שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עושים שוק
    תם עידן המוקפץ: מדריך ה"אין אנד אאוט" של עולם הקולינריה
    עד לא מזמן הסושי שלט יחד עם העוף המוקפץ בתפריט שלנו, ובערבי חברים השווצנו עם הגבינות בניחוח של חו"ל ליד לחם קל, אבל היום כל זה כבר אאוט - רוצים להיות מעודכנים? קבלו את המדריך לכל מה שאין עכשיו בעולם הקולינריה

    בשיתוף שרונה מרקט

     

    אופנות באות והולכות וטרנדים חדשים לא מפסיקים להפתיע אותנו במקוריותם ונועזותם. בתחום האוכל המגמה היא ברורה, אנחנו צועדים לעבר עולם בריא יותר שבו הצריכה חכמה, חברתית ומקומית יותר.

     

    היום כבר לא צריך לנדוד למרחקים על מנת לגלות עולמות קולינריים מרתקים, כי ממש מתחת לאף שלנו מתקיים עולם עשיר של טעמים מקומיים שעדיין לא גילינו.

    מטעמים מהפישופ (צילום: ירון ברנר)
    מטעמים מהפישופ(צילום: ירון ברנר)

     

    חוויית הקניות שלנו מצד אחד נשלטת על ידי הטכנולוגיה ומצד שני (ככל הנראה כתגובה לחדירת הטכנולוגיה) חוויית הקניה שאנו מחפשים היא הרבה יותר

    אישית ודורשת מאיתנו מעורבות. אז שלא תגידו שלא ידעתם, לפניכם סקירה מהירה של החידושים המרתקים ביותר בתחום האוכל והקולינריה:

     

    חמגשית - אאוט | אריזות אקולוגיות - אין

    הפן האקולוגי של האכילה מעורר עניין רב ותחקירים פורצי דרך חושפים בפנינו את המחדלים הקשורים בשימוש בחומרים שאינם בריאים. התוצאה המבורכת היא אריזות אקולוגיות לטייק אווי, הגשת אוכל בצלחות מתכלות שעשויות מחומרים ממוחזרים ובישול בתנורים אקולוגיים שאינם הופכים את המזון שלנו לגחלים אלא שומרים על הערכים התזונתיים של האוכל שלנו.

     

    טוסט נקניק - אאוט | כריך רוסטביף - אין

    זוכרים את הטוסט נקניק שהתפרץ לתוך חיינו כשהוא ארוז בתוך לחמניית בגט לבנה עמוסה בנקניקים תעשייתיים ורטבים שמקורם אינו ידוע? השילוב בין הלחם הקריספי שהושחם בתוך הטוסטר לבין הנקניק החם כבר לא באופנה, כי מהיום יש לנו את כריכי הרוסטביף המפוארים ניו יורק סטייל שמוגשים בתוך לחם איכותי עם רוסטביף מדהים ורטבים תוצרת בית.

    הכריך של דלי פליישמן (צילום: ירון ברנר)
    הכריך של דלי פליישמן(צילום: ירון ברנר)
     

     

    עוף מוקפץ ואגרול - אאוט | ראמן ובאן - אין

    בשנות ה-90 כולנו אכלנו עוף חמוץ מתוק עם אגרול שומני, בשנות האלפיים גילינו את נפלאות המטבח התאילנדי, היום זהו תורם של הראמן והבאן לעשות את המהפכה הבאה. המרק העשיר והצח בו זמנית מטריף את החושים עם כמויות אדירות של אומאמי והבן הקטן והנועז עושה טיזינג לעיניים ומספק את שלושת הביסים המושלמים. 

    הירו ראמן בר של ישראל אהרוני (צילום: ירון ברנר)
    הירו ראמן בר של ישראל אהרוני(צילום: ירון ברנר)

     

    הכנת סושי בבית - אאוט | הכנת טרטר/ סביצ'ה/ קרפצ'ו דגים - אין

    אחרי שהרשמנו את כל החברים ובני המשפחה עם יכולת גלגול הסושי ואחרי שערכות להכנת המנה היפנית הועלו למדפים הלא נגישים במטבח, הגיע הזמן לגלות את ההכנה הביתית הקלה של דגים נעאים. מנות כמו סשימי קרפצ'ו טרטר סביצ'י וקרודו דג הרבה יותר קלות להשגה היום, מכיוון שבחנויות הדגים המובחרות ניתן להזמין את הדגים פרוסים לצורה הנכונה. כל מה שנותר לעשות כשמגיעי הביתה הוא לתבל נכון ולהגיש לשולחן.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    סביצ'ה וחברים בפישופ (צילום: ירון ברנר)
    סביצ'ה וחברים בפישופ(צילום: ירון ברנר)

     

    זיתים וחמוצים - אאוט | ארטישוק, סרדינים ופלפלונים ממולאים בגבינה - אין

    החמוצים הצהובים והזיתים הירוקים כבר לא מספקים את הרושם על שולחן האירוח. על מנת להרשים את האורחים ולשדרג כל ארוחה, צריך ארטישוקים משומרים, פלפלונים ממולאים בגבינת שמנת, דגים מלוחים ועלי גפן ממולאים בעבודת יד.

    סרדינים מסרדינה (צילום: ירון ברנר)
    סרדינים מסרדינה(צילום: ירון ברנר)
     

     

    קניית אורגני יקר - אאוט | קניה ישירות מהחקלאים - אין

    המהפכה האורגנית ממשיכה ואנחנו אומרים די למשלוחים אורגניים בארגז מוצרים שבועי. היום אנחנו רוצים לקנות ישירות מהמגדל, לראות את הידיים שלו, להריח את ריח האדמה מהירקות ולשאול תוך כדי שקונים מיליון שאלות כי אנחנו צרכנים סקרנים שרוצים לדעת בדיוק מאיפה האוכל שלנו מגיע.

    לקנות ישר מהחקלאי - משק זינגר (צילום: ירון ברנר)
    לקנות ישר מהחקלאי - משק זינגר(צילום: ירון ברנר)

    לחם קל - אאוט | לחם מחמצת ולחם כוסמין - אין

    לחמים ב"לה פרינה" (צילום: ירון ברנר)
    לחמים ב"לה פרינה"(צילום: ירון ברנר)

    אחרי שגילינו שלחם קל הוא לא בהכרח גם בריא, הגיע הזמן להחליפו בלחמי מחמצת אותם לשים האופים בידיים. הגיע הזמן לגלות את נפלאות הכוסמין ואת הטעם של הלחם שעשוי מהקמח המיוחד. היום אנחנו צורכים פחמימות בריאות ולחמים שמיוצרים בעבודת יד כי זה הרבה יותר טעים וגם בריא כמובן.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    דליקטסים מחו"ל - אאוט | מוצרים תוצרת ארץ - אין

    שמן צרפתי, חומץ איטלקי, גבינה משוויצריה? הצחקתם אותנו. יש לנו בארץ שמן זית נפלא, חומץ איכותי וגבינות שלא נופלות מהשוויצריות.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    בשר מיובא וקפוא - אאוט | בשר ישראלי טרי - אין

    אם כבר לאכול בשר, אז כזה שאנחנו יודעים היכן גדל, מה אכל ואיפה היה עד שהגיע למדפים בקצביה. הקצב ישמח להוסיף לכל המידע הזה גם טיפים מקצועיים לבחירת הנתח הנכון וגם ינדב איזה טיפ לבישול המנה המנצחת.

    בשר ישראלי במרינדו (צילום: ירון ברנר)
    בשר ישראלי במרינדו(צילום: ירון ברנר)

    מילקשייק - אאוט | מיצים טבעיים - אין

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    המילקשייק האייקוני והשייקים על חלב מפנים השנה את מקומם לכבוד מיצים סחוטים טבעיים שנארזים בבקבוקי זכוכית אקולוגיים. האפשרות להוסיף לכל מיץ "סופר פוד" תהפוך אתכם לבריאים הרבה יותר אחרי כמה לגימות. 

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "תם עידן המוקפץ: מדריך ה"אין אנד אאוט" של עולם הקולינריה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    קונים בשר ישראלי
    צילום: ירון ברנר
    צילום: יח"צ
    ישר מהחקלאי
    צילום: יח"צ
    מומלצים