שתף קטע נבחר

תיעוד: כך צדים חוחיות בטבע באור יום

פקח רשות הטבע והגנים הבחין ליד ראש פינה בחבורת ציידים שהציבה מלכודות ללכידת חוחיות, ציפורי שיר מוגנות. למקום הוזעק כוח של משמר הגבול ולאחר מרדף, הצליחו ללכוד חשוד בציד. החשודים נעזרו בחוחיות והקלטות של ציוצי הציפורים כדי לפתות חוחיות נוספות למקום. עשרות מהן חולצו בשלום והושבו לטבע

 

 

בסוף החודש שעבר, במהלך סיור באזור טובא-זנגריה, ליד ראש פינה, הבחין נתן באינוסוביץ, פקח במחוז צפון של רשות הטבע והגנים במספר חשודים, כשהם עסוקים בציד חוחיות, ציפורי שיר מוגנות.

 

באינוסוביץ שסיים לפרק זירת מלכודות של חוחיות באזור, מספר כי באזור רמת כורזים מתנהלת פעילות ציד לאור יום.

 

 (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock) (צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock)
(צילום: רן אסולין, רשות הטבע והגנים, shutterstock)

 

חשוד נלכד לאחר מרדף. עשרות חוחיות חולצו

"מדובר באזור עשיר במסלעות בזלת ועצי שיזף. החוחיות מגיעות אליו כדי למצוא מזון. ציידי חוחיות גם ממזרח ירושלים מגיעים לפה כדי לנסות ולצוד אותן", הוא מספר. לאחר שתצפת על החשודים מבלי שיתגלה ולאחר שביסס חשד כי הם אכן עסוקים בציד, הוא יצר קשר עם יחידת משמר הגבול שעסקה בפעילות שוטפת באזור הכפר.

 

"האזור היה בוצי מאוד והמתנתי לשוטרי מג"ב שיגיעו לזירה. נחשפתי עם הרכב שלי ואז החל מרדף רגלי אחרי החשודים", הוא מתאר את הדרמה שאירעה ביום שישי בשעות אחר הצהריים. "השוטרים רדפו אחרי החשודים כשהם מתבוססים בבוץ שהגיע עד לגובה הברכיים והצליחו לתפוס חשוד אחד. שאר החשודים הצליחו להימלט, אך החשוד קשר עצמו לזירה".

 

באינוסוביץ מציין כי במהלך הבריחה של החשודים בציד, הם שחררו עשרות חוחיות שככל הנראה נלכדו בשעות האחרונות. כשהוא הגיע לשטח בו הוצבה המלכודת, הוא מתאר את שיטת הפעולה של הציידים, שגורמת פעמים רבות לסבל רב לציפורים ואף למוות.

 

"הציידים לרוב קושרים חוחיות לשיחים קוצניים והן משמשות כחוחיות פתיון. הם קושרים חוחית למקל, מפזרים מזון רב סביב המקום ומציבים רשת בסמוך. הציידים מסתתרים מאחורי שיח או סלע במרחק של מספר מטרים מאזור המלכודת, שם הם מתצפתים על הציפורים" הוא מסביר.

 

"בעזרת חוטים שנקשרים לרשת ולמקל, הם מסוגלים להזיז את המקל אליו קשורה אחת החוחיות ברתמה מאולתרת. החוחית תנסה לעוף מספר פעמים. בנוסף, הם מציבים רמקול בלוטות' עם הקלטה של חוחיות שמונח בסמוך לרשת. ברגע הנכון, כשמגיעות חוחיות רבות, הם הופכים את הרשת ולוכדים אותן".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

26 כתבי אישום הוגשו ב-2016 נגד ציידי חוחיות

במהלך הציד של החוחיות, החוחיות המשמשות כפתיון סובלות פעמים רבות משברים ברגליים ופציעות בכנפיים. חוחיות רבות שמוסלקות מאתרי הציד נחנקות במהלך ההובלה.

 

לאחר לכידת החוחיות, לרוב הציידים מוכרים אותן למטרות רבייה והכלאה עם קנרים, כדי ליצור יצור כלאיים המכונה "בנדוק". תופעת הציד של החוחיות והכלאתן עם קנרים נחשבת לנפוצה ברחבי הארץ.

 

חוחיות שנלכדו בטבע נמכרות על פי הערכת רשות הטבע והגנים בכ-150 שקלים לציפור ואילו מחירו של בנדוק עשוי להגיע לסכומים של 500 ואף 1,500 שקל, בהתאם לדרישה.

 

גם במקרה הנוכחי, הספיק באינוסוביץ לתעד שתי חוחיות שנקשרו למקל ולשיח. באזור בו הסתתרו החשודים בציד, נמצאו שאריות מזון ומים, וכן כלוב ששימש ללכידת חוחיות ובו היו מספר פרטים. בתום המבצע, חולצו ארבע חוחיות ששימשו כפתיון ועוד כ-30 חוחיות שנלכדו על ידי הציידים.

 

ב-2016 הוגשו 27 כתבי אישום נגד ציידים החשודים בציד חוחיות. בשנים האחרונות למרות הגשת כתבי אישום, רק מקרים ספורים הביאו לעונשי מאסר בפועל עקב ציד הציפורים ולרוב התיקים מסתכמים בקנסות כספיים של 2,000 עד 7,000 שקלים. ברשות אספו את הממצאים בשטח ובתום החקירה, בכוונת הרשות להגיש כתב אישום כנגד החשוד בציד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים