שתף קטע נבחר

המערכת שהופכת דפים משומשים לדפים חלקים

במסיבת עיתונאים בתערוכת Cebit בהאנובר הציג נשיא אפסון את PaperLab, שהופכת דפים שהשתמשו בהם לדפים חלקים - בתהליך השומר על הסביבה. המערכת מסוגלת לייצר 7,000 דפים חדשים ביום. בינתיים המערכת נועדה לשימוש משרדים גדולים

פתרון ידידותי לסביבה מגיע מענקית הטכנולוגיה ביפן: חברת אפסון הציגה אחר-הצהריים (יום ב') את ה-Paperlab, המערכת הראשונה בעולם היכולה לייצר אלפי דפי נייר חדשים ביום - משאריות נייר - בתהליך "יבש". המכשיר המהפכני הוצג על ידי נשיא אפסון, מינורו אוסואי, במסיבת עיתונאים בתערוכת Cebit בהאנובר. במערכת, שתשווק בעוד כמה חודשים, כבר התעניינו כמה גופים בישראל.  

 

כך פועלת המערכת:

 

באפסון אמרו כי PaperLab אידיאלית במיוחד עבור חברות הרגילות מסיבות אבטחה לגרוס כמויות גדולות של נייר מדי יום ומצד שני חשוב להן לשמור על הסביבה. "ה-PaperLab היא מכונת ייצור הנייר המשרדית הראשונה בעולם שאינה מצריכה שימוש במים. המטרה שלנו היא ליצור מערכת הדפסה משרדית חדשה שבה לקוחות יוכלו להנות מהדפסות מהירות וחסכוניות תוך שימוש בנייר שמוחזר על ידי ה-PaperLab", אמר אוסואי במסיבת העיתונאים.

 

7,000 דפים חדשים ביום ()
7,000 דפים חדשים ביום

 

עוד אמרו באפסון כי המשרדים שירכשו את המערכת יוכלו לייצר בעצמם נייר, בכל גודל, עובי וסוג, מניירת משרדית להדפסה, דרך כרטיסי ביקור ועד לניירת צבעונית וריחנית. "עם כל החידושים הטכנולוגיים והתקשורתיים, נייר עדיין תופס מקום של כבוד ככלי תקשורת עממי, שקל ל'תפעל׳ אותו ולנייד אותו'", הסביר אורן פליישר, מנכ"ל אפסון ישראל. "אבל, נייר מופק ממשאבי טבע שהולכים ואוזלים. כחברה שמובילה את תחום ההדפסה בעולם, אפסון שמה לה למטרה לפתח טכנולוגיה שתשנה את התעשייה. ה-PaperLab תיתן ערך חדש לנייר ותשנה את עולם מחזור הנייר".

 

כיום, נייר המיועד למחזור, נגרס ומועבר למתקני מחזור, מהלך שדורש שימוש במשאיות, בהפעלת ציוד כבד ובכמויות גדולות במים. לעומת זאת, ב-PaperLab צריך להעביר את הנייר המשומש היישר למכונה. המכונה גורסת את הנייר לסיבים, ומייצרת את הדף הראשון תוך 3 דקות מרגע הכנסת הפסולת. המכונה, העושה שימוש בטכנולוגיה חדשה של אפסון Dry Fiber - יכולה לייצר ביום עבודה של 8 שעות כ-7,000 דפי A4. בתהליך החדשני, הנייר המיועד למחזור נגרס לסיבים דקים, המערכת מוסיפה לו רכיבים שונים, דוגמת צבעים וריחות ובשלב הסופי מופק נייר במידות של מכרטיס ביקור ועד A3 - בעוביים משתנים.

 

באפסון אמרו כי המכשיר החדש יפחית את פליטת ה-CO2, יחסוך משמעותית במים וגם בכסף המשולם לצורך איסוף נייר הפסולת ויקל משמעותית על הלוגיסטיקה הכרוכה בכך. לדברי אוסואי, החברה מתכוונת בשנים הקרובות לצמצם בכ-90% את פליטת ה-CO2 שנוצר במהלך ייצור מוצרי החברה וכי החזון הוא לייצר מערכות דומות בגדלים שונים שיתאימו למפעלים, משרדים ואפילו לבית. באפסון לא אמרו כמה תעלה המערכת, שתיוצר גם בגודל קטן יותר מזה שהוצג ב-Cebit.

הוצגו גם מדפסות
הוצגו גם מדפסות

 

אבל זה אינו החידוש היחיד שהציגה היום אפסון. ענקית הטכנולוגיה מיפן. החברה השיקה דור חדש של מדפסות הזרקת דיו עסקיות - WorkForce Enterprise. באפסון אמרו כי מדפסות ה-A3 המחלקתיות החדשות הן צבעוניות ואולטרה-מהירות - 100ipm – ונהנות מהיתרונות שרק מדפסות הזרקת דיו יכולות להנות מהן: צריכת חשמל נמוכה ביותר ועלויות הדפסה נמוכות - במחיר של מדפסת לייזר מחלקתית. המדפסות מיועדות לשימושים משרדיים וארגוניים ובעיקר לכאלה בהם יש לעתים צורך בהפקת ניירת בכמויות גדולות ומהר.

 

באפסון אמרו כי לטובת תגבור איכות ההדפסה פותחו במיוחד מספר טכנולוגיות תומכות, כולל ראש הדפסה עם "תיקון עצמי" ורצועת תמסורת אלקטרוסטטית השומרת על איכות ההדפסה במהירויות גבוהות. בחברה מיפן אמרו כי המפתחים הצליחו לחסוך עד 96 אחוז בצריכת חשמל (לעומת מדפסות לייזר), ועד 99 אחוז בזיהום הסביבה - תוך הדפסה של עד 84 אלף דפים בלי לחדש את אספקת הדיו.

נשיא אפסון, מינורו אוסואי
נשיא אפסון, מינורו אוסואי

 

לדברי דוביק דביר, מנהל תחום ההדפסה באפסון ישראל, קו המדפסות החדש שומר על הכיס המשתמש, על הסביבה ומפגין מהירויות מרשימות בלי לפגוע באיכות ההדפסה. "העובדה שיש למדפסות שלנו הרבה פחות חלקים מאשר למדפסות לייזר, מבטיחה אמינות ושרידות לאורך זמן", הוא אמר. לדבריו, לפני הוצאת המדפסת לשוק ובמהלך הפיתוח, לקחו אותה המפתחים ל'סיבוב התרשמות' של משתמשים ברחבי אירופה כדי להוציא לשוק את המוצר הטוב ביותר שאפשר".

 

אורן פליישר, מנכ"ל אפסון ישראל (צילום: יח"צ)
אורן פליישר, מנכ"ל אפסון ישראל(צילום: יח"צ)

בחברה הכריזו גם על מקרן ()
בחברה הכריזו גם על מקרן
 

 

הכרזה נוספת הייתה בתחום המקרנים - שוק שבו שולטת החברה בישראל. מדובר במקרן ה-EB-L25000U, מקרן לייזר 3LCD הבהיר, הקטן והקל בעולם. בנוסף הושקו משקפי ה-BT-350 החכמים, שתוכננו להעשיר את חויית הביקור במוזיאונים, אולמות קונצרטים ואירועים, על ידי אספקה של מידע נלווה בזמן אמת - דוגמת כיתוביות לאופרה, או הוספת תכני רקע אינטראקטיביים אחרים.

 

פליישר סיכם: "ממציאות רבודה ועד סורקים ניידים, שנות הנסיון הרבות שלנו במחקר ובפיתוח טכנולוגיות חדשות, מיצבו את אפסון כגוף שיכול לספק את צרכיהם של אנשי מקצוע כמו גם בתים פרטיים, בין אם מדובר במדפסות, מקרנים, משקפיים חכמים או רובוטים".

 

הכותב הוא אורח אפסון בתערוכת Cebit

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים