שתף קטע נבחר

לעסוק בהיי-טק כבר בתיכון

300 אלף איש מועסקים בישראל בתחום ההיי-טק, רק 30 אחוז מהם נשים - כדי לעודד אותן לעסוק במקצועות טכנולוגיים, צריך להתחיל כבר בגיל צעיר וליצור פרויקטים דוגמת "מהנדסות העתיד" המאפשר לתלמידות צעירות לחוות ולעסוק במדע, להרחיב את אופקיהן ולחזק את עתידן

בשיתוף תעשייה אווירית

 

ההיי-טק בישראל הוא מנוע לצמיחה כלכלית ואנחנו מתגאים בתואר המדינה בה יש את ריכוז הסטארט-אפים הכי גבוה בעולם, עם סטארט-אפ אחד לכל 2,000 איש. ישראל גם ידועה ומוכרת כמובילה עולמית במדדי חדשנות טכנולוגית, והיא מושכת הכי הרבה הון סיכון והשקעות להיי-טק, ביחס לאוכלוסיה, מכל מקום אחר בעולם. באופן מפתיע, כל זה קורה עם פחות מ-300,000 מועסקים, וכמה מתוכם נשים? מעט מדי.

 

עוד כתבות ב"מהנדסות העתיד"

 

ענבל אריאלי, יזמת היי-טק ומייסדת תכניות לעידוד יזמות, מסבירה כיצד מחזקים את התעשייה והכלכלה הישראלית וגם את הכוח הנשי.

 

 

רק 30% מאנשי תעשיית ההיי-טק הן נשים. רק 15% מהיזמים בסטארט אפים הן נשים. רק כ-17% מהמתכנתים בתעשייה הן נשים. אז מה הלאה? יש ביקוש הולך וגובר למקצועות תוכנה וחומרה, למהנדסים ומתכנתים. כיום יש כ-7,000 משרות לא מאוישות, במשכורות גבוהות מהממוצע במשק, שרק מחכות .

 

נשים הן מגזר לא מספיק מיוצג, ואם רק נגדיל את כמות הנשים במקצועות האלו, נוכל לפתור את המחסור במתכנתים בהיי-טק, ולענות על כל הביקושים. נוכל לספק להן תעסוקה בשכר גבוה. נוכל לחזק ולהגדיל את תעשית ההיי-טק ולחזק את כלכלת ישראל.

 

בשביל שזה יקרה צריך להבטיח, כבר מגיל צעיר, התעניינות של נשים במקצועות טכנולוגיים. פרויקט כמו "מהנדסות העתיד" מאפשר ל-100 תלמידות בכל שנה לחוות את המדע בצורה מעשית ולהתנסות בו. מחקרים מראים שניסיון כזה משפיע על קבלת החלטות אצל נערות צעירות בכל הנוגע להמשך חייהן המקצועים: על מספר יחידות הבגרות בתחום המדעים וההנדסה, על השתלבותן במסלול הנדסי בצבא, ועל בחירותיהן בנוגע למסלול לימודיהן האקדמי, ומשם - להשתלבותן בתעשיות עתירות ידע כמו תעשיית ההיי-טק.

  

בשיתוף התעשייה האווירית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים