שתף קטע נבחר

מי אוהב שאנחנו בחובות? רמז: הבנק שלנו

הבנקים וחברות האשראי, הנמצאות בבעלות הבנקים, מאוד אוהבים שאנחנו בחובות. מדובר עבורם על מקור הכנסה רווחי, יציב וקל. לכן, האסטרטגיה שלהם היא להציף אתכם בהצעות להלוואות, מהכניסה לאתר ועד ליציאה מהאפליקציה.

אם אתם חיים בישראל ויש לכם חשבון בנק או כרטיס אשראי, לבטח נתקלתם בהצעות להלוואות. החל מחלון קופץ בכניסה לאתר, דרך פרסומת צבעונית שמציעה הלוואה אטרקטיבית, הודעות סמס לנייד ועד דף הפירוט החודשי שלכם - כולם מלאים בהצעות להלוואה "קלה". נראה שבמקום להראות לנו את מצב העו"ש או להציג לנו כמה צברנו בחיסכון, הבנק עוזר לנו בהלוואה בריבית גבוהה ובתנאים לא אטרקטיביים.

 

הפרסום בזול והקופה רושמת

בסופו של דבר, הבנק מנצל את העובדה שאנחנו מנהלים את כל הפעילות הפיננסית שלנו דרכו, ולכן אנחנו נאלצים להיכנס לאחד מהממשקים של הבנק: אתר האינטרנט, האפליקציה, או אצל הפקיד בסניף. כאשר מדובר בחברת האשראי, היא מסתמכת על כך שאנחנו עוקבים אחרי החיובים שלנו, ולכן נחשפים באופן קבוע לממשקים של החברה.

 

עבור הבנק וחברות האשראי, מדובר בפלטפורמות בהן ניתן לפרסם בחינם ולפתות את הצרכנים לקחת הלוואה משתלמת. משתלמת עבור הבנק, כמובן. במציאות, ההלוואות של הבנקים כוללות עדיין עמלות גבוהות ובירוקרטיה מתסכלת, בעוד שחברות האשראי מציעות הלוואות בתנאים לא אטרקטיביים בעליל.

 

בסופו של דבר, הבנקים וחברות האשראי מנצלות את ערוצי התקשורת שהן מקבלות ומשדלות אותנו בכל הזדמנות לקחת הלוואות, בתנאים שלא תמיד משרתים אותנו, ומי שצוחק כל הדרך אל הבנק, הוא הבנק עצמו.

 

מנצלים את כל המידע שיש להם עלינו - כדי לדעת למי לפנות

 

חלק מהאסטרטגיה של הבנקים וחברות האשראי בעידוד הלקוחות לחובות ולהחזרים של שנים רבות, הוא ניצול המידע שיש להם על הצרכנים, לרבות היסטוריית האשראי הפרטית.

 

במקרה בו יום הדין מגיע ואתם מפספסים החזר של ההלוואה, הבנקים משתמשים במנגנוני הגבייה והאכיפה המיומנים שלהם, על מנת להבטיח שהלקוחות הפרטיים הקטנים ומשוללי הכוח יחזירו את כל הכסף שהם חייבים - עד השקל האחרון ועם ריבית פיגורים.

 

בזמן שהטייקונים מקבלים תנאים מועדפים ומצליחים לחמוק מתשלום חובות כבדים של מיליארדי שקלים, הלקוח הפרטי נרדף על ידי עורכי דין והוצאה לפועל.

 

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

הפתרון - בדקו לעומק את ההצעה מהבנק או חברת האשראי

לקוחות רבים נוטים להתפתות לפרסומות ולקחת הלוואה בסכום המקסימלי שמציע להם הבנק. אז גם אם ההלוואה דחופה עבורכם, כדאי לבדוק היטב מה גובה העמלה ומהם התנאים והמגבלות של ההלוואה, המופיעים ב"אותיות הקטנות" של המסמך.

השאלות שצריך לשאול את עצמנו לפני לקיחת הלוואה הן "מה נדרש ממני בתור לקוח כדי לקחת הלוואה?", "מהי העלות הכוללת של העמלות והריביות?" וגם "מהם תנאי פירעון מוקדם?".

 

הפתרון - למצוא חלופה ראויה, נוחה ומשתלמת ללקיחת הלוואות

רגע לפני שאתם לוקחים הצעה להלוואה מהבנק, חשוב לדעת שיש חלופות לבנקים ולחברות האשראי בכל הנוגע להלוואות. החדשות הטובות הן שמדובר בפתרון טכנולוגי, מתקדם ונוח: הצרכנים הישראלים של היום יכולים להלוות וללוות כסף באופן חברתי בין אנשים, בתחום החדש של "הלוואות חברתיות בין אנשים".

 

הלוואות בין אנשים היא פלטפורמה חברתית שרושמת צמיחה מרשימה בשנים האחרונות, ומציעה לצרכנים חלופה הוגנת ומשתלמת בתחום ההלוואות. חברות כגון 'בלנדר הלוואות חברתיות בין אנשים', מאפשרות לכולנו, להלוות וללוות כסף בסכומים שונים בינינו, האנשים הרגילים. במקרה הזה, כל הצדדים מנצחים: מצד אחד, הלווים משלמים ריביות נמוכות ולוקחים הלוואה בתנאים מצוינים, ומצד שני המלווים מקבלים ריבית יחסית גבוהה על ההלוואה שנתנו ביחס להשקעות אחרות, כאשר כל התהליך מתבצע בשקיפות מלאה.

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

בלנדר הלוואות חברתיות - איך זה עובד?

מדובר בפלטפורמה שפותחה ישירות לעולם הדיגיטלי. העובדה כי מדובר במיזם אינטרנטי לחלוטין חוסכת ל'בלנדר' הוצאות על תפעול סניפים ונציגים, והחברה מגלגלת את החיסכון באופן ישיר אל הצרכן, על ידי הצעה של ריבית נמוכה ואטרקטיבית.

 

מהצד של מי שמעוניין לקחת הלוואה, כל מה שהצרכן נדרש לעשות הוא להיכנס לאתר של בלנדר, לפתוח חשבון, ולהגדיר סכום, תקופת החזר וריבית מבוקשת להלוואה. 'בלנדר', מצידה, מבצעת סינון מתקדם בקרב מבקשי ההלוואות, ולאחר האישור של בקשת ההלוואה, הלווה יכול לקבל הלוואה אחת שמקורה ממספר רב של מלווים. בנוסף, לבלנדר קרן ביטחון שנועדה להגן על כספי המלווים.

 

בלנדר מאפשרת לכולנו לקחת הלוואה בתנאים הוגנים ושקופים, על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחה שמירה על פרטיות. בנוסף, בלנדר גאה להוות פתרון חברתי, שמקשר ישירות בין האנשים הפרטיים ברשת של שותפות הדדית, ללא התערבות של הגופים הפיננסיים המסורתיים וללא עמלות מנופחות שלא לצורך.

 

עד כמה טובה ההלוואה של בלנדר? גלו באמצעות מחשבון ההלוואות שלנו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
בלנדר - הלוואות חברתיות
צילום: שאטרסטוק
מומלצים