שתף קטע נבחר

אירופה: יוניליוור נפלה ב-7% לאחר ביטול הצעת הרכש של קראפט-היינץ

דאקס הוסיף 0.6%, קאק ופוטסי עלו ב-0.1%; RBS ביטל תוכנית בעייתית לספין אוף של חלק מהותי בפעילות - המניה זינקה ב-7% בלונדון; בארה"ב לא יתקיים היום מסחר בשל חופשת חג הנשיא

המסחר באירופה ננעל בעליות שערים קלות. מדד דאקס הגרמני עלה ב-0.7% והמדדים קאק הצרפתי ופוסטי הבריטי הוסיפו 0.1% לערכם. במוקד העניין היום היו ענקית המזון יוניליוור שנפלה ב-7% לאחר ביטול הצעת הרכש של קראפט, והבנק הבריטי RBS שזינק ב-7% על רקע ביטולה של תוכנית בעייתית לספין אוף של חלק מהותי בפעילות שלו.

 

מניות מרכזיות

לויד'ס הודיע כי ברוס קרנגי-בראון (Bruce Carnegie-Brown) הוא יו"ר הבא של הבנק. מינויו של קרנגי-בראון צפוי לעבור פה אחד בישיבת הדירקטוריון הקרובה.

 

הענקים הפיננסים הבריטים יפרסמו את דו"חותים השנתיים בימים הקרובים: HSBS ידווח מחר, לוידס ביום רביעי, ברקליס בחמישי ו-RBS בשישי. כך אומר היום ליית' חלף (Laith Khalaf), אנליסט בכיר ב-Hargreaves Lansdown:

 

"דוחות הבנקים יציגו ככל הנראה ערבוב של טוב, רע, ומכוער. ההוצאות המשפטיות ימשיכו להכביד את התוצאות, בעיקר במקרה של RBS, שמתמודד עם שורה של בעיות לא פשוטות. הבנק צועד בכיוון הנכון, רק שבקצב איטי מאד. במידה ש-RBS אכן יקבל פטור מהספין אוף של וויליאמס וגלין (ראו עדכון מוקדם), אזי מכשול משמעותי הוסר מהדרך לחזור לרמה מסוימת של נורמליות".

 

סוכנות הדירוג S&P משנה את שיטת התמחור של הנפט מסוג ברנט ומוסיפה לשקלול המחיר את שדה הנפט טרול (Troll field) של החברה הנורווגית סטאטולי (Statoil). עד כה חושב מחיר הברנט על פי מחירי הנפט ב-4 מאגרים בים הצפוני - ברנט (Brent), פורטיז (Forties), אובסברג (Oseberg) ואקופיסק (Ekofisk). מאגר טרול יתווסף לחישוב החל מינואר 2018.

 

גולדמן זאקס העלו את המלצתם על מניית יצרנית המנועים רולס רויס (Rolls-Royce) מ'ניטרלי' ל'קנייה', והכניסו אותה לרשימת המניות המועדפות ("conviction list").

 

רויאל בנק אוף סקוטנלד (RBS) הודיע בסוף השבוע על ביטול הספין אוף של 300 סניפי Williams & Glyn שבבעלותו, ובמקום זאת יוביל מהלך לשדרוג הרשת שבבעלותה ולשיפור תנאי התחרות.

 

המהלך מתואם עם ממשלת בריטניה, שחילצה את הבנק פושט הרגל במשבר הפיננסי של 2008, בין היתר תוך דרישה למכירת הסניפים - במטרה לעודד את התחרות בבנקאות הבריטית. מהלך המכירה התעכב בשל קשיים טכניים ולאחר שהתברר שהוא כרוך בעלויות גבוהות מאד, הרבה מאבד למה שצפו מלכתחילה. RBS ישקיע 750 מיליון ליש"ט בתוכנית החדשה.

 

ענקית המזון יוניליוור (Unilever) הנסחרת בלונדון תגיב בפתיחת המסחר להודעה המשותפת שלה ושל קראפט-היינץ על משיכת הצעתה של קראפט לרכישתה (תמורת 143 מיליארד דולר). הדיווח על ההצעה בסוף השבוע - שיוניליוור התנגדה לה - הקפיץ את מניית קראפט-היינץ ב-10.8% בשישי בניו יורק, ולפני כן את יונילוור ב-13.9% בלונדון.

 

"יוניליוור וקראפט מכבדות מאוד אחת את השנייה. לקראפט היינץ יש את המידה הרבה ביותר של כבוד לתרבות, לאסטרטגיה ולמנהיגות של יוניליוור", נאמר בהודעה המשותפת של השתיים שפורסמה אתמול.

 

דיווח ברויטרס לפיו ענקית התקשורת והטכנולוגיה סופטבנק (SoftBank) מוכנה לוותר על שליטה בחברת הסלולר ספרינט (Sprint) על מנת לאפשר את מיזוגה עם המתחרה טי-מובייל (T-Mobile).

 

נתונים מדאיגים יוצאים מהחברה הממשלתית הסינית סינופק אוילפילד (Sinopec Oilfield Service), שבשליטת Sinopec, חברת בתי הזיקוק הגדולה באסיה, גם היא כמובן בשליטה ממשלתית. סינופק אוילפילד הציגה דוחות ראשוניים ומקדימים, לפיהם היא צפויה לסכם את 2016 עם הפסד של 16 מיליארד יואן (2.3 מיליארד דולר). זהו ההפסד השני בגודלו אי פעם שמציגה חברה ממשלתית סינית (השיא עומד על 16.3 מיליון יואן) - 2,800 חברות ציבוריות הנסחרות בבורסות של סין הן בשליטה ממשלתית.

 

ברקע למסחר 

מדד הייצור בגרמניה עלה בינואר ב-0.7% במונחים חודשיים, מעל התחזיות שעמדו על 0.3%. בחישוב שנתי עלה המדד ב-2.4% - הרמה הגבוהה ביותר מאז מרץ 2012 (אז נרשמה עלייה של 2.6%), והרבה מעברל תחזיות הכלכלנים שעמדו על עלייה שנתית של 1% בלבד. .

 

יפן דיווחה על גירעון מסחרי גדול מהתחזיות: המאזן המסחרי בינואר הסתכם בגירעון של 1.087 טריליון ין - תחזיות הכלכלנים עמדו על 629.3 מיליארד ין בלבד. היבוא בחודש הפותח ל 2017 עלה ב-8.5% ל-6.509 טריליון ין - העלייה הראשונה שנרשמת ביבוא ליפן מזה 25 חודשים, בעיקר בזכות זינוק של 41% במחיר הנפט במונחי ין. היצוא רשם חודש שני רצוף של עלייה, עם כי בשיעור של 1.3% בלבד, פחות מהצפי שעמד על 4.3%.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים