קציצות דג, דלעת וכוסברה על מצע קינואה

מוותרים על הטיגון מבלי להתפשר על הטעם: קציצות דגים אפויות ועסיסיות, שמוגשות עם קינואה ורוטב יוגורט חמצמץ ומרענן

קציצות דג, דלעת וכוסברה על מצע קינואה  (צילום: בועז לביא)
קציצות דג, דלעת וכוסברה על מצע קינואה (צילום: בועז לביא)

 

המרכיבים

‭4)‬ מנות, ‭13-11‬ קציצות)

 

לקינואה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס (175 גרם) קינואה, מומלץ קינואה רויאל
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭2 1/2‬ כוסות (600 מ"ל) מים 

לקציצות הדג

  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם פילה דג לבן (בורי, מוסר וכו') טחון 
  • 100 גרם (משקל נטו, ללא קליפה) דלעת, מגוררת דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/3‬ כוס דחוסה עלי כוסברה קצוצים גס
  • 3 כפות שטוחות פירורי לחם, מומלץ מסוג פנקו
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 1 כוס (250 מ"ל) יוגורט,  ‭5%-3%‬ שומן
  • ‭3-2‬ שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭2-1‬ כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

ההכנה

‭.1‬ הקינואה: מחממים בסיר בינוני את שמן הזית על להבה גבוהה. מוסיפים את הקינואה והמלח ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ‭30-כ‬ דקות, עד שהמים נספגים לגמרי, גרגירי הקינואה נפתחים ומופיע פס לבן בכל גרגיר. מסירים מהכיריים, מנגבים את צדו הפנימי של מכסה הסיר במגבת נייר, מכסים שוב ומניחים ‭5-ל‬ דקות.

‭.2‬ הקציצות: מחממים את התנור ‭175-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

‭.3‬ מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה קציצות עגולות ומניחים בתבנית. אופים ‭15-כ‬ דקות, הופכים ואופים ‭15-כ‬ דקות נוספות, עד הזהבה.

‭.4‬ בינתיים מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד להגשה.

‭.5‬ ההגשה: עורמים בכל צלחת תלולית קינואה ומסדרים עליה קציצות. מגישים מיד, עם רוטב היוגורט.

 

  • איך שומרים? את הקינואה: עד 4 ימים בכלי אטום במקרר; את הרוטב: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר; את הקציצות: מומלץ להכין ולהגיש מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג