שתף קטע נבחר

היעד המפתיע שאליו בורחים הפליטים הסורים

אלפי סורים שנמלטו מהמלחמה בארצם בחרו להשתקע דווקא במדינות מתפתחות באפריקה. למרות הקושי בהשגת מזון ובלינה, הם רשאים לנוע בחופשיות ולעבוד - בניגוד לבני ארצם באירופה שתקועים במחנות פליטים

 

 

מצאו בית חדש ומפתיע: בין מיליוני הפליטים הסורים שברחו לאירופה ממלחמת האזרחים בארצם, מאות מצאו את ביתם החדש דווקא במדינות המתפתחות שבמרכז ובדרום יבשת אפריקה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ 

 

עבדול ראני בנדנקי, בן 42 מהעיר חלב, ביקר לראשונה בגאנה ב-2006 כשהוזמן לערוך טקס דתי במהלך חודש הרמדאן. חמש שנים לאחר מכן, עם פרוץ המלחמה בסוריה, החליט בנדנקי להימלט דווקא למדינה המתפתחת שבמערב אפריקה.  

 

מלמד את המקומיים את הקוראן. עבדול ראני בנדנקי ותלמיד בגאנה (צילום: AP) (צילום: AP)
מלמד את המקומיים את הקוראן. עבדול ראני בנדנקי ותלמיד בגאנה(צילום: AP)

תחילה, המעבר לגאנה הוגדר כזמני עבור משפחתו של בנדנקי, אך למרות קשיי ההסתגלות בחרה המשפחה להישאר במדינה האפריקנית. אחיו ואחיותיו של בנדנקי בחרו להשתקע בטורקיה ובלבנון הסמוכות, וקרובי משפחה רבים אחרים חצו את הים ועברו לאירופה. אביו התעקש להישאר, ולדבריו אמו מתה מצער שלושה ימים לאחר שביתם הופצץ.

 

בנדנקי, שהגיע לגאנה יחד עם אשתו וארבעת ילדיו ומלמד צעירים מקומיים את הקוראן, הביע תקווה לחזור ביום מן הימים לביתו: "כל מה שאנחנו רוצים זה שהמלחמה תסתיים כך שנוכל לחזור למדינה שלנו".


הרשויות מינו אותו לאיש הקשר עם קהילת הפליטים מסוריה (צילום: AP) (צילום: AP)
הרשויות מינו אותו לאיש הקשר עם קהילת הפליטים מסוריה(צילום: AP)

עם הגעתם של פליטים נוספים לגאנה, הרשויות המקומיות ביקשו מבנדנקי לשמש כאיש הקשר בין הממשל לבין קהילת הסורים שנקלטה במדינה. על אף שאין נתונים רשמיים של מספר הפליטים במדינה, בנדנקי מעריך כי מספרם עומד על כ-1,000 בני אדם.

 

הפליטים הסורים הגיעו גם למקומות נוספים ביבשת: לדברי בנדנקי, כ-300 פליטים סורים השתקעו בצפון סומליה, וחלק מהם אף הרחיקו עד דרום אפריקה. לעומת חבריהם שמתגוררים במחנות פליטים באירופה, התושבים החדשים באפריקה מעידים על עצמם כחופשיים.

 

"הדבר שהופך את גאנה למיוחדת זו מדיניות גמישה של בקשות מקלט", אמר טטה פאדי, מנהל בתוכנית הפליטים במדינה. "הפליטים יכולים לנוע בחופשיות וזכאים לעבוד לעומת מדינות אחרות. ישנן מדינות שאף אוסרות על הפליטים לעזוב את המחנות".

 

פאדי ציין כי 130 סורים קיבלו מעמד פליט עד כה, ושהרשויות בוחנות בקשות נוספות. "הממשלה עדיין לא מספקת אוכל או סיוע במציאת מקום לינה. המדינה מחויבת להעניק הגנה ומסמכים. זה מה שהכי קריטי", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"רוצה לחזור הביתה". הפליט הסורי שברח לגאנה
צילום: AP
מומלצים