שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 פשטידות מנצחות לארוחת ערב
    שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב? קבלו שלושה מתכונים של פשטידות טעימות וקלות הכנה. מערבבים כמה מצרכים, מכניסים לתנור ויש לכם ארוחה משפחתית מוצלחת במיוחד

    בשיתוף אסם

     

    לא פשוט "להמציא את הגלגל" כל ערב ולחשוב על ארוחת ערב למשפחה. פשטידות יכולות להיות פתרון זמין ונוח ואפשר לגוון כל פעם ולבחור מתכון אחר. מערבבים כמה מצרכים, מכניסים לתנור ויש לכם ארוחת ערב חמה וטעימה. "חשוב מאוד שההורים יספקו דוגמה אישית בתזונה נכונה וזה המקום המשמעותי של הארוחה המשפחתית", אומרת אורלי פיינה, דיאטנית קלינית בצוות "חיים בריאים" של אסם. "זכרו כי בדרך כלל יש להציע מזון חדש במספר רב של הזדמנויות וצורות הכנה שונות עד שילד מוכן להתנסות או לומד לאהוב אותו".

     

    ביקשנו משלוש נשים שעושות קסמים במטבח לתת לנו את המתכונים המנצחים שלהן לפשטידה. הנה הם לפניכם:

     

    פשטידת אטריות וזיתים של אלונה זוהר

     (צילום: אלונה זוהר)
    (צילום: אלונה זוהר)

    מצרכים:

    1 חבילת אטריות דקות מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות

    1 קופסת שימורים של זיתים שחורים פרוסים

    2 ביצים

    1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)

    200 גרם גבינה צהובה מגורדת

    1 כף אורגנו

    מלח (לפי הטעם)

     

    להכנה:

    לערבב את כל המצרכים עד שהעיסה תהיה אחידה. להעביר לתבנית משומנת היטב ולאפות 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

     

    פשטידת אטריות מתוקה בנוסח גליציה (פולין) של תמר געש

     (צילום: תמר געש)
    (צילום: תמר געש)

    מצרכים:

    חבילת אטריות ביצים (400 גרם) מבושלות

    קופסת גבינה לבנה

    תפוח ירוק מגורר

    2 ביצים טרופות

    חצי כוס סוכר

    חצי כוס שמן

    טיפונת מלח

    2 כפיות קינמון

    חופן נדיב של צימוקים או חמוציות

    חופן נדיב שקדים קלופים או אגוזי מלך

     

    להכנה:

    מערבבים את הכל בקערה גדולה

    מרפדים תבנית מאורכת גדולה או שתי תבניות חד פעמיות בנייר אפייה ואופים בחום של 175 מעלות כ-50 דקות.

     

    פשטידת תירס של זהבית שאשא

     (צילום: זהבית שאשא)
    (צילום: זהבית שאשא)

    מצרכים:

    1 חבילת פסטה

    2 חבילות רסק עגבניות

    1 קופסת תירס

    1 חבילת גבינת צהובה

    תבלינים: תערובת תיבול לפי העין. פירורי לחם לפי הצורך.

     

    להכנה:

    לוקחים קערה ומגרדים את הגבינה הצהובה. מוסיפים את רסק העגבניות, את התירס ואת תערובת התיבול. מערבבים הכל יחד לעיסה אחת. לאחר מכן לוקחים את הפסטה לאחר סינון ושופכים אותה לתבנית אפייה. מוסיפים את התערובת שהכנו מעל ומערבבים יחד את הכל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה.

     

    אפשר להכין את הפשטידה גם בגרסה טבעונית עם מוצרים טבעוניים.

     

    פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.

     

    בשיתוף אסם



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "3 פשטידות מנצחות לארוחת ערב"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים