שתף קטע נבחר

מה קורה במארלגו?

ג'ארד קושנר ליד מכונת הגלידה, סטיב בנון סועד בפאטיו וחברי המועדון, לפי הדיווחים, מנהלים שיחות צפופות עם הנשיא. בימים האחרונים יותר ויותר פרטים מרעישים מתפרסמים על מה שמכנה הנשיא הבית הלבן של ימי החורף.

במקום שבו מבטיחים שימוש חופשי בספא וסלון יוקרתיים, בריכה מפנקת, מועדון חוף ים מדוגם, חדרי שינה מעוצבים לעילא, חדר כושר מאובזר, מגרשי טניס זוכי פרסים, מדשאות קרוקט ובימת מופעים שמארחת את האמנים הגדולים, נראה שקשה לבקש יותר מזה.. אבל במקום הזה, באחוזת מארלגו בפלורידה יש בשבועות האחרונים יתרון מיוחד שזוכים לו כל חברי המועדון. הם זוכים לחלומם הרטוב של לוביסטים בוושינגטון, להתקרב לאוזנו של הנשיא.

 

בשבועות האחרונים הנשיא החדש הכריז על אחוזתו ומועדון החברים היוקרתי שבבעלותו המארלגו שבפאלם ביץ' כבית בלבן של ימי החורף. לאותה הגדרה מרעננת התלוו ביקורים תכופים מדי סוף שבוע לאחוזה המפוארת, כשלצידו, שלל חברי ממשלה.  בכל סוף שבוע תוכלו לזהות את השליח העתידי למזה"ת וחתנו של טראמפ ג'ארד קושנר ליד מכונת הגלידה הרכה באיזור הבריכה, כך דווח בניו יורק טיימס. את האסטרטג והיועץ הראשי של נשיא ארה"ב, כך תיארו, ניתן לאתר במרפסת חדר האוכל. ולעיתים תכופות גם נשיא המועדון קו נטוי נשיא ארה"ב יקפוץ לשולחן האוכל שלכם להגיד שלום.

 

אם תזכו להמלצה מאחד מחברי המועדון הקיימים פלוס תשלום שנתי של 200 אלף דולרים, תוכלו גם אתם להצטרף למועדון. מספר המקומות מוגבל. אחרי אותה תמונה מפורסמת בה נראה טראמפ מאחר את אבה, ראש ממשלת יפן, ובארוחת הערב הם מוקפים בעוזריהם ושאר חברי המועדון, נסערים מהידיעות מצפון קוריאה, רבים תהו מה בדיוק קורה במועדון החברים בפאלם ביץ'. בשבועות האחרונים היו אנשי עסקים, ראשי תעשיית הבריאות ואורחים נוספים שהגיעו לשיחות עם הנשיא במה שכינה הבית הלבן של החורף.

פרשנים רבים העלו שאלות בנוגע לאותה התכנסות שבועית של הממשל בין קבוצת אנשים מכובדת שלא קשורה למנהיגות, לקונגרס או לסנאט, אבל זוכה לקרבתו האינטימית של האיש החזק בעולם.

 

מארלגו.  עלות שנתית של 200,000$ לחברי מועדון  (צילום: AP) (צילום: AP)
מארלגו. עלות שנתית של 200,000$ לחברי מועדון (צילום: AP)

 

בתחקיר של ה'ניו יורק טיימס' פורסם שבאותו מועדון אשר מונה קרוב ל-500 חברים ישנם עשרות יזמי נדל"ן, בעלי הון וכוח בוול סטריט, בכירים מתעשיית האנרגיה ובעלי עסקים נוספים אשר יכולים כולם להיות מושפעים מהמדיניות שינהיג הנשיא. אגב, באותו התחקיר פורסם גם כי לפחות 3 מבין חברי מועדון המארלגו מועמדים לתפקידי שגרירות בינלאומיים.

 

אחד החברים במארלגו, הוא ג׳ורג׳ נורקרוס, בכיר בעולם הביטוח שאחז בביטוחים של טראמפ בעסקי הקזינו באטלנטיק סיטי. חברה נוספת היא ג'נט ווינר, מנהלת בחברה למשקאות אנרגיה שהשקיעה בעבר עשרות אלפי דולרים בלוסיסטים בתקווה לשנות את הרגולציה על המוצרים שלה. כמה וכמה מהחברים נמנים גם בין תורמי הקמפיין של הנשיא וכמה מהם מועמדים לשגרירות במדינות שונות.

בשיחה עם עיתונאי סיפר ברוס טול, יזם נדל״ן ובעל חברת בניה גדולה הוא חבר במועדון היוקרתי. הוא סיפר שבשבועות מאז בחירתו לנשיא נתקל בטראמפ כמה וכמה פעמים. בעוד שלא שוחחו באופן ספציפי על עסקיו של טול, הוא מספר ששוחחו לא פעם על ענייני ממשל, כמו למשל התכנית של הנשיא לבנות כבישים מהירים, ותכניות בניה נוספות. ״אולי כדי שתעשה ככה או אחרת״, סיפר טול על סוג העצות שקיבל טראמפ מחברי המועדון.

 

בדיווחים שונים צוטטו חברים במועדון וסיפרו שההכרזה על צו ההגירה הידוע עוררה בכל זאת מעט מתח בקרב רבים במועדון. מצד שני במועדון מדווחים כי מאז נבחר טראמפ לנשיאות הבקשות לחברות במועדון עלו.

 

ראש ממשלת יפן באחוזת מארלגו עם הנשיא טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת יפן באחוזת מארלגו עם הנשיא טראמפ(צילום: רויטרס)

 

אריק טראמפ, בנו של הנשיא, דחה את הטענות לפיהן המשפחה מציעה במסגרת החברות במועדון גישה לנשיא ורווח פוטנציאלי מהעיניין. הוא הוסיף והדגיש שרק 20-40 חברים מצטרפים בכל שנה ומלבד זאת, אותם חברים עשירים ובעלי כוח, יכולים לתקשר עם הנשיא והממשל בדרכים אבות אם הם חפצים בכך. ״זו פשוט גישה שמניחה את הרע ביותר עלינו ועל כולם וזה לא פייר״, טען.

אחת מדוברות הנשיא, הופ היקס, כתבה בהצהרה שלנשיא אין שום ניגוד אינטרסים. זאת ביחס לאותם חוקים לפיהם עובדים פדרלים לא רשאים לנהל משאים ומתנים או עסקאות שמהן הם עצמם יכולים להרוויח בדרך כלשהו.  ״הוא מעולם, ולעולם, לא ישוחח על מדיניות עם חברי מועדון״. היא הוסיפה ואמרה ש״מארלגו היא הוא אחד המועדונים הפרטיים המצליחים בעולם. או אמור לשמש כבית הלבן הדרומי והנשיא מצפה לארח מנהיגי בינלאומיים רבים בנכס המופלא הזה״.

 

הפרשנים זועמים. לטענתם, שלא כמו הבית הלבן האמיתי, במארלגו יש גישה חופשית לציבור מסוים. כשראש ממשלת יפן והנשיא נסערו סביב הידיעה על הטיל מצפון קוריאה, כל חברי המועדון ישבו וסעדו אל מול ההצגה הכי ממשלתית בעיר, כמה מהם גם שמחו לתעד ולהפיץ את הסערה בעיצומה.

בסיקור של הטיימס הוזכר שמו של וויליאם קוץ׳, חבר במועדון שערך בעבר הלא רחוק ערב גיוס כספים למען המועמד לנשיאות דונלד טראמפ.החברה בבעלותו אוקסבו קרבון, חברה שעלולה להרוויח בגדול מעסקאת הצינורות של קיסטון, שהפכה לאחת מהעסקאות המעוררות מחלוקת עליהן חתם הנשיא עם כניסתו לתפקיד. דוברו של קוץ׳ צוטט בטיימס וטען שלא ידועות לו שיחות מדיניות שנערכו בין קוץ׳ לטראמפ אבל גם לו היה יודע על שיחה שכזו לא היה מגיב. אחד החברים, בעל חברת בנייה ידועה, סיפר גם על שיחה עם טראמפ בה נקב במחיר שהציגו בפניו מומחי הבית הלבן על עלות החומה בגבול מקסיקו והתייעץ עימו. הוא הוסיף וציין שטראמפ שאל אם ירצה לקחת את הפרויקט. הוא מספר שלא נתן לטראמפ תשובה אבל שאל מדוע ביטחון פנים לא מטפלים בזה? לכך, הוא מספר, ענה טראמפ שאולי הגנרל קלי ייצור איתו קשר.

 

זו לא תופעה חדשה בה יוצאים נשיאים לחופשות תכופות, לעיתים הם אפילו מלווים בחבריהם הקרובים, אבל במקרה הזה, כך טוענים רבים ממבקרי הנשיא, קרבתם של בעלי הון לנשיא במחיר של חברות במועדון שבבעלותו, שאותו הוא משלשל לכיסו, עלול להפוך בעייתי מאוד...

 


פורסם לראשונה 20/02/2017 20:24

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אחוזת מארלגו, פלורידה.
צילום: AP
מומלצים