שתף קטע נבחר

האפליקציה החביבה שרוצה לדעת עליכם הכל

אפליקציית עיבוד תמונה חביבה מסין מבטיחה לעשות דברים מגניבים לתמונות שלכם אבל בתמורה רוצה לדעת עליכם כמעט כל דבר אפשרי

רוב המשתמשים שמתקינים אפליקציה בסמארטפון שלהם, מאשרים בדרך כלל ללא הבחנה את ההרשאות שאותה אפליקציה מבקשת מכם, כמו למשל גישה למצלמה, מיקרופון, אנשי קשר, תמונות ועוד ועוד. ברוב המקרים לא הרבה אפליקציות תדרושנה את כל ההרשאות הללו, בטח לא אפליקציה מהסוג הזה.

 

זה מה שהאפליקציה יודעת לעשות לתמונות שלכם (צילום: Meitu) (צילום: Meitu)
זה מה שהאפליקציה יודעת לעשות לתמונות שלכם(צילום: Meitu)

 

אבל אפליקציית Meitu שמקורה בסין, שהגיעה לפני כחודש להונג קונג ובימים האחרונים אף מצאה את דרכה לשוק האמריקני, דורשת גם דורשת כמעט הכל. מומחים בתחום האבטחה שמו לב שהאפליקציה החינמית הזו שניתנת להורדה בחנות האפליקציות של אפל ושל גוגל דורשת הרבה מאוד. הרבה מעבר לגישה למצלמה, שרלוונטית לאפליקציה מהסוג הזה והרבה מעבר למאגר התמונות שלכם, שגם דרושה עבורה.

 

 

מומחה האבטחה גרג לינרס הצביע על דרישות מוגזמות מצד האפליקציה, כמו למשל הרשאה לדעת האילו עוד אפליקציות המשתמש התקין על המכשיר ומתי הוא משתמש בהן, הרשאה על המיקום המדויק של המשתמש, המספרים המזהים היחודיים של המכשיר, קרי IMEI והמספר הסידורי, יומן השיחות המלא, מידע על המפעיל הסלולרי שלכם ואפילו מידע על כל חיבורי האינטרנט האלחוטי שהשתמשתם בהם. לינרס צייץ בטוויטר את המשפט הבא: "תנו לי רגע להבין... כולכם התקנת הרגע תוכנה שהגיעה מסין שביקשה מכם את כל ההרשאות הללו? ספרו לי איך זה הצליח עבורכם..."

 

 

מומחה נוסף בשם ג'ונתן זדיארסקי צייץ "לסיכום, Meitu היא אסופה של כלי ניתוח וניטור, עם חבילות פרסום עוקבות בתוספת קטנה של משהו שיהיה לכם כיף לשחק איתו בינתיים" ואם תתרכזו, תוכלו להבין את רמת הציניות בציוץ שלו. "אנשים לא באמת מודעים לעד כמה הדבר הזה נפוץ, מתקינים תוכנות 'חמודות וקטנות' שבתמורה להיותן חינם, הן שואבות נתונים רבים על המשתמש ומוכרות את המידע הזה לכל המרבה במחיר מבלי לחשוב על ההשלכות של האקט הזה על אותו משתמש בודד". אנחנו ממליצים לכם, אל תמהרו להתקין דברים שאתם לא בטוחים אם המקור שלהם אמין, או שאתם באמת צריכים אותם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים