שתף קטע נבחר

החורף עדיין כאן: מתכון לדייסה

כף עץ נוגעת בדפנות של סיר, ניחוח של בישול בוקע מהמטבח, קולות של חורף באוויר: איילת הירשמן מכינה דייסת שיבולת שועל וקינואה

אחד הקולות האהובים עליי הוא רחש כזה, כמעט לא נשמע, של כף עץ בסיר, מערבבת משהו רך, שלאט לאט, בזכות הבחישה, משתנה והופך למשהו חדש, במרקם אחר. יש משהו בבישול שמתבצע תוך בחישה איטית (בחישה פיזית, אני מתכוונת, לא משהו שבוחשים בו כמטפורה, אני שונאת שבוחשים במשהו בכל מובן אחר), שמרגיע אותי. מאוד.

 (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)
 

לכן, למשל, אני תמיד בעד הכנת ריזוטו ביתי, שמחייב חזרה על סדרת פעולות פעמים רבות - זה מרכז אותי ומסדר לי את המחשבות. בעצם, כל דבר שמבקש שאערבב אותו במתינות (אוי, בצק רבוך), אני נעתרת לו. ככה זה גם עם דייסות - יש לבחוש בנחת לזמן מה: דייסת הסולת של הילדות שלי (וגם של אתמול, אחר הצהריים, ליד השיעורים של האמצעית, עם תותים וסילאן), דייסת תירס מתוקה (מעין גרסה לממליגה שלקוחה מהילדות של בעלי, הוא כל כך שמח שאני משחזרת אותה בשבילו מדי פעם), דייסת חיטה טורקית (פשוט כי זה טעים כל כך), דייסת כוסמת (עדיין בתהליכי פיתוח, אעדכן) וכמובן, דייסת שיבולת השועל הקבועה שלי.

 

אפילו הבן הקטן שלי מבקש אותה במיוחד ואומר שיש לה ריח טעים וטעם גם. הפעם היא כאן בגרסה משודרגת (ראו מתכון). תערבבו לכם משהו חמים, לריכוך המציאות והחיים.

 

דייסת חורף: שיבולת שועל וקינואה עם פירות

זאת ארוחת בוקר (או ערב, והיו מקרים שגם צהריים) בעלת מזג טוב. דייסה רכה, מזינה וטעימה ביותר, בהנחה שאתם מסוג האנשים שאוהב דייסות, כמובן. בדרך כלל אני נאמנה לקוואקר מהיר ההכנה, אהובי משכבר, אבל במקרה הזה, הפתעה, אני משתמשת בשיבולת שועל רגילה ומוסיפה לה גם קינואה. יש לי מערכת יחסים מורכבת עם קינואה, אבל פה היא פשוט מעולה: מתבשלת בניחותא, גרגיריה מתרככים ונפתחים והיא מוסיפה לדייסה טעם אגוזי ומרקם. אני מגישה את הדייסה עם פירות חורף, תפוזים ותותים למשל, או כל פרי אחר שתרצו.

 

המרכיבים (4 מנות):

1 כוס (200 גרם) שיבולת שועל רגילה

1/2 כוס (100 גרם) קינואה

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

3/4 1 כוסות (450 מ"ל) חלב, או

חלב קוקוס, או חלב שקדים, או חלב אורז

קליפה מגוררת מ־1 תפוז

1 כפית תמצית וניל

1 כף דבש, או סילאן, או סוכר חום

אפשרויות להגשה: פילטים של תפוז, תותים, בננות פרוסות, פירות יער קפואים ומופשרים, פירות יבשים, אגוזי פקאן, עוד דבש או סילאן

 

אופן ההכנה:
  1. הדייסה: שמים בסיר את שיבולת השועל והקינואה, מוסיפים את המים הרותחים ומשאירים בסיר, בלי להדליק את הלהבה, כ־10 דקות. מוסיפים את החלב, קליפת התפוז, תמצית הווניל והדבש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם (צריך להשגיח שהתחתית לא נשרפת), עד שגרגירי הקינואה פתוחים לגמרי ורכים וגם שיבולת השועל מתרככת.
  2. ההגשה: יוצקים את הדייסה לקערות הגשה ומוסיפים פירות טריים או יבשים (או שניהם), אגוזים ועוד מעט דבש או סילאן מלמעלה.

 

הכתבה התפרסמה במגזין "לאשה"

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
מתכון לדייסת שיבולת שועל
צילום: יוסי סליס
מומלצים