שתף קטע נבחר

ממריאים למחר

תלמידי כיתות ‭י-'י‬"א מרשת אורט ברחבי הארץ התקבצו אתמול בתעשייה האווירית למרתון חדשנות. ראש מנהל חדשנות בתעשייה האווירית, ד"ר אמירה שרון: "התלמידים חדים ומעלים רעיונות מדהימים"

בשיתוף התעשייה האווירית

 

התעשייה האווירית בשיתוף עם רשת אורט ישראל קיימו לראשונה יום "טייק-אוף" (להמריא),‬ שמטרתו לעודד חדשנות, יזמות ומצוינות בקרב התלמידים.

 

"זה יום שיא של הנבטת חדשנות בקרב הת למידים‭,"‬ אמר ראש מנהל פיתוח ותכנון מתקדם בחטיבת ההנדסה של התעשייה האווירית, רמי סקלדמן, שעמד בראש היום המיוחד. "הצגנו להם אתגרים, והם בסופו של היום, אחרי מרתון ארוך של סיעור מוחות, הציגו פתרונות"‬, הוסיף.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אנשי התעשייה האווירית, יחד עם מנהלי רשת אורט ישראל, החליטו לעשות "טייק-אוף" לעשרות תלמידים מכיתות ‭י-'י‬"א, שנבחרו ‭13-מ‬ בתי-ספר ברשת. לפני שבועיים הציגו התלמידים עשרות אתגרים שהטרידו את שגרת חייהם, ולבסוף נבחרו 6 אתגרים בלבד שהוצגו לקבוצות התלמידים השונות. התלמידים הגיעו אתמול בשעה 8 בבוקר ונשארו עד לשעה ‭21:00‬ בערב, אז הציגו את הפתרונות בפני מהנדסים של הת- עשייה האוווירית.

 

במהלך הטייק-אוף קיבלו התלמידים סיוע ממהנדסי התעשייה האווירית, שענו על כל שאלה והתלבטות שלהם בכל תחומי הידע והטכנולוגיה.

 

"התלמידים חדים ומעלים רעיונות מדהימים, והמהנדסים מסייעים להם לבדוק את ההיתכנות מבחינה טכנולוגית וכלכלית‭,"‬ אומרת ד"ר אמירה שרון, ראש מינהל חדשנות בתעשייה האווירית, שמחאה כפיים בהתלהבות גדולה לקבוצת הכחולה, שתלמידיה הגיעו מאורט "מלטון" בבת- ים ואורט "אדיבי" מאשקלון. חברי הקבוצה הציגו בפניה את הפתרון לחשש הגדול ביותר של ההורים: ילדיהם הצעירים שנוסעים ברכב לבילוי הלילי. ד"ר שרון אמרה על הפרויקט: "כיף גדול, מדהים." ‬

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

מחפשים את המהנדסות הבאות

פרויקט "מהנדסות העתיד שיצא לדרך, זו השנה השנייה, ב-2.12, שם לו למטרה לפתוח דלת לתלמידות בתחום המדעים לעולם המחר כבר היום. העיסוק במדע וטכנולוגיה בגיל צעיר, בזמן בו נעשות החלטות חשובות בחיים - איזו מגמה ללמוד, מה לעשות בצבא וכן הלאה - נותן להן את ההזדמנות לחוות את המקצועות הטכנולוגיים ולתפעל סטארט-אפים פורצי דרך כבר עכשיו ולהבין עד כמה התחום חשוב ומרתק.

 

בסוף השבוע האחרון (24.12) הגיע ההרשמה לסיומה ובמקום הראשון ברשימת הערים עם הכי הרבה נרשמות, ניצבות פתח תקוה וראשון לציון, בכל אחת מהן נרשמו לפרויקט לא פחות מ-15 בנות מצטיינות בתחום המדעים. במקום השני נמצאות הערים קריית ביאליק ובת ים עם 10 בנות כל אחת, שייתכן ויבחרו להיות מהנדסות העתיד של ישראל. במקום השלישי הערים תל אביב ומודיעין, אחריהן נתניה וירושלים. בהמשך הרשימה ניתן למצוא את רעננה, ערערה שבנגב, חולון ושוהם. עם סיום ההרשמה יחשפו המספרים הסופיים ודירוג הערים המלא. 

 

פרויקט 'מהנדסות העתיד', אשר מתקיים בשיתוף התעשייה האווירית, "ידיעות אחרונות" ו-ynet, רקם עור וגידים מתוך ההבנה המשותפת כי המחסור החמור במהנדסים בכלל, ומהנדסות בפרט, מציב

בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי-טק וטכנולוגיה. מטרתו של המיזם לאתר נערות המהוות את דור העתיד של המהנדסות והמדעניות במדינת ישראל, בשאיפה כי בבגרותן ימלאו תפקידים משמעותיים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית בתחום זה.

 

התלמידות אשר יזכו לקחת חלק בפרויקט יעברו שישה מפגשים מעוררי השראה במתחם התעשייה האווירית, במהלכם ייחשפו לפיתוחים טכנולוגיים חדשניים וישמעו הרצאות מפי בכירים ובכירות בתעשייה הישראלית. במסגרת המיזם יקבלו הבנות מספר פרויקטים בתחום המדעי-הנדסי, אותם יעבדו למוצר מוגמר. בסיומו של הפרויקט בחודש מרץ, יוצגו הפרויקטים בטקס סיום חגיגי שם יוכרזו הבנות המצטיינות.

 

בוועדת ההיגוי, אשר תבחר את הפרויקטים הזוכים, נמצאים ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ראשית ודירקטורית מדע הנתונים; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; קרן אלעזרי, חוקרת בכירה בתחום הסייבר מאוניברסיטת תל אביב; ענבל אריאלי, יזמית הייטק; עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל; פרופ' חנה הרצוג; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון; יוסי וייס, מנכ"ל תעשייה אווירית.

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף התעשייה האווירית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ממציאי העתיד
צילום: צביקה טישלר
מומלצים