שתף קטע נבחר

"למה דווקא בנות? כי ככה עסקים מצליחים יותר"

מאה בנות נרגשות הגיעו לתע"א לפתיחת פרויקט "מהנדסות העתיד 2", פגשו את המנטוריות שלהן, למדו אילו פרויקטים הן הולכות לפתח וגם זכו למסר מיוחד ממפקד חה"א ומנכ"ל תע"א

בשיתוף התעשייה האווירית

 

רגע לפני שהן ממריאות אל עולמות חדשים ומרגשים, נפגשו 100 תלמידות שנבחרו לפרויקט מהנדסות העתיד 2 בטקס הפתיחה בתעשייה האווירית. "אני מקווה ומאמין שקבוצת הבנות כאן יהוו חלק מדור העתיד של עולם ההייטק הישראלי," אמר מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס, והוסיף "מטרת הפרוייקט בשורה התחתונה היא לעודד אתכן התלמידות המצטיינות להמשיך וללמוד בתחומי המדעים גם בהמשך דרככן, לא לראות בזה נקודת ביניים ותוך שאתן נחשפות לעולמות מאתגרים שבהם פועלת התעשייה האווירית."

 

"אתן שייכות לדור הצעיר שמעצב את העולם, שעושה את המהפכות הגדולות. אתן הדבר הכי חשוב למדינה, ועתידנו תלוי ביכולת שלכן להבין שיש לכן יותר אפשרויות ממה שתוכלו לדמיין", אמר חמי פרס, יו"ר הוועד המנהל של מרכז פרס לשלום ולחדשנות . "נשים יכולות לעשות הכל, הרבה יותר טוב והתחושה שלי כשאני רואה אתכן זו התחושה של הרגע שלפני המראה," אמר מפקד חיל האוויר, אמיר אשל. "אתה תיכף ממריא לשמיים בעוצמה בלתי רגילה. אתן מבינות שאתן בנקודה הזו?"

 

בר, אחת מהתלמידות הנבחרות, הדגישה ואמרה "הפרוייקט הזה כל כך חשוב בגלל שהמקצוע, כל המקצועות הריאליים כל כך נתפסו כמשהו שמיועד לבנים והפרויקט בעצם מעודד בנות כבר מהגיל שלנו ללכת לכיוון הזה - זה מדהים בעיניי."

 

"הגל הדיגיטלי והאינטרנט יצרו הזדמנות אדירה לאנשים בגילכן, לעצב את העתיד שלכן",‬ הוסיף פרס. “אבי הבין שעוצמת העתיד באה מהמדע, מהחינוך, מהטכנולוגיה ומהמחקר, ורק מדינה שתשכיל לבנות את עוצמתה על היסודות הללו תגיע לעידן השלום‭."‬ "זה המחזור השני של פרויקט מהנדסות העתיד ולאחר הצלחה רבתי, אין לי שום דרך אחת להגדיר את מה שאירע בשנה שעברה, החלטנו בתעשייה האווירית להשקיע שוב במיזם הזה", הוסיף וייס. צפו בטקס המרגש:

 

דור העתיד של ישראל

פרויקט 'מהנדסות העתיד', אשר מתקיים בשיתוף התעשייה האווירית, "ידיעות אחרונות" ו-ynet, רקם עור וגידים מתוך ההבנה המשותפת כי המחסור החמור במהנדסים בכלל, ומהנדסות בפרט, מציב בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי-טק וטכנולוגיה. מטרתו של המיזם לאתר נערות המהוות את דור העתיד של המהנדסות והמדעניות במדינת ישראל, בשאיפה כי בבגרותן ימלאו תפקידים משמעותיים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית בתחום זה.

 (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
(צילום: תומריקו)
  

 

למפגש הפתיחה המרגש, כאמור, הגיעו 100 תלמידות י"א מצטיינות מרחבי הארץ שנבחרו לפרויקט בתום הליכי מיון וסינון שביצע מכון קינן שפי. הייתה זו הפעם הראשונה שהן זכו לפגוש את 23 המנטוריות שלהן, כולן מהנדסות בתעשייה האווירית, שינחו אותן בששת מפגשי הפרויקט. את המפגש הראשון הקדישו המשתתפות למשחקי היכרות ולהכרת הפרויקטים שעליהם יעבדו במפגשים הקבוצתיים. בסיומו של הפרויקט בחודש מרץ, יוצגו הפרויקטים בטקס סיום חגיגי שם יוכרזו הבנות המצטיינות.

 

בוועדת ההיגוי, אשר תבחר את הפרויקטים הזוכים, נמצאים ד"ר קירה רדינסקי, מדענית ראשית ודירקטורית מדע הנתונים; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; קרן אלעזרי, חוקרת בכירה בתחום הסייבר מאוניברסיטת תל אביב; ענבל אריאלי, יזמית הייטק; עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל; פרופ' חנה הרצוג; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון; יוסי וייס, מנכ"ל תעשייה אווירית.

  

בשיתוף התעשייה האווירית 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
מהנדסות העתיד 2
צילום: תומריקו
מומלצים