שתף קטע נבחר

תביעה: "הרופאה לא שלחה לאולטרסאונד – מירי נפטרה מסרטן"

ע"פ כתב התביעה, בכל שנתיים הגיעה מירי עמיקם ז"ל לממוגרפיה בקופ"ח. אבל הרופאה שלה החליטה שהבלט בשד של מירי לא חמור מספיק כדי לבצע גם אולטרסאונד. אם הבדיקה הייתה מתבצעת, הממצא הסרטני היה מתגלה בזמן ואולי מירי עדיין הייתה בין החיים. "אהבת חיי נלקחה ממני באמצע החיים", אומר בעלה, "חוות דעת נוספת יכולה להציל חיים"

למרות שמירי עמיקם ז"ל, שהייתה בת 60 במותה, עברה בדיקות תקופתיות לגילוי סרטן השד, הרופאה לא שלחה אותה לבדיקות אולטרסאונד, ואחרי ארבע שנים של מאבק עיקש במחלה היא נפטרה. כעת בני משפחתה תובעים את קופת חולים מאוחדת בגין רשלנות רפואית. "אם אתן מרגישות שמשהו לא בסדר – תתעקשו לדרוש עוד בדיקות, זה יכול להציל את חייכן", מפציר מאיר עמיקם, בעלה של מירי ז"ל.

 

ב-1978 עברה מירי עמיקם מהרצליה ניתוח לכריתת ציסטה משד ימין, ומאז שנת 2000 הייתה במעקב שגרתי וביצעה ממוגרפיה אחת לשנתיים בקופת החולים, במטרה לאבחן ממצאים חשודים העלולים להעיד על הופעת סרטן השד.

 

ב-2004 עברה עמיקם בדיקת ממוגרפיה, ובסופה נאמר לה שהתוצאות תקינות. שנתיים מאוחר יותר עברה בדיקה נוספת, ולמרות שנמצאה אי סימטריה בשד ימין, הרופאה המטפלת סברה שהבדיקה תקינה.

 

"בלטה באישיותה הכובשת, ביופיה ובנועם שהשרתה". מירי עמיקם ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)
"בלטה באישיותה הכובשת, ביופיה ובנועם שהשרתה". מירי עמיקם ז"ל

 

גם ב-2008 עברה מירי בדיקת ממוגרפיה, באותה קופת חולים, וגם בפעם הזו נכתב בפענוח התוצאות שאין גושים חריגים והבדיקה תקינה. הרופאה סברה כי הבלט בשד הוא תוצאה של הצלקת מהניתוח שעברה 30 שנה קודם לכן.

 

שנתיים מאוחר יותר עברה עמיקם שוב את הבדיקה – ושוב בפענוח נאמר לה שאין לה ממה לחשוש ואין שום ממצא חשוד, אך הומלץ לה לבוא למעקב שוב בעוד שנה – ולא בעוד שנתיים כפי שמקובל בדרך כלל.

 

גם ב-2011 הגיעה עמיקם לבדיקה בקופת החולים, שהפעם בוצעה על ידי רופאה אחרת, שהפנתה אותה לבדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד. בבדיקת הממוגרפיה היו ממצאים חשודים בשד ימין – באופן דומה לממצאים שהיו שנתיים קודם לכן. בו במקום נעשתה למירי בדיקת אולטרסאונד שמצאה גידול סרטני בשד וממצאים חשודים בבלוטות הלימפה.

 

קראו על סיפורים נוספים של רשלנות רפואית:

רשלנות רפואית לפני הלידה: 10 סימנים

התינוקת שוחררה תוך 22 דקות מבית החולים - ומתה

הצעת חוק: רופא שהודה בטעות - חסין מתביעה

 

ד"ר ריזל בדקה את מירי עמיקם ז"ל וכתבה בדו"ח, שגם הוגש לבית המשפט במסגרת כתב התביעה: "בשנת 2008 נצפה ממצא חדש בשד, אך מירי לא הופנתה לאולטרסאונד ולא ברור אם נעשתה השוואה לבדיקה קודמת".

 

בבדיקת פט-סי.טי שעברה, נמצאו אצל עמיקם שני גושים גדולים בשד ימין בקוטר של 2.9 ס"מ, וגם 4 בלוטות לימפה נגועות. בבדיקה נוספת, בבית החולים אסותא, קבעו הרופאים שהגידול אפילו גדול עוד יותר והוא כבר בגודל של 5-4 ס"מ עם פיזור נרחב בבלוטות בבית השחי.

 

באוגוסט 2012 החלה עמיקם לעבור טיפולי כימותרפיה אינטנסיביים כדי להקטין את היקף הגידול, וחצי שנה מאוחר יותר עברה ניתוח לכריתת הגידולים. לאחר מכן עברה הקרנות כדי למנוע הישנות של המחלה.

 

שבעה חודשים מאוחר יותר המחלה חזרה והופיע שוב גוש בבית שחי ימין, ועמיקם עברה ניתוח נוסף. מאז עברה עוד שני ניתוחים להסרת גושים נוספים שהתגלו בבית השחי שלה ולאחריהם טופלה באמצעות כימותרפיה.

 

בנובמבר 2015, לאחר בדיקת MRI ראש, התגלו גרורות במוחה והיא החלה לקבל טיפולי קרינה לראשה. מצבה הלך והידרדר והיא טופלה על ידי בני משפחתה בהוסטל בית. לפני שבעה חודשים הלכה לעולמה כשהיא רק בת שישים.

 

לאחרונה הגישו בני משפחתה של עמיקם תביעה לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עורכי הדין אביחי דר וגיא ניסים נגד קופת חולים מאוחדת בגין רשלנות רפואית.

 

"התביעה לא תחזיר את מירי אבל אולי תמנע מקרים נוספים"

"מהמקרה הזה אנו למדים כי אי אפשר לסמוך על מכון אחד וככל שיש ממצא לא ברור מומלץ לגשת ולקבל חוות דעת נוספת", נכתב בכתב התביעה. לדבריהם, הקלות הבלתי נסבלת בה פטרו את הממצאים הנוגעים למנוחה מטרידה וכואבת. המפענחים התבססו על הנחות לא הגיוניות ולמעשה סטו מפרוטוקולים שהם בבחינת חובה בפענוח בדיקות ממוגרפיה.

 

"התביעה כבר לא תחזיר את מירי ולא תיקח את הצער של המשפחה, אבל אולי תוביל לרענון הנהלים במכוני השד של קופת חולים מאוחדת והקפדה עליהם, ועל ידי כך יימנעו מקרים מצערים נוספים".

 

"מירי הייתה בסך הכול בת 60, זה לא פשוט לאבד את אהבת חיי באמצע החיים אחרי שחלקנו יחד 37 שנים. עד הלילה האחרון החזקנו ידיים ודיברנו מילים של אהבה. מירי בלטה באישיותה הכובשת, ביופיה ובנועם שהשרתה סביבה", סיפר בעלה מאיר.

 

"מותה של מירי הוא תוצאה של רשלנות ושל אטימות. התוצאה האומללה הייתה שרק לאחר חמש וחצי שנים מהרגע שזוהו סימנים מחשידים היא נשלחה לאולטראסאונד. הסתבר שהמחלה מקננת בגופה מספר שנים. המטופלים חייבים להיות מודעים לזכויותיהם לדרוש בדיקות נוספו ולעולם לא להסתפק בדעה או פענוח של רופא. על הנבדקים להפנים שהרופאים מטפלים בכל יום בעשרות חולים, וההסתברות שלהם לטעות גדולה. גילוי מוקדם של מחלת הסרטן מציל חיים".

 

מקופת החולים מאוחדת נמסר: "טרם קיבלנו את כתב התביעה, נגיב עם קבלתו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המשפחה
"מותה הוא תוצאה של רשלנות ואטימות". מירי עמיקם ז"ל
צילום: באדיבות המשפחה
צילום: פוטו נגבה
"הקלות הבלתי נסבלת בה פטרו את הממצאים מטרידה". עורכי הדין גיא ניסים (מימין) ואביחי דר
צילום: פוטו נגבה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים