שתף קטע נבחר

אחרי מחאת המורים: שכר לא יקוזז בלי הודעה

מחשבון שמחשב את המשכורת העתידית, תגמול נסיעות מלא גם בחופשים וחגים, תלוש ברור יותר וקו ישיר למשרד החינוך. אלה הן מסקנות הוועדה שהקים שר החינוך בעקבות המחאה בחודש ספטמבר לאחר שעשרות אלפי מורים לא קיבלו את מלוא שכרם. חלקן ייושמו מיידית

 

מחאת המורים. יידעו מראש מה תהיה המשכורת ()
מחאת המורים. יידעו מראש מה תהיה המשכורת

באים לקראת המורים: מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן הציגה היום (ה') לוועדת החינוך של הכנסת את מסקנות השר נפתלי בנט, לאחר מחאת המורים שלא קיבלו את מלוא שכרם במשכורת ספטמבר. בין היתר, נקבע כי קיזוז שכר לא יתבצע ללא עדכון מראש של המורה, וכי תופעל מערכת חדשה שבה יֵדעו אנשי החינוך אילו תוספות הם אמורים לקבל על תפקידיהם הנוספים. במהלך הדיון ציינה כהן כי חלק מההחלטות ייושמו באופן מיידי וחלקן בטווח של עד שנתיים.

הדיון היום בוועדת החינוך של הכנסת (צילום: חורחה נובומינסקי) (צילום: חורחה נובומינסקי)
הדיון היום בוועדת החינוך של הכנסת(צילום: חורחה נובומינסקי)

 

במהלך חודש אוקטובר גילו מורים רבים כי שכרם לא שולם באופן מלא בגלל רפורמת הנסיעות, וחלקם גם לא קיבלו את התוספות עבור עבודתם הנוספת. הם פתחו במחאה שהובילה להקמת הוועדה על ידי שר החינוך בנט. כעת, על פי החלטותיה, ייעשה סדר בכל נושא התשלומים והתגמולים. בין היתר, יושק מחשבון סימולציה שבה יוכל כל מורה לחשב את השכר העתידי שלו, זאת לאחר שרבים טענו כי הם לא יודעים מה יהיה גובה המשכורות שלהם; מורים יוכלו לעדכן און-ליין את הסטטוס המקצועי שלהם כדי שהשכר יעודכן בהתאם, ושהתלוש יהפוך לנגיש ומובן יותר; עובדי הוראה יקבלו בחודשי עבודה מרובי חופשות חג עלויות מלאות של כרטיס "חופשי חודשי", בהתאם לזכאות עובד ההוראה.

 

השר בנט. נחוש ליישם את מסקנות הוועדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השר בנט. נחוש ליישם את מסקנות הוועדה(צילום: רויטרס)

 

מנכ"לית משרד החינוך כהן אמרה לחברי ועדת החינוך כי קליטה מוקדמת של כל הנתונים תאפשר לתת את הגמול לסיום לימודי ההשתלמות של המורה, ולא באיחור ניכר כמו שקרה בשנים האחרונות. בנוסף, המשרד פרסם מכרז ייעודי שעוסק בבנייה של מערכת ניהול כוח אדם בהוראה ובנתוני העסקתם, שנסמכת על בסיס נתונים מאוחד ולא מחולק כמו שיש כיום.

 

באשר לשיפור השירות הוחלט כי המשרד יעמיד לרשות מנהל בית הספר, סגנו או מי מטעמו מענה אישי באמצעות מסלול שירות מיוחד - "נתיב מהיר", שיפעל לאורך כל שנת הלימודים, בדגש מיוחד על חודשי יולי-ספטמבר. בנוסף, המשרד יפתח מוקד טלפוני ארצי שיתגבר את מערכי השירותים הניתנים כיום במחוזות, ויפעל בימים א'-ה' משעות הבוקר ועד שעות הערב. כמו כן, תפותח אפליקציה לשירותים מרכזיים - כגון פניות, הודעות, התראות ונתונים אישיים משפיעי שכר - שמצויים בפורטל עובדי הוראה. אפליקציה זו תאפשר לעובד ההוראה לקבל מידע חיוני ולהעביר מידע באמצעות המכשיר הנייד.

 

החלטה נוספת מתייחסת לקשר בין משרד החינוך, הרשויות והבעלויות (רשתות החינוך), שמעסיקות גם כן עובדי הוראה.

בהקשר זה הוחלט, בין היתר, כי המשרד יפתח פורטל לרשויות והבעלויות שיחובר למערכת פניות, וזו תיתן מענה להנגשת מידע מרוכז במקום אחד, ריכוז פניות ומעקב אחרי הטיפול בהן. כמו כן, כל הגורמים יגדירו במשותף את תחומי האחריות של כל אחד מהם.

 

שר החינוך, שלא נכח בוועדה, אמר כי מדובר בתיקון חשוב וראוי. "לוח הזמנים שהקצבתי לוועדה היה קצר והדו"ח הזה ייושם, כי כאשר הדברים מגיעים למעמד המורה בישראל ולזכויותיו, אני מתכוון לפעול בכל הכוח ולהפוך כל אבן", ציין. "אנחנו מאמינים במורים, אנחנו מלאי הערכה למורים, לכן החלטנו לפני חודשיים להקים ועדה במטרה לייעל תהליכי עבודה של עשרות שנים במשרד החינוך, כך שמורים באמת יקבלו סוף-סוף את המגיע להם. אני נחוש ליישם את מסקנות הוועדה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
מחאת המורים באוקטובר
צילום: יובל חן
מומלצים