ואז כשהוא אצלכם בבית תוסיפו לו עוד תיקון ללא תוספת מחיר. במקרה כזה, כשהוא כבר אצלכם בבית הוא יכול לתמחר את העבודה הנוספת בעלות גבוה יותר שלא תשתלם לכם. לכן, מבחינתכם המיקוח הטוב ביותר הוא כבר בשלב ההתקשרות הראשוני בטלפון.

 

כיצד מתומחרת העבודה?

תלוי בהנדימן ותלוי בסוג העבודה. יש כאלו שגובים לפי מספר שעות עבודה ויש כאלו שגובים שכר גלובאלי. לכן, בררו לפני, כשאתם יודעים מה כמות התיקונים הנדרשת לכם. לרוב, מינימום ההגעה הוא 200-250 שקל, ולכן בפירוש לא ישתלם להזמין הנדימן רק עבור תיקון אחד, כשהעלות עבור 3 תיקונים קטנים יכולה להיות כלולה באותו הסכום.

 

אם תידרשו לכמות גדולה יותר של תיקונים, והחיוב יהיה שעתי, לרוב כל שעה נוספת תעלה 80-180 שקל.

 

מחפשים הנדימן? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים