המרכיבים
4) מנות, 13-11 קציצות)
לקינואה
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס (175 גרם) קינואה, מומלץ קינואה רויאל
- 1/2 כפית מלח
- 2 1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
לקציצות הדג
- 2 כפות שמן זית
- 250 גרם פילה דג לבן (בורי, מוסר וכו') טחון
- 100 גרם (משקל נטו, ללא קליפה) דלעת, מגוררת דק
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/3 כוס דחוסה עלי כוסברה קצוצים גס
- 3 כפות שטוחות פירורי לחם, מומלץ מסוג פנקו
- מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1 כוס (250 מ"ל) יוגורט, 5%-3% שומן
- 3-2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 2-1 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה
.1 הקינואה: מחממים בסיר בינוני את שמן הזית על להבה גבוהה. מוסיפים את הקינואה והמלח ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-כ דקות, עד שהמים נספגים לגמרי, גרגירי הקינואה נפתחים ומופיע פס לבן בכל גרגיר. מסירים מהכיריים, מנגבים את צדו הפנימי של מכסה הסיר במגבת נייר, מכסים שוב ומניחים 5-ל דקות.
.2 הקציצות: מחממים את התנור 175-ל מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
.3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה קציצות עגולות ומניחים בתבנית. אופים 15-כ דקות, הופכים ואופים 15-כ דקות נוספות, עד הזהבה.
.4 בינתיים מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד להגשה.
.5 ההגשה: עורמים בכל צלחת תלולית קינואה ומסדרים עליה קציצות. מגישים מיד, עם רוטב היוגורט.
- איך שומרים? את הקינואה: עד 4 ימים בכלי אטום במקרר; את הרוטב: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר; את הקציצות: מומלץ להכין ולהגיש מיד.