שתף קטע נבחר

האטרקציות הארכיאולוגיות ברשות הפלסטינית

פסיפס שמורכב מ-9 מיליון אבנים, פסל בן 2,000 שנה של האל הרומי אפולו ומטבעות זהב שנמצאו מתחת לאדמה. "שטח A" על עולם העתיקות המרתק בגדה ובעזה

 

גם הפלסטינים וגם היהודים טוענים שהם נמצאים כאן הרבה מאוד שנים. הוויכוח מי היה פה קודם לא נפתר, אבל כל אחד מהצדדים נאחז בין היתר באתרי ארכיאולוגיה ובעתיקות שיש באזור כדי להוכיח את קיומו כאן מאות שנים אחורה.

 

בשנה שעברה התגלה באתר ארכיאולוגי ביריחו פסיפס ענק שנחשב לאחד הגדולים בעולם. הפסיפס מורכב מיותר מ-9 מיליון אבנים ומשתרע על פני 120 מטר רבוע. כיום הוא נחשב לאטרקציה הארכיאולוגית החמה ביותר ברשות הפלסטינית.

 

 (צילום : חגי דקל) (צילום : חגי דקל)
(צילום : חגי דקל)

לפני שלוש שנים יצאו להם שני דייגים מדיר אל-בלח אל הים והעלו ברשתם פסל ברונזה של האל הרומי אפולו. הפסל שוקל 150 קילו ומוערך כבן 2,000 שנה. אלא שהדייגים התעניינו פחות בפסל ויותר בכמה כסף הוא יכול להכניס להם לכיס.

 

 

הבהלה לזהב, גרסת הרצועה

יום אחד החלה עיריית עזה בסלילה של כביש שמתחתיו התכוונו להניח צינור ביוב. פועלים שהחלו לחפור מצאו פתאום מטבעות מוזהבים. השמועה התפשטה כאש בשדה קוצים ומאות צעירים פלסטינים החלו לחפור באדמה עם חלומות גדולים על מציאת אוצר. אבל כגודל הציפיות - גודל האכזבה.

 

במשטרה הפלסטינית ובמשרד התיירות והעתיקות ברמאללה ישנה יחידה מיוחדת שתפקידה הוא למנוע שוד עתיקות. היחידה קטנה והשודדים רבים ולכן שוק הסחר הבלתי חוקי בעתיקות פורח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום : חגי דקל
פסיפס ביריחו
צילום : חגי דקל
מומלצים