שתף קטע נבחר

Clean Eating: למה חשוב שנאכל כמו כוכבי הוליווד

שיטת התזונה הנקייה שאומצה באהבה על ידי כוכבי הוליווד רבים היא בעלת כמה עקרונות פשוטים שעיקרם סביב ההנחה כי רצוי לוותר על מזון מעובד. נטורופתית מסבירה מה מותר ורצוי לאכול בשיטה הזו - ואיך זה משפיע על הבריאות שלנו

רבים מאתנו שמעו לאחרונה על המונח Clean Eating - שיטת "תזונה נקייה". ספרים בנושא מזנקים לרשימת רבי המכר, מגזיני הלייף הסטייל המובילים עוסקים בכך רבות וכוכבות הוליוודיות כגון גווינית' פאלטרו, אן האת'ווי, האלי בארי, ג'סיקה אלבה, ג'יג'י חדיד וקייט אפטון אימצו את השיטה בחום. אבל מה עומד מאחורי אותה השיטה לשמירה על אורח חיים בריא וירידה במשקל, שלאחרונה צוברת תאוצה ניכרת בעולם המערבי?

 

Clean Eating היא שיטה הדוגלת בתזונה מגוונת וללא ספירת קלוריות, הדומה לעקרונות הבסיס של הרפואה הטבעית, ופופולארית עקב ההיגיון שבבסיסה, הקלות שבאימוצה והתוצאות המהירות יחסית ביישומה.

 

הרעיון שמאחורי השיטה הוא להימנע מרשימת מרכיבים שמתהדרים ביותר מדי שמות ארוכים (שקשה לנו אפילו לבטא), ובפשטות – לדלג על מזון מעובד ומזון מוכן וארוז, כלומר כזה שמכיל בדרך כלל יותר מדי נתרן, סוכר, ממתיקים מלאכותיים וחומרים משמרים, כשההיגיון בכך אומר שמזון שעבר בדרך הרבה תהליכים תעשייתיים הוא הרבה פחות בריא ממזון טרי ופשוט.

 

השפעת התזונה על הבריאות

הגורמים המרכזיים למחלות עיכול, אלרגיות קשות, מחלות לב וסוכרת הם השמנת יתר, רמות גבוהות של סוכר ושומנים בדם ויתר לחץ דם. 

 

הקפדה על תזונה נקייה ובריאה מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות אלו ויכולה לשפר משמעותית את מצבנו הבריאותי ואף לרפא מחלות כדוגמת מחלות עור, שומנים בדם וסוכר גבוה, כמובן כל עוד התהליך נעשה בהקפדה יתרה ובשיתוף פעולה מלא עם הרופא המטפל.

 

מזון טרי ופשוט. לאכול כמו הכוכבים (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
מזון טרי ופשוט. לאכול כמו הכוכבים(צילום: מקס מורון)

 

קראו עוד:

דיאטה עכשיו: 5 תפריטים מפורטים שיגרמו לכם לרזות

דיאטה: למה תמשיכו להשמין גם כשתאכלו פחות

דיאטת לחם לקיץ: תפריטים להרזיה מואצת

 

ומה כן אוכלים פה?

בתזונה הנקייה ניתנת עדיפות למזון עונתי שגדל באזור שבו אנו חיים Farm to Table ולחקלאות ולייצור מקומיים, שיחליפו מרכיבים כגון קמח לבן, דגנים מעובדים וסוכר.

 

מדובר בתזונה נקייה ולא מעובדת המבוססת על בחירה מודעת במזון טבעי הדומה כמה שיותר לצורתו בטבע - דגנים בריאים ולא מעובדים, קטניות, חלבונים לא מעובדים מהחי או מהצומח, שומנים בריאים שגם הם אינם מעובדים, מגוון פירות וירקות, מים, תבלינים, עשבי תיבול וצמחי תבלין וכתה צמחים.

 

ומה יוצא לנו מזה?

מי מבינינו שאימץ את השיטה כאורח חיים קבוע, הרגיש כבר כעבור מספר שבועות את מעלותיה ומדוע מומלץ לדבוק בכך ולוותר על נסיגה אחורה להרגלים הישנים.

 

מדובר בשיפור משמעותי בעיכול המזון, היות ומערכת העיכול מתחזקת והנפיחות בבטן פוחתת, היציאות משתפרות וקל לנו יותר לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין. השינוי התזונתי שנעשה מוביל לירידה משמעותית במשקל, באחוזי שומן ובהיקפים.

 

הירידה בהיקפים אף בולטת יותר מהירידה במשקל, כיוון שהכמויות הטובות של החלבון הבריא בתפריט עוזרות להעלות את מסת השריר, בעיקר בתחילת התהליך.

 

מבחינת היתרונות, הדבר לא טמון רק במראה החיצוני ובכך שגופנו הופך לחטוב ובריא יותר, ולא טמון רק בתסמינים כגון שיפור מראה עור הפנים והגוף, שיער שנראה הרבה יותר בריא, מלא ומבריק וציפורניים שמתחזקות, אלא בכך שבראש ובראשונה מתחולל שינוי פנימי בתוכנו, בזכות עליה מהירה וניכרת לאורך כל היום ברמות האנרגיה, הריכוז, מצב הרוח והבריאות הכללית, שמובילים באופן רחב יותר לשיפור ניכר במצב הרוח, לתחושה טובה של שליטה ולהרגשה יום יומית נהדרת.

 

מתאימה גם לצמחונים וגם לטבעונים (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
מתאימה גם לצמחונים וגם לטבעונים(צילום: מקס מורון)

 

אז למי השיטה מתאימה וכיצד מצליחים לדבוק בה?

שיטת Clean Eating מתאימה לכולנו, למי שאוכל הכל כולל הכל, וגם לצמחונים ולטבעונים שבינינו. מכיוון שהשיטה דוגלת בתזונה מגוונת ללא ספירת קלוריות וללא חישובי משקל מיותרים, מדובר שיטה שמאד מתאים ונוח להתמיד בה לאורך זמן ולסגל אותה כאורח חיים קבוע.

 

ברגע שנותנים לגוף את מה שהוא צריך ומבקש, אז לא מגיעים למצבי רעב. כשאוכלים על פי תפריט עשיר וטעים שלא גורם להרגשת תסכול ושעמום, וכשלא מתעסקים באובססיביות בספירות ובחישובים, אז הגוף חש את השינוי באופן חיובי ולא באופן מדכא, וכך מרגישים טוב מתמיד.

 

כמו בכל דבר, תמיד מומלץ להסתכל פה על ה"יש" ולא על ה"אין", כלומר להתמקד בעושר התזונתי בתפריט ולא במזונות שמומלץ להימנע מהם או להפחיתם משמעותית.

 

אם נצמד לעקרונות התזונה מתוך רצון לחיות חיים בריאים יותר ונהנה מהתהליך, ואם ננצל עד תום וביצירתיות את התפריט המגוון ונפעל על פי ההנחיות, יהיה לנו קל יותר להתמיד בתכנית לאורך זמן, להרוויח את מעלותיה ולזכות בתחושה שאנו שולטים מחדש על חיינו, ולוקחים אחריות מלאה על בריאותינו. תחושה זו תעודד להמשיך ולדבוק בתכנית לאורך שנים רבות ולהבין שזוהי הדרך שבה אנו רוצים להמשיך ולאכול תמיד.

 

הכותבת היא נטורופתית, מפתחת שיטת Clean Eating בישראל ובנתה תפריט מוכן לאתר הבשלנים הביתיים "יאמי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גווינית' פאלטרו. היא כבר התמכרהלשיטה
ד"ר רק שאלה
מומלצים