שתף קטע נבחר

התקלות הנפוצות בכל סמארטפון

בדקנו באמצעות חברת MOBILAB מהן התקלות הייחודיות למכשירים הוותיקים יותר של אפל, סמסונג, LG ו-וואווי

התקלות השכיחות כמו מסך שבור, מכשיר שלא נדלק או נזקי מים, הן תקלות שיכולות לקרות לכל אחד בכל רגע נתון. אבל, עם זאת, יש בכל מכשיר תקלות שמופיעות רק לאחר פרק זמן מסוים. הרכבו יחד עם חברת MOBILAB , שירות תיקונים לסמארטפונים עד הבית, רשימת תקלות נפוצות בסמארטפונים מובילים ומה הם הפתרונות שיכולים למנוע אותם התקלות המפורטות הן בשימוש סביר והגיוני.

 

אפל

Iphone 5/5s/5c :

מכשירי אייפון בסדרת אייפון 5 הם בעלי טעינה מוזרה או בלשון המקצועית טעינה אנומלית, שמקורה בשימוש במטען או כבל שאינו מקורי או שאינו בעל תקן MFi . תקן זה בא להגדיל את היצע האביזרים תוך כדי שמירה על הסטנדרטים של אפל וללא חשש לנזק למכשיריה. האנומליה באה לידי ביטוי באחוזי סוללה שאינם יציבים, עולים ויורדים. כמו למשל סוללה המראה על מצב טעינה של 30% וכאשר מחברים את המטען - מצב הטעינה קופץ ל-60%. מצב נוסף יכול להיות טלפון כבוי שאינו מצליח להיטען ועוד.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

למעלה מ-70% מהתקלות נגרמות כתוצאה משימוש באביזרים שאינם עומדים בתקינה או עקב טעינה לקויה (אי שמירה על מחזורי טעינה תקינים), התקלה השנייה היא בלחצנים, כאשר לחצני המכשיר פשוט מתפרקים מבפנים עקב בלאי ואינם מגיבים. המשתמש נוטה לחשוב שהבעיה בסוללה, אך לא כך הדבר.

 

אייפון 6/6 Plus:

2 אנומליות פופלריות מאוד בקרב בעלי אייפון 6/6 Plus: הראשונה היא ה-Bendgate התעקמות המכשיר בכיס. מבחני כיפוף שבוצעו לדגמים אלו הראו שגופי האייפון 6 ו-6 פלוס בשנת ייצור מסוימת מתכופפים בקלות ואינם עמידים כמו סמארטפונים מקבילים של מותגים אחרים או אפילו מדגמו הקודם. פרט לליקוי הוויזואלי תופעה זו גרמה לשני רכיבים במכשיר לזוז ממקומם, אשר גרמו בסופו של דבר לבעיית מגע.

 

אייפון 6s

לדגם זה אנומליית סוללה הגורמת למכשיר לכיבוי פתאומי, למרות שלא התרוקנה לו הסוללה. מקורה הוא בייצור של סוללות פגומות. אנומליה זו הוכרה על ידי אפל והיא הכריזה על ריקול. כל בעל מכשיר רשאי להזין את המספר הסידורי באתר של אפל העולמי ולבדוק אם הוא זכאי להחלפת הסוללה.

 

LG

:LG G3

למכשיר זה אנומליית שלג במסך התצוגה שמתרחשת לסירוגין ומשביתה את השימוש במכשיר בהתרחשות התופעה. מקורה הינה במעבד המכשיר ואינה ניתנת לתיקון.

 

LG G4:

מכשיר זה בעל אנומליה המכונה"bootloop", המתבטאת בהופעת הלוגו של LG על גבי המסך וחוזר חלילה. המכשיר אינו נדלק ואינו מגיע למערכת ההפעלה. מקור התקלה הוא במעבד ואינו ניתן לתיקון אלא בהחלפת לוח האם כולו. חברת LG הכריזה בעבר על ריקול אשר עיקרו תוכנית החלפת ה"לוחות אם" של המכשירים.

 

 (צילום: יח"צ LG) (צילום: יח
(צילום: יח"צ LG)

 

LG G5:

מכשיר זה סובל מכשלים מבניים בגופו אשר עיקרן בעיצובו המודולורי. סדקים בחלקו התחתון של המכשיר באזור שבו מתחברים המודולים, ועדשת מצלמה אחורית מתנפצת, הן הבעיות הנפוצות והעיקריות שעליהן דיווחו משתמשים בארץ ובחו"ל.

 

סמסונג

:SAMSUNG Galaxy S3

מכשיר זה סובל מתקלת המוות הפתאומי אשר משביתה את המכשיר לאלתר. מקורה ברכיב הפלאש של המכשיר. בנוסף, גם שקע הטעינה שלו נשחק או נשבר עקב בלאי, תופעה המצריכה הלחמה במעבדה.

 

SAMSUNG Galaxy S4:

שקע הטעינה של המכשיר נשחק כתוצאה מבלאי ונזק חיצוני. השחיק הדורשת החלפה של שקע הטעינה.

 

 

SAMSUNG Galaxy S5:

תופעה של מסך צרוב המשאיר את צלליות המסך הקודם מוטבעות על המסך הקיים וגורם לאנומליה המעיבה על השימוש ופוגעת בחוויה. תופעה זו, מקורה במסך ודורשת החלפתו.

 

SAMSUNG Note 4:

למכשיר זה בדומה לגלקסי S3 ישנה תופעה של מוות פתאומי אשר מקורה במעבד, היא אינה ניתנת לתיקון.

 

וואווי

למכשיר, כמו בכל סמארטפון, חיישן תאורה אשר אחראי להגדרת התאורה בהתאם לתאורת הסביבה שבה אנו נמצאים. הוא עושה זאת בכדי לנצל את תפוקת הסוללה ביעילות ולשפר את חווית המשתמש. בחלק מהמקרים מכשיר הוואוי P9 אינו מגיב מיידית לשינוי בסביבה ואינו מגדיר את התאורה באופן אוטומטי.

טרם יצא עדכון מטעם וואווי המתקן אותו.

 

 (צילום: וואווי) (צילום: וואווי)
(צילום: וואווי)

 

תקלה נוספת קשורה לחיישן כוח המשיכה, המעיד באיזו תנוחה נמצא המכשיר ובהתאם לכך, מסובב את התצוגה בהתאם. באם אנו מקלידים במצב אורך רואים סרט במצב רוחב וכדומה. לעתים שינוי מצבו הפיזי של המכשיר לאחד מהמצבים שמנינו, לא באמת משנה את כיוון התצוגה והדבר מעיד על תקלת תוכנה או תקלה ברכיב המכשיר.

 

MOBILAB היא פלטפורמה לתיקון סמארטפונים על-ידי טכנאי בבית הלקוח. רשת הטכנאים של MOBILAB מטפלים בתקלות מסך שבור, מסך שאינו מגיב, סוללה, טעינה, מכשיר שאינו נדלק ונזקי מים. התיקון נעשה לעיני הלקוח.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
ארכיון
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים