שתף קטע נבחר

חטיפים בריאים שגם שומרים על הגזרה

לכבוד ט"ו בשבט - סדרת חטיפי הפירות המיובשים 'פרי free' מציגה מוצר חדש בסדרה: תפוח מיובש קראנצ'י. התפוח הטרי עובר תהליך של ייבוש בשיטה ייחודית של ייבוש בהקפאה שהופכת אותו לקריספי וטעים לאכילה כחטיף. המוצר מכיל 100% פרי נטו, ללא כל תוספות כמו סוכר, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח.

 

חטיף התפוח מצטרף לסדרת חטיפי הפירות המיובשים, הכוללת: ליצ'י, אגס, אננס, בננה ומשמש. המוצרים מכילים 100% פרי ומיובשים בטכנולוגיה ייחודית בהקפאה, השומרת על הערכים הבריאותיים של הפירות. כמו כן, הפירות לא עוברים שום תהליך של אפיה, טיגון, ניפוח וכדומה. (חטיף המשמש הוא היחיד שהומתק בנגיעות סוכר). על החטיפים מסומן תו הטבעונות –Vegan-Friendly.

 

חטיפי הפירות המיובשים מיוצרים בתהליך מתקדם בתעשיית המזון, המאפשר להוציא 95% מהנוזלים שבפרי בחום של 30 מעלות בלבד, וכך לשמור על מירב הערכים הבריאותיים של הפרי. נאס"א משתמשת בטכנולוגיה הזו על מנת לאפשר לאסטרונאוטים לאכול אוכל מזין בחלל.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

תהליך הייבוש מתבצע כך: הפירות הטריים, הנבחרים בקפידה, נשטפים, מקולפים ונפרסים לפרוסות על גבי מגשים. המגשים מוכנסים למקפיא ומשם הם מועברים לתא ואקום שמאדה את הפרי באיטיות (בטמפרטורה של 30 מעלות), כך שהפרי מאבד 95% מהנוזלים שבו. בתהליך זה (הקרוי "המראה" - מעבר ממוצק לגז בצורה ישירה) – מופסקים כל פעולות האנזימים, מה שמונע את התיישנות הפרי ושומר על הפרי בצורתו המקורית - טעים, פריך ובריא לזמן ארוך (לכשנתיים!). כמו כן, שיטת הייבוש ב- 30 מעלות בלבד, כאמור, מאפשרת שמירה על מירב הערכים התזונתיים של הפירות.

 

מכיוון שבמהלך תהליך הייבוש הוצאו 95% מנוזלי הפרי, משקלו יורד. כך שלהכנת שקית של 20 גרם פרי נדרש כ- 300 גרם בממוצע פרי טרי. כלומר - חטיף ליצ'י מיוצר מ- 10 ליצ'י טרי, וחטיף אננס מיוצר מכ- 440 גרם אננס טרי.

  

9.90 שקל (לאריזה של 20 גרם), ברשתות שופרסל דיל, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, אניס, סופר פארם, ספייסס, לגעת באוכל, בתי טבע ובתי מרקחת מובחרים

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חטיפים בריאים שגם שומרים על הגזרה
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים