שתף קטע נבחר

צוקרברג בבית משפט: "אוקולוס לא גנבה טכנולוגיה"

בדיון בתביעת ענק בבית משפט בדאלאס, כשהוא לבוש בחליפה, אמר מייסד פייסבוק: "זה די נפוץ כשאתה מכריז על דבר גדול - ואנשים פתאום יוצאים מהחורים שלהם וטוענים שחלק מהדבר שייך להם"

כשהוא לבוש בחליפה ועניבה, במקום חולצה אפורה, התייצב היום (ד') מייסד פייסבוק מארק צוקרברג בבית משפט פדרלי בדאלאס, כדי להעיד בתביעה שהוגשה נגד פייסבוק על-ידי חברת ZeniMax (זנימקס) בטענה כי הטכנולוגיה של חברת Oculus (אוקולוס) נגנבה. צוקרברג דחה את כל הטענות של התובעים הדורשים 2 מיליארד דולר. צוקרברג החל להעיד בשעה 9:00 בבוקר (שעון מקומי).

 

בתביעה - שהוגשה בשנת 2014 - טוענת יצרנית המשחקים זנימקס כי ג'ון קארמק, שמשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות של אוקולוס, העתיק אלפי מסמכים כאשר עבד בעבר בחברה. מדובר בטכנולוגיה של מציאות מדומה. פייסבוק רכשה את אוקולוס באותה שנה.

 

אוקולוס. מציאות מדומה (צילום: Oculus.com) (צילום: Oculus.com)
אוקולוס. מציאות מדומה(צילום: Oculus.com)

 

צוקרברג אמר לחבר המושבעים: "המוצרים של אוקולוס מתבססים על הטכנולוגיה של אוקולוס". בתשובה לשאלת עורך הדין טוני סאמי, המייצג את זנימקס, אמר צוקרברג כי פרט ל-2 מיליארד הדולרים ששילמה פייסבוק עבור רכישת אוקולוס, אלא עוד מיליארד דולרים שהועברו לעובדים של החברה שנרכשה. 

 

"זה די נפוץ כשאתה מכריז על דבר גדול - ואנשים פתאום יוצאים מהחורים שלהם וטוענים שחלק מהדבר שייך להם", אמר צוקרברג ביומו השישי של המשפט. 

 

צוקרברג הכחיש כי קארמק השתמש בקוד שהיה לו בעבודתו הקודמת כדי לעזור לאוקולוס. "אין קוד משותף במה שהוא עושה", אמר צוקרברג באולם בית המשפט. מייסד פייסבוק אמר כי הוא התעניין בתחום המציאות המדומה מאז שהיה סטודנט.

 

ה-Oculus Rift הינה קסדת מציאות מדומה חדישה, אשר מומנה באמצעות תמיכת קהל בקיקסטרטר וגייסה 2.5 מיליון דולר - פי עשרה ממה שיוזמי הפרויקט ביקש לגייס במקור. עסקת הרכישה נחתמה במרס 2014.

 

אוקולוס החלה את דרכה כפרויקט באתר גיוס ההמונים קיקסטארטר. היא הייתה בשלבי פיתוח מוקדמים ביותר כשפנתה לגולשים בניסיון לגייס הון ראשוני לצורך תהליך הפיתוח. הפרויקט עלה לאוויר ‭1-ב‬ באוגוסט ‭,2012‬ ונחל הצלחה: הוא הצליח לגייס ‭2.4‬ מיליון דולר מלא פחות ‭9,522-מ‬ תורמים. שנה וחצי לאחר מכן, הסכום הפך ‭2-ל‬ מיליארד דולר, בהישג הגדול ביותר - בהפרש ענק – של חברה שהחלה בקיקסטארטר. התורמים קיבלו בזמנו פרסים צנועים: מי שתרם עשרות דולרים קיבל מכתבי תודה וחולצות, ואלו שתרמו מאות דולרים קיבלו את המוצר עצמו. אבל אף אחד מהם לא קיבל אחוזים בחברה ולכן לא הרוויח פרוטה מהאקזיט הענק לפייסבוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
מארק צוקרברג. ארכיון
צילום: Gettyimages
מומלצים