שתף קטע נבחר

לקראת נשיקת הוולנטיין: כשיש ריח רע מהפה

לא מעט אנשים סובלים מהבעיה של ריח רע מהפה, שעלולה לפגוע להם גם בביטחון העצמי וגם ביחסים עם האנשים הקרובים ביותר. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה?

בשיתוף סופר-פארם

 

מתכוננים לנשיקת הוולנטיין? כדאי שתבדקו את עצמכם אם אתם לא סובלים מריח רע מהפה.

 

מסקר חדש שנערך בישראל על ידי מכון רושניק עבור קולגייט עולה כי 7 מכל 10 אנשים דיווחו שנתקלו לאחרונה באדם עם ריח רע מהפה. כ-98% ציינו גם שחשוב להם לשמור על ריח פה נעים ושלושה מתוך עשרה דיווחו כי יפסלו המשך יחסים עם מישהו/י לאחר דייט, בגלל ריח רע מהפה.

 

על פי אותו סקר, רק אחוז קטן מהאנשים שנתקלים באדם עם ריח רע מהפה יסבו את תשומת לבו לכך. רוב האנשים הצהירו כי פשוט יעדיפו להתרחק מאותו אדם, וכך, הוא עלול לסבול מבעיה חברתית, מקצועית ואף להתקשות במציאת בני זוג.

 

קראו עוד כתבות במדור פארם נט

 

מה גורם לריח הרע מהפה?

ברוב המוחלט של המקרים, הגורם יהיה קשור לחיידקים החיים בפה. על פי מאמר שהתפרסם לאחרונה ב-BRITISH DENTAL JOURNAL, חלל הפה מאכלס את אוכלוסיית החיידקים המגוונת ביותר לאחר אוכלוסיית החיידקים במעיים.

 

חלק מאותם חיידקים אצל חלק מהאנשים, עלולים גם לגרום לבעיית ריח רע עקב יצירת תרכובות גופרית מפירוק שאריות מזון וחלבונים הקיימים ברוק.

 

בניגוד למה שנהוג לחשוב, מיקום החיידקים הללו בחלל הפה אינו רק על השיניים. בעוד השיניים מהוות רק 20% מרקמות חלל הפה, כ-80% הן רקמות רכות והחיידקים נמצאים שם בהמוניהם.

 

בלי שנהיה מודעים לכך, בין בליטות וחריצי הלשון, בקפלי רירית, באזור החניכיים וכמובן בין השיניים, חיידקים יכולים לחיות ללא מפריע ולגרום בין היתר גם לריח רע, מסביר ד''ר אלעד טל, רופא שיניים.

 

לא ימשיכו את מערכת היחסים בגלל ריח רע מהפה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא ימשיכו את מערכת היחסים בגלל ריח רע מהפה(צילום: shutterstock)

 

מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה?

להגיע לביקורות אצל רופא השיניים לפחות אחת לחצי שנה. רופא השיניים יכול לאבחן ולטפל במחלות כגון עששת ומחלת חניכיים שנגרמות על ידי חיידקים שבנוסף לנזק שהם גורמים לרקמות, הם גם מפיצים ריח רע.

 

הסרת אבנית בקביעות אצל שיננית תמנע מהחיידקים הללו אפשרות להיצמד לשיניים בצורה כזו אשר מקשה על הסרתם בצחצוח ביתי.

 

מוצרים דנטליים. אליעז רז, רוקח סופר-פארם, מסביר כי בשמירה על היגיינה לא מספקת ניתן להתגבר על הריח באמצעות התכשירים הבאים:

 

1. מנקה לשון

על הלשון יש ריכוז חיידקים רב העשוי לייצר ריח רע. כדאי לרכוש מנקה שאינו מכיל שיערות (כמו של מברשת שיניים), אלא מנקה "דמוי מגרפה", שכן הפעולה הרצוי היא גריפה של הלשון, ולא הברשת הלשון. יש להוציא את הלשון, ולנקות בתנועות גריפה מבסיס הלשון לקצהה.

 

2. צחצוח קבוע במברשת שיניים

כדאי להשתמש במברשת חשמלית איכותית. בעזרת מברשת חשמלית ניתן להגיע ביתר קלות לאיזורים בעייתיים. מהירות הסיבוב הגבוהה של ראש המברשת מסיר ביעילות גבוהה את רובד חיידקי השן.

 

3. שימוש בחוט דנטלי

ישנו מגוון גדול של חוטים דנטליים. לשיניים צפופות מומלץ להשתמש בחוט מצופה בשעווה, ולשיניים לא מאוד צפופות, מומלץ להשתמש בחוט רגיל. ישנם גם חוטים עם טעם מנטה או בלי (עניין של טעם והעדפה). את הניקוי יש לבצע לפני או אחרי הצחצוח, לפני השימוש במי פה.

 

4. משחות שיניים ייחודיות

רב המשחות מבוססות על חומרים פעילי שטח (המנקים את רובד החיידקים), נגזרת של סידן להבססת החומציות שבפה, ופלואוריד לחיזוק שכבת האמייל של השן.

 

ישנם בשוק כמה תכשירים ייחודיים הממוקדים לטיפול בריח פה:

 

COLGATE TOTAL PRO BREATH HEALTH

 

סדרת OXYFRESH, המבוססת על נגזרת ייחודית של כלור, אשר מנטרלת ביעילות את בעיית הריח. הסדרה כוללת משחת שיניים ומי פה.

 

MERIDOL SAFE BREATH משחת שיניים ומי פה

 

סדרת DECAPINOL, אשר מבוססת על חומר בשם DELMOPINOL. חומר זה מנטרל את המטען החשמלי של החיידקים, ועל-ידי כך, מקשה עליהם מלהיצמד לשיניים ולחניכיים. בכך מונע עששת וריח פה. הסדרה כוללת משחת שיניים, מי פה, וג'ל טיפולי לבעיות של דלקת חניכיים.

 

5. שטיפת פה

לסיום הניקוי (אחרי ניקוי הלשון, החוט הדנטלי והברשת השיניים) מומלץ להשתמש במי פה. תפקיד מי הפה הוא להגיע למקומות שהמברשת לא מסוגלת להגיע, ולשטוף החוצה שאריות של מזון. מומלץ להשתמש אחרי כל צחצוח.

  

6. ניקוי בעזרת סילון מים

ישנם מכשירים חשמליים המשפריצים זרם מים דק ומרוכז. ישנם גם פתרונות אינסטלטוריים, הניתנים להרכבה על ברז המים. כדאי לבצע ניקוי אחרי כל ארוחה. זרם המים מנקה ומסיר את שאריות המזון, מונע הצטברות רובד חיידקי השן, ובכך גם את הריח המתלווה.

 

בשיתוף סופר-פארם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סובלים מריח רע מהפה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים