שתף קטע נבחר

האקתון נגד הפצת אלימות ושנאה ברשת

חממת Masschallange בשיתוף משרד החוץ ועמותת Israeli Hub יקיימו האקתון בנושא דיפלומטיה אלוגריתמית, על מנת למגר את תופעת הפצת השנאה ברשת

הדיפלומטיה הישראלית נלחמת זה זמן מה בכל מה שקשור בהפצת שנאה ותכני הסתה נגד ישראל במבחר הרשתות החברתיות הנפוצות כדוגמת פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם. היא עושה זאת בדרכים רבות כשאחת הדרכים הנבדקות כעת היא גביית "מחיר דיגיטלי" מאדם או קבוצה העוסקים באופן רציף בהפצת התכנים המסיתים על ידי הקמה של חשבונות מרובים וכפולים.

 

האקתון נגד שנאה (צילום: MassChallenge) (צילום: MassChallenge)
האקתון נגד שנאה(צילום: MassChallenge)

 

השבוע, ייערך האקתון בנושא דיפלומטיה אלגוריתמית בחממת Masschallenge בירושלים. ההאקתון, שאורגן בשיתוף פעולה מלא בין משרד החוץ ועמותת Israeli Hub (אשר לקחה על עצמה את המימון המלא של הפעילות), מבקש לאתגר את קהילת המפתחים בפתרונות אלגוריתמיים לבעיה הבאה: כל אחד יכול לפתוח חשבון מדיה חברתית, בין אם בשמו או בפסודו, וממנו להפיץ הסתה, אלימות ושנאה, באופן המפר הן נורמות חברתיות והן את תנאי השימוש של ספקיות המדיה החברתית עצמן.

 

חממת MassChallenge (צילום: MassChallenge) (צילום: MassChallenge)
חממת MassChallenge(צילום: MassChallenge)

 

מטרת ההאקתון הינה לבחון דרכים אלגוריתמיות, המאפשרות לגבות "מחיר דיגיטלי" מאינדיבידואלים ו/או מקבוצות המפיצים תכני הסתה ושנאה ברשתות החברתיות. כל זאת באופן חוקי, ושאינו מפר תנאי שימוש.

 

על צוות השופטים שנבחרו להאקתון נמנים:

 

ארז בנימין – מנכ"ל Israeli Hub

דני רייכר – יועץ הדיגיטל של משרד החוץ

דורון איש-שלום – Mentorship Manager בחממת MassChallenge

לאה גולדברגר – VP Product בחברת IT Central Station

מיכאל בזמן – COO בחברת סנסוס

ירון מגל – CTO חברתTeraVenturesPartners   

גיא לוי – עורך בערוץ הדיגיטל של Ynet

 

ההאקתון יפתח בדברי הסבר על האתגרים הדיגיטליים מולם אנחנו ניצבים מפי סמנכ"ל התקשורת במשרד החוץ, נועם כץ. הזוכים יוכרזו ביום שישי בבוקר כשהמקום הראשון יגרוף פרס כספי ע"ס 10,000 שקלים, המקום השני יזכה ב-3,000 שקלים והמקום השלישי יקבל 2,000 שקלים. עמותת Israeli Hub תעניק פרסים גם לפתרונות יצירתיים נוספים מבין המשתתפים.

 

מארגני ההאקתון מסרו כי תקוותם היא שההאקתון יציף לתודעה דרכי פעולה ורעיונות לפיתוח עתידיים שעליהם עדיין לא חשבו בארץ ובעולם. במקביל לכך, ההאקתון יציף את האתגר ואת הפעילות הנעשית בנושא הן ע"י משרד החוץ והן ע"י Israeli Hub לתודעת קהילת המפתחים בישראל. ההרשמה להאקתון עדיין פתוחה בלינק הזה ופרטים נוספים ניתן למצוא בדף האירוע שנפתח בפייסבוק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים