שתף קטע נבחר

חבל על הכסף: כשלא צריך להזמין אינסטלטור

גם אם יש לכם 2 ידיים שמאליות, פעמים רבות תוכלו להסתדר לבד. סנן לברז עולה רק 10 שקלים, ראש אמבטיה ניתן להשרות בחומץ ורוב הסתימות ייפתרו בקלות אם תפתחו את פתח הניקוז. אתר "המקצוענים" עם כל המקרים שבהם לא ישתלם לכם להזמין אינסטלטור. המדריך שיחסוך לכם הרבה כסף

לא כולנו נולדנו עם מפתח שוודי ביד. חלקנו אפילו לא יודעים מה ההבדל בינו לבין מברג. ועדיין, לא תמיד משתלם למהר להזמין בעל מקצוע. כשמדובר בתחזוקה השוטפת של הבית, המדריך הזה יכול לחסוך לכם אלפי שקלים במצטבר בשנים הקרובות. זאת, מפני שעבור כל פתיחת סתימה בסיסית, ועבור כל תיקון קל של אחד הברזים בבית תיאלצו להיפרד מ-180 עד 250 שקל עבור אינסטלטור. בחישוב כולל מדובר בלא מעט כסף.

 

במרבית המקרים, התקלה ממש קלה לפתרון. לעתים אף מגוחכת. אז מהם התיקונים שממש לא מצדיקים קריאה לאינסטלטור? לפניכם המדריך הקל ליישום.

 

עוד כתבות בנושא:

איך מונעים עובש בבית

נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית

סימנים של רטיבות

 

לא כל תיקון מצריך אינסטלטור. לפעמים זה רק פילטר בעשרה שקלים.  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא כל תיקון מצריך אינסטלטור. לפעמים זה רק פילטר בעשרה שקלים. (צילום: shutterstock)

 

כשיש סתימה באחד הכיורים, באסלה או באמבטיה – נסו פומפה

"אם יש סתימה בכיור, באסלה או באמבטיה, כדאי לנסות לפתוח אותה תחילה עם פומפה, לפני שממהרים להזמין אינסטלטור", מציע שרון חסון משרון שירותי אינסטלציה באתר "המקצוענים. "פעמים רבות זה יכול להצליח ולחסוך לכם דמי ביקור מיותרים. אם החפץ שגורם לסתימה נמצא קרוב לפתח הניקוז הוא ייצא בעזרת הוואקום שיוצרת הפומפה".

 

אם אין לחץ בברז – החליפו סנן בעלות של 10 שקל  

"לעתים אין לחץ באחד הברזים בבית", אומר חסון. "לפני שממהרים להזמין אינסטלטור, תוכלו להחליף את הסנן (פילטר) של הברז. עלות סנן כזה היא בסך-הכל עשרה שקלים, וניתן לרכוש אותו בחנויות לחומרי בניין. זו פעולה פשוטה שכל אחד יכול לבצע בעצמו".

 

איך עושים זאת? בעזרת מפתח שבדי מסובבים את החלק הסופי של הברז, ומגלים את הסנן הממוקם בתוכו. לעתים אין צורך להחליף אותו, אלא יש רק צורך לשטוף אותו מהחול שהצטבר עליו, כשהוא הפוך, תחת מים חמים זורמים.

 

כשמחזירים את הפיה עם הסנן חשוב לוודא שהגומייה השחורה נמצאת במקומה, ופשוט מבריגים בחזרה. תחילה ידנית, ולאחר מכן מחזקים בעזרת המפתח השוודי.

 

סתימה? קחו שקית ונקו את הלכלוך

נכון, זה מאוד מגעיל. מצד שני, אתם בטוחים שזה מצדיק 180-250 שקל דמי ביקור של בעל מקצוע המתמחה באינסטלציה? בייחוד כשהבעיה חוזרת על עצמה, זהו סכום מיותר שתידרשו לשלם אחת לכמה חודשים.

 

"פעמים רבות הסיבה לסתימה היא הצטברות של שערות בסיפון (שמתחת לכיור) או בבור הניקוז שבמקלחון או באמבטיה", מסביר חסון. "אם הסתימה היא במקלחון או באמבטיה, פשוט פותחים את המכסה, ובעזרת שקית (או כפפה) שולפים את הלכלוך שמצטבר ומונע ניקוז תקין של המים. אם הסתימה היא בכיור, יש למקם דלי מתחת לכיור ולפתוח בעדינות את הסיפון. לרוב, ניקוי יסודי יפתור את הסתימה".

 

אבל שימו לב, כשמחזירים את הסיפון חשוב לוודא שהגומיות יישארו במקום. חסון: "אם הגומייה נקרעה, יש לקחת הסיפון לחנות ולרכוש גומייה מתאימה (בעלות של כמה שקלים), ולמקם אותה בחזרה לפני שמחברים שוב את הסיפון. במקרה כזה, מי שממש לא יודע מה עושים, עדיף שלא יסתבך ולא יעשה זאת בעצמו, אחרת הוא אולי יתקן את הסתימה אבל עלול לגרום להצפה. למי שיש "ידיים טובות" ומעט חוש טכני, אין באמת צורך לקרוא לאינסטלטור במקרה כזה".

 

ראש אמבטיה סתום – פשוט להשרות אותו במים וחומץ

לעתים, תוך כדי מקלחת, אתם שמים לב שהמים מתיזים לכל עבר. לרוב, הסיבה היא שחלק מפתחי זרימת המים של ראש האמבטיה נסתמים בגלל חול או אבנית. במקרה כזה, אין טעם לקרוא לבעל מקצוע.

 

חסון: "כל שצריך לעשות הוא לפרק את ראש האמבטיה ולהשרות אותו במים עם חומץ ולהחזיר. זה מפרק את האבנית ומאפשר שימוש תקין בראש האמבטיה. אין טעם למהר ולקנות ראש אמבטיה חדש וזו פעולה שכל אחד יכול לבצע בעצמו".

 

נזילה מהתקרה? קיראו לשכן מלמעלה  

"אחת מקריאות השווא הכי נפוצות לאינסטלטורים היא כאשר לדייר בבית משותף יש נזילה מהתקרה", מסביר חסון. "אין טעם לשלם עבור אינסטלטור מפני שמדובר בדרך-כלל בנזק שנגרם מהשכנים שמתגוררים בקומה מעל.

 

"אין לנו צנרת בתוך הדירה, ואם יש נזק בצנרת או בעיית איטום היא לרוב מהשכנים. במקרה כזה, לעתים בעלי המקצוע יגבו דמי ביקור מאותו דייר שהזמין אותם ולעתים לא".

 

בכל מקרה, אם נדרשתם לשלם דמי ביקור לגיטימיים, עבור עצם הגעתו של בעל המקצוע, דאגו לקבל ממנו חשבונית על מנת שתוכלו לנסות לקבל החזר כספי מהשכנים.

 

בנסיבות כאלו של נזילה מהתקרה כדאי לפנות תחילה לשכנים ולעדכן אותם בגרימת הנזק ולדרוש מהם להביא בעל מקצוע מטעמם. אם נגרם לכם נזק לרכוש, דאגו לתעד זאת בכתב ובצילום.

 

מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים