שתף קטע נבחר

דלת נפתחת: טיפים לבחירת דלתות כניסה לבית

באיזה שלב בוחרים את מידות הדלת ואת סוגה, אילו חומרים יהיו קלים לתחזוקה ועמידים בשמש ומה משך האחריות הניתנת לדלתות כניסה לבית? אתר "המקצוענים" עם המדריך

האם ישתלם להחליף את דלת הכניסה הסטנדרטית שמקבלים מהקבלן, כיצד לבחור מידות לדלת כניסה בבית פרטי ומדוע מפתח פרפר חשוב? אם אתם לפני שיפוץ או רכישה של דירה חדשה - הנה כמה טיפים שייסעו לכם בבחירת דלת הכניסה לבית.

 

עוד כתבות בנושא:

עוברים דירה? אל תשכחו להחליף צילינדר

הדור הבא של מנעולי הדלתות

כיצד להגן על הבית מפריצות?

 

 (צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים) (צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים)
(צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים)

באיזה שלב בוחרים את דלת הכניסה?

"כשמדובר בדירת קבלן בבית משותף, לרוב הקבלן מציע דלת פלדה סטנדרטית עם ציפוי טפט פשוט", מסביר אלון פלדמן מג.א פרוייקטים באתר "המקצוענים". "מי שמעוניין לשדרג את הדלת, יכול לעשות זאת בשלב מוקדם יחסית, ולהרוויח את ההנחה של הקבלן ממחיר הדלת הסטנדרטית ומספק הדלתות. אם נכנסים לדירה ומשדרגים רק בהמשך את הדלת, העלות תהיה הרבה יותר גבוהה, הן משום שלא תקוזז עלות הדלת המקורית והן משום שבשלב הרכישה הסיטונאית של הקבלן מספק הדלתות, ניתן להשיג מחיר הרבה יותר אטרקטיבי עבור דלת מעוצבת".

 

לדבריו, "כשבונים או משפצים בית פרטי, כדאי לבחור במידות של דלתות סטנדרטיות, ולא לבחור באופן אקראי מידות שיהיה מאוד קשה להתאים להן דלתות", מסביר פלדמן. "לעתים, הפרש של 5 ס"מ באחת ממידות הדלת, יכול להקפיץ משמעותית את המחיר".

 

"מידות פתח הכניסה נקבעות כבר בשלב הגשת תוכניות המבנה, לצורך קבלת היתרים", אומר פלדמן. "חשוב לבחור ולרכוש את הדלת עצמה לקראת סיום שלב השלד ובמקביל לשלב בחירת ריצוף הבית. יש להתקין את משקוף הבנייה לפני תחילת עבודות הטיוח. בשלב ההתקנה, הדלת מגיעה עם הלבשה סופית. בדלתות בקו אפס, 'מעלימים' את המשקוף בעזרת עבודות הטיוח, והדלת עצמה מתלבשת על המשקוף המוסתר".

  

 

המגמה: כנפיים מ-2 הצדדים ודלת פתיחה ממורכזת. באדיבות דקור  (מימין, צילום: עודד סמדר, בעיצוב מושיק חדידה. משמאל, צילום: ליאור טייטלר, בעיצוב שחר רוזנפלד.) (מימין, צילום: עודד סמדר, בעיצוב מושיק חדידה. משמאל, צילום: ליאור טייטלר, בעיצוב שחר רוזנפלד.)
המגמה: כנפיים מ-2 הצדדים ודלת פתיחה ממורכזת. באדיבות דקור (מימין, צילום: עודד סמדר, בעיצוב מושיק חדידה. משמאל, צילום: ליאור טייטלר, בעיצוב שחר רוזנפלד.)

 

בחירת החומרים ממנה עשויה דלת הכניסה  

"אחת הטעויות הנפוצות בבחירת החומר ממנו עשויה דלת הכניסה לבית, היא בחירה בחומר שאינו תואם לעיצוב הכללי של סביבת החוץ וסביבת הפנים של הבית", אומר עופר אוחיון, מנהל בקבוצת 'דקור'. זה קורה בעיקר מפני שבוחרים את הדלת באולם התצוגה, ולא רואים אותה כמכלול, כחלק מהכניסה לבית. כדי להימנע מטעות זו, כדאי להיעזר בתוכנת הדמיה, ולראות כיצד ייראה התוצר הסופי בשטח. כך, הדלת תהיה כחלק מהעיצוב, ולא תהיה התנגשות בין סגנונות וגוונים".

 

לעתים, ישנו הבדל בין מראה הבית בחוץ ובפנים, מבחינת סוג החומרים המחפים את הבית ובגוונים. "כדי שהדלת תתאים לעיצוב, גם מבפנים וגם מבחוץ, כדאי לדעת שניתן לבחור בחזיתות שונות לחלק הפנימי ולחלק החיצוני", מסביר אוחיון.

 

לדבריו, "גוף הדלת (הליבה), עשוי אלומיניום, אך את החזיתות משחילים אל תוך מגירות ייעודיות שניתן להחליף במשך הזמן. כך, ניתן ליצור דלת שתתאים במדויק לגוון הטיח שעל הקירות החיצוניות, ובעת שיפוץ עתידי, ניתן לשנות את החיפוי הפנימי בהתאם לסגנון העיצוב בבית".

 

מי שאינו מעוניין להשקיע בתחזוקה, יכול לבחור מראש בחזיתות העשויות מחומרים עמידים יותר. "החומרים הבולטים כיום בשוק הם חיפוי גרניט ופרופיל אלומיניום", מפרט אוחיון. "מי שלא מעוניין לוותר על המראה הכפרי, יכול לבחור באלומיניום דמי עץ, וכך ליהנות גם מהמראה הטבעי וגם להרוויח חומר שיהיה עמיד יותר בפני תנאי מזג האוויר הקיצוניים".

 

"דלת המחופה בפלדה וצבועה בתנור, תחזיק מעמד גם במצב של חשיפה מוגברת לשמש", אומר פלדמן. "כדאי מאוד להימנע מהצבת דלת עץ בכניסה החשופה לשמש, אלא אם מקפידים על הצבת גגון שמספק הצללה ומגן על הדלת".

 

 (צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים) (צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים)
(צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים)

דלתות גבוהות יותר, עם פטנט לחסימת כניסת חרקים

האם כדאי לבחור בכנף אחת, בכנף וחצי או בשתי כנפיים? אוחיון: "זה עניין של עיצוב, אך כיום המגמה היא לבחור בדלתות אשר בהן ששני צדי הכנף קבועים, ושפתח הכניסה עצמו נמצא במרכז. דלתות בטכנולוגיית קו אפס הולכות וצוברות תאוצה, כך שהמשקוף אינו בולט, אלא הוא בקו של הקיר החיצוני של הבית".  

 

כיצד בוחרים את מידות דלת הכניסה? "מידת רוחב כנף מקסימלית היא 120 ס"מ, כשבבתים פרטיים ישנה נטייה לבחור בדלתות גבוהות יחסית, אשר מגיעות לגובה של 2.40 ס"מ (ולעתים אף ל-2.85)", אומר אוחיון. "זאת, על מנת שגובה הדלת תהיה בקו אחד עם יתר הפתחים של הבית. אחרת, מראה הדלת יכול להיות חסר פרופורציה, ולפגום במראה הכללי של החזית.

 

"עובי כנף דלת רגילה, הוא 5.5 ס". כיום קיים פטנט שנקרא 'סף אקטיבי', שהוא מעין גומי שלוחץ את הדלת לכיוון הרצפה כדי לחסום חדירת מים וחרקים, מה שגורם לעיבוי כנף הדלת לעובי של 7.8 ס"מ".

 

קיימים 2 סוגים עיקריים של מנגנוני נעילה: דלת ננעלת ודלת נטרקת. לסוגים אלו קיימים מנגנונים מאוד מתקדמים, שכוללים נעילה בעזרת זיהוי טביעת אצבע, מערכות נעילה המתופעלות על-ידי אפליקציה, נעילה באמצעות שלט וכו'.

 

אוחיון: "הדבר החשוב ביותר הוא לוודא שמנגנון הנעילה מגיע עם תו תקן ישראלי, כדי שבעת תקלה, כל מנעולן מוסמך יידע לפתור אותה. קיימות כיום גם מערכות נעילה המופעלות על-ידי סוללות, ולא על-ידי חיבור חשמלי, כך שאינן מצריכות הכנת תשתית מוקדמת.

 

"בכל מקרה, חשוב להתקין נעילת פרפר (מפתח הקבוע בחלק הפנימי של הדירה), המאפשר יציאה מהירה מהבית בעת שריפה, מה שחוסך זמן יקר אחר חיפוש אחר המפתח, ויכול להציל חיים".

 

אחריות ארוכה יחסית על ליבת הדלת

"ליבת הדלת היא החלק החשוב ביותר בה, ולכן גם היקר ביותר", מסביר אוחיון. "האחריות על ליבת הדלת ניתנת על-ידי החברה המייצרת, ותקפה ל-15 שנה (בהתאם לחברה). את החיפויים (אשר הם לרוב החלק שמתבלה וניזוק), ניתן להחליף והם נחשבים לחלק זול יחסית מבין מרכיבי הדלת".

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום הדלתות? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים
צילום: גלעד רדט, באדיבות שירלי דן עיצוב פנים
מומלצים