שתף קטע נבחר

גרים בדירה שכורה? כך תמגנו אותה

פורצים לא מבחינים בין דירה שכורה לבין דירה בבעלותכם. כדי שתוכלו לישון בראש שקט יותר, אתר "המקצוענים" עם כמה אמצעי מיגון פשוטים שיכולים למנוע פריצה לדירה שלכם ולעבור יחד אתכם לדירה הבאה

לפני הכל, חשוב לדעת שלא משנה באיזה אמצעי מיגון תבחרו – הרי שאם פורץ ירצה לחדור אל תוך הבית שלכם הוא יצליח. במקרה הזה, לא משנה אם הדירה שכורה או בבעלותכם. ועדיין, אמצעי מיגון מקטינים את הסיכון שהוא ירצה לפרוץ לשם בפריצה מזדמנת, ומעכבים את הפריצה כך שיכולים לגרום לו להתייאש באמצע ולעבור לדירה הבאה בתור.

 

אז אם אתם גרים בדירה שכורה ורוצים למגן אותה מבלי להשקיע הון תועפות, הנה כמה טיפים שישפרו את רמת המיגון שלכם בבית. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, לפניכם הסקירה וגם ממה כדאי להימנע. השיקול העיקרי הוא כמובן משך הישארותכם הצפוי באותה דירה. יש הבדל בין דירה שהינכם משכירים לשנה אחת בלבד, לבין דירה שאתם צפויים להישאר בה כ-3 שנים ומעלה.

 

עוד כתבות בנושא:

האח הגדול - מי נכנס לבית?

האם הבית שלכם בסכנת פריצה?

מערכות אזעקה ומיגון: מה כדאי להתקין בדירת קרקע?

 

האם כדאי להוסיף מנעול עליון?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם כדאי להוסיף מנעול עליון? (צילום: shutterstock)

 

המיגון המינימאלי: תחליפו צילינדר ותשקלו הוספה של מנעול עליון  

"אתם לא יודעים כמה שוכרים התגוררו בדירה לפניכם ומחזיקים מפתח לדירתכם", אומר שי עטיה משי המנעולן באתר "המקצוענים". "לכן, כדאי להחליף צילינדר

ולקחת אותו אתכם בעת עזיבתכם את הדירה". כמה זה יעלה לכם? החל מ-300 שקל (כולל התקנה) בעת הגעתכם לדירה, ועוד 200-300 שקל בעת עזיבתכם את הדירה. מי שמעוניין להשקיע סכום גבוה יותר יוכל לבחור בצילינדר הכולל כרטיס שכפול, אשר ימנע שכפול של המפתח בקלות.

האם כדאי להתקין מנעול עליון (מנעול כספת) בדירה? "לרוב שוכרי דירות לא משקיעים בהתקנה של מנעול עליון, וחבל", אומר איתמר האן מהאן ביטחון ותקשורת באתר "המקצוענים". "זהו מנגנון מכני ישן עם גלגלי שיניים, וכדי לפרוץ אותו צריך לשבור אותו. משך הפריצה אורך כ-45 דקות ומעכב משמעותית את הפורצים, ולכן הוא מהווה הרתעה טובה".

 

קחו בחשבון שעלות של מנעול עליון נעה סביב 280-420 שקל, ויכולה למנוע מהפורץ לבחור בדירה שלכם, בשל מורכבות הפריצה. האן: "אם זהו סכום שלא תרצו להשקיע בדירה שאינה בבעלותכם, שווה לשקול לבקש מבעל הדירה לעשות זאת, או לפחות להתחלק אתכם בהוצאה שכן מנעול מסוג זה יישאר בדלת גם אחרי עזיבתכם את הדירה".

 

הקפדה על מיגון דלת הכניסה, משמעותית במיוחד בדירות בקומות גבוהות אשר אליהן עיקר הפריצות הוא מדלת הכניסה לבית. זאת, בעוד שבקומות ראשונות ובדירות קרקע עיקר הפריצות הן מפתחים עורפיים של הבית.

 

 

השלב השני: התקינו מערכת אזעקה  

"זהו אמצעי מיגון חשוב יותר ממצלמות, ואם מתלבטים בין מערכת אזעקה לבין מערכת מצלמות אבטחה, כדאי להשקיע באזעקה", אומר ניסים סבג מ-ness פתרונות אבטחה מתקדמים באתר "המקצוענים". "זאת, מפני שהיא נחוצה יותר לטעמי. אם יש מצלמות בדירה הפורצים יכולים להיכנס לדירה רעולי פנים, ואז לא השגנו דבר, מלבד אולי את אפקט ההרתעה".

 

האם כדאי לבחור במערכת קווית או אלחוטית? לכל מערכת יש את היתרונות ואת החסרונות שלה. האן: "היתרון הגדול של מערכת אלחוטית היא שאינה מחייבת התקנה וקל מאוד לקחת אותה מדירה לדירה, ולכן מתאים לדיירי דירות שכורות. כיום קיים מבחר גדול של מערכות איכותיות בשוק שמחירן הוא החל מ-1,500 שקל (כולל התקנה ולא כולל מע"מ). מערכת בסיסית כזו כוללת גלאי נפח אחד, מגנט לדלת ושלט. ניתן להרחיב מערכת זו לעד 30 אביזרים נוספים, כשעלות כל גלאי נוסף, למשל, היא 250 שקל. כך מרכיבים את המערכת בהתאם לצורך באותה הדירה שבה מתגוררים. מערכת זו מתאימה לבית בשטח של כ-150 מ"ר. כדי למנוע מצב שבו פורץ חותך את קווי הטלפון בדירה או בארון החיבורים השכונתי, ניתן להוסיף מערכת גיבוי סלולארי. שותלים סים קארד בתוך המערכת ובמקרה של פריצה נשלחת הודעת טקסט לנייד של בעלי הדירה. תוספת זו כרוכה בעלות של כ-800 שקל נוספים".

 

פתרון למתקדמים: מערכת הכוללת מצלמות אבטחה

 

אם אתם בעלי תקציב נמוך במיוחד תוכלו להסתפק במצלמות דמה. האן: "במקרה כזה, מומלץ להתקין מצלמה שכבר אינה עובדת, אך במקור הייתה מצלמה אמיתית ולא לרכוש כל מיני תחליפים וחיקויים של מצלמות שניתן לזהות אותם בקלות. ניתן לחבר לחשמל גם מצלמה שאינה פועלת, כך שרק הנורה האדומה תדלוק אך המצלמה לא תקליט ולא תהיה מחוברת למערכת".

 

אם תרצו להשקיע ולהתקין לפחות בכניסה לבית מצלמה אמיתית, העלות תהיה החל 500-1,000 שקל למצלמה, בהתאם לאיכות. אם תרצו לחבר לה מסך מקומי שיאפשר לדיירי הבית לראות מי מחוץ לדלת המחיר יהיה כ-1,200 שקל (כולל התקנה, לא כולל מע"מ).

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום המיגון? לרשימת המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים