שתף קטע נבחר

וויסקי עם דבש וקינמון: טעמים חדשים בכוס המשקה

שעון הקיץ כבר פה אבל זה לא מפריע לוויסקי להגיע: 8 סוגי וויסקי חדשים ומתובלים במיוחד הגיעו לארץ - אז למה דווקא עכשיו ומי בדיוק מתבל את המשקה שלו בדבש?

המחוגים כבר זזו לשעון קיץ, והאביב כבר פה. אבל דווקא עכשיו, כשהכל מתחיל להתייבש, שוטף את הארץ צונאמי אדיר של וויסקי חורפי, חדש, חם, עשיר ומתובל.

מתפרעים על הוויסקי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתפרעים על הוויסקי(צילום: shutterstock)
 

"בשנים האחרונות אנו עדים למהפך בכל הקשור לוויסקי המסורתי. האמריקנים, למשל, התחילו לתבל את הוויסקי שלהם עם דבש וקינמון. כלומר אין מותר או נכון או מה צריך להיות, וההתפרעות ברמת התיבול של משקה הוויסקי הגיעה לכל מקום", מסביר יונתן ישי, מנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי, את התופעה, "כבר אין מזקקה בעולם שלא מנסה לפרוץ גבולות, ולקחת את המשקה צעד אחד קדימה ולנסות טעמים חדשים".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

 

 

ישראל, מצידה, מוכנה מתמיד לדור החדש של הוויסקי, והנה לפניכם מקבץ מהבקבוקים המעניינים שהגיעו לארץ:

  

ג'ק דניאלס טנסי פייר | Jack Daniels Tennessee Fire

כולנו מכירים את המותג הוותיק ג'ק דניאלס, אלא שהפעם הוא מגיע בגרסה מתוקה ומתובלת מהרגיל; המזקקים במדינת טנסי שבארצות הברית החליטו לשלב ליקר קינמון, והתוצאה היא משקה ספייסי עם אף של מאפה קינמון חם שהרגע יצא מהתנור לצד דבש ופלפל לבן. הטעם עצמו מתובל בדבש, חמאה וסיומת חריפה.

עוצמת כוהל: 35%

איך שותים: קוקטייל/שוט צונן/בשילוב עם קפה/נקי

כמה: 700 מ"ל, 140 שקלים

 (shutterstock) (shutterstock)
(shutterstock)
 

ג'וני ווקר רד ריי | Johnnie Walker Red Rye Finish 

גם הוויסקי המזוהה עם האיש עם הכובע והמקל מוציא גרסה המכונה בלנדר'ס באץ', או בעברית -מומחי הערבוב של החברה רקחו וויסקי על פי טעמם. התוצאה היא ערבוב של שלושה סוגי וויסקי בכמויות קטנות, שיושונו בחביות אשר השתמשו בהן ליישון וויסקי אמריקאי (ברבן), ולאחר מכן נחו עוד שישה חודשים בחביות בהן התיישן קודם לכן וויסקי שיפון. הטעם מתקתק, עדין ובהחלט מנחם.

 

עוצמת כוהל: 40%

איך שותים: נקי/עם קרח/לצד בירה קרה

כמה: 700 מ"ל, 110 שקלים

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הניסיונות של גלנפידיך | Glenfiddich Experimental Series

המותג הסקוטי הוותיק מתחדש בשני וויסקי פורצי דרך:

גלנפידיך IPA - כלומר, הוויסקי הראשון בעולם שנוצר בתוך חביות של מזקקת בירה בוטיק מסוג IPA - India Pale Ale (בירה עשירה בכשות). לאחר ייבוש החביות מהבירה, נכנס הוויסקי וספג את טעמי ההדרים הייחודיים ואת החריפות העדינה של הכשות. הטעם שיצא מעקצץ, מריר, אבל בעיקר טעים.


גלנפידיך פרוייקט XX 20 - מומחי וויסקי מ-16 מדינות בעולם, הוזמנו לבחור במזקקה את המאלט המועדף עליהם מתוך המבחר הגדול השוכן במחסנים של גלנפידיך, שמכילים כ-1,000 חביות. 20 המאלטים שנבחרו היו מאוד מגוונים, ויצרו לאחר הערבוב וויסקי חדשני שעלה על כל הציפיות: אופי קיצי ופירותי, כשברקע טעמו המתקתק של הקינמון, יחד עם אזכור עדין של שקדים, סיומת פורט ענוג ונגיעת אקראית של אניס.

 

עוצמת כוהל: 43%

איך שותים: נקי/עם קרח /עם קצת מים

כמה: 700 מ"ל, 320 שקלים  (כל בקבוק)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
   

ג'יימסון קאסקמייטס | Jameson Caskmates

מאירלנד מגיע שיתוף פעולה ייחודי בין וויסקי ג'יימסון ובין מבשלת פרנסיס קוול, והתוצאה - בירה סטאוט בוטיק אירית. גם פה, החביות הספוגות בבירה מולאו בוויסקי, והתוצאה היא אף עשיר של פירות פרדס פריכים כמו תפוחים ירוקים ואגסים. בפה מגע עדין של כשות ופולי קקאו, מרציפן ואלון חרוך והסיומת מתוקה וארוכה בטעם שוקולד וסוכריות חמאה.

 

עוצמת כוהל: 40%

איך שותים: נקי/קרח/לצד בירה

כמה: 700 מ"ל, 120 שקלים

 

מקאלן רייר קאסק בלאק | Macallan Rare Cask Black

מהדורה מוגבלת של 5,000 בקבוקים בכל העולם שנוצרו מהוויסקי הסקוטי. מקאלן יצרו משקה מעושן, אך מעודן, לאחר שיושן בחביות עשויות אך ורק מעצי אלון אירופאים ואמריקנים, שיוּשנו ביין שרי ומרביתן במילוי ראשון. האף עשיר בכבוּל מעושן, ובפה ניחוחות של פירות יבשים, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר ועץ אלון, בתוספת תמרים, תאנים וצימוקים, המוסיפים משקל ומתיקות.

 

עוצמת כוהל: 48%

איך שותים: עם כמה טיפות מים

כמה: 700 מ"ל, 495 דולר (בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

לייבל 5 גולד הריטג' | Label 5 Gold Heritage

הוויסקי הסקוטי גולד הריטג' מבית לייבל 5 הוא יצירה חדשה, הממצבת אותו בין הוויסקי הקלאסי לבין זה המיושן במשך 12 שנים ויותר. גולד הריטג' הוא למעשה ערבוב עשיר של מגוון סוגי וויסקי, הכוללים וויסקי סקוטי מאלט שהתיישן במשך 20 שנים ויותר. התוצאה: חלק מאוד בחיך, עשיר בתיבול עדין, קינמון עם דומדמניות שחורות בשילוב ניחוח גלידת וניל קרמית.

 

עוצמת כוהל: 40%

איך שותים: נקי/כמה טיפות מים

כמה: 750 מ"ל, 119 שקלים

 

גלנמורנג'י בקלטה | GlenmorangieBacalta

המהדורה המיוחדת של גלנמורנג'י היא התשיעית מסדרת ה-Private Collection, והשם בקאלטה הוא למעשה "אפייה" בשפה הגאלית-סקוטית. את השם המיוחד קיבל המשקה מהחביות בהן הוויסקי מיושן, שמולאו ביין מפורטוגל ועברו תהליך של אפייה תחת השמש. התהליך המיוחד מעניק לוויסקי רבדים מורכבים, וסיומת עשירה עם טעמי הדרים מקורמלים ותחושה של סירופ סמיך וקרמי.

עוצמת כוהל: 40%

איך שותים: נקי/מעט קרח/כמה טיפות מים

כמה: 700 מ"ל, 290 שקלים

חזירי בר מגלים לכם כל מה שרציתם לדעת על וויסקי:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
וויסקי, גם בקיץ
צילום: shutterstock
מומלצים